858.283.4771
Подобро утре
Започнува
со
Најдобар
од денес

Борба против рак со
Протонска терапија
Третман на зрачење

Ако сте дијагностицирале за прв пат или се соочувате со повторлив карцином, терапијата со протони може да биде вашата најдобра опција како еден од најбезбедните и најефикасните третмани за рак во светот.

Терапијата со протон е многу помалку инвазивна алтернатива, се препорачува за бројни видови на рак, кои историски биле третирани преку традиционални пристапи, како што се хирургија, хемотерапија и зрачење на Х-зраци. Лоциран во Сан Диего, Калифорнија Центарот за терапија со рак на протони е во првите редови на медицинската нега, истражувањето и биотехнологијата. Со повеќе од 50 години комбинирано протонско искуство, нашите светски познати лекари користат револуционерни третмани за борба против рак и алатки за лекување на вообичаени и многу ретки карциноми.

Револуционерна
Третман на зрачење со тумор

Прецизно испорачано во рок од 2 милиметри, нашата технологија за скенирање на зрак со молив со интензитет, понудена во сите пет простории за третман, ослободува голема доза на радијација што убива рак, што е во согласност со уникатната форма и големина на туморот. Оваа високо насочена технологија го напаѓа туморот со прецизност слична на ласер, додека ги штеди околните здрави ткива и органи.

Реномирани
Центар за третман на рак во Сан Диего

Дом на еден од најискусните светски тимови за зрачење во просторот за третман на протонска терапија, нашите лекари се меѓународно признати и барани од пациенти од целиот свет. Всушност, нашиот медицински директор лично лекувал над 10,000 случаи на рак на простата - повеќе од кој било во светот.

Светска класа
Центар за третман на рак

Од нашите лекари до консиерж услуги до програми за поддршка, ние нудиме највисоко ниво на персонализирана грижа за пациентите во нашиот центар за третман на рак. Целиот наш персонал е посветен на борбата на секоја личност против ракот и секој ден се трудиме да создадеме средина каде што нашите пациенти, нивните семејства и пријатели ќе се чувствуваат добредојдени од заедницата полна со пријателски, корисни луѓе кои се однесуваат кон сите како што би се однесувале кон нивните членови на семејството.

Е протонска терапија
Право за мене?

Протонска зрачна терапија може да се користи исклучиво, или во комбинација со хирургија и хемотерапија, за лекување на бројни видови на рак и тумори, вклучително и не ограничувајќи се на:

Протонска терапија наспроти
Стандардно зрачење на Х-зраци

Стандардното зрачење со зраци и протонска терапија се двата типа на радиотерапија со „надворешен зрак“. Сепак, својствата на секоја од нив се многу различни и резултираат со различни нивоа на изложеност на зрачење на местото на туморот и околните ткива и органи.

Протонска терапија наспроти
Стандардно зрачење на Х-зраци

Стандардното зрачење со зраци и протонска терапија се двата типа на радиотерапија со „надворешен зрак“. Сепак, својствата на секоја од нив се многу различни и резултираат со различни нивоа на изложеност на зрачење на местото на туморот и околните ткива и органи.

Прашања за осигурување и третман на покритие?

Успешни приказни

Сакав да живеам долг живот и не сакав да ризикувам да имам срцев удар или срцев удар, затоа избрав протонска терапија. После мојата консултација со д-р Чанг, јас само знаев дека Калифорнија протоните е местото каде што сакав да бидам. Помина толку време со мене и се чувствував многу сигурен во неговата способност.
Марти Шелтон
Пациент на карцином на дојка
Кејси Харви
Протонската терапија беше „менувач на игри“. Ниту еден ден не поминува, не мислам колку бевме среќни да живееме шест милји оддалеченост од еден од најдобрите протонски центри во светот. Целиот персонал е неверојатен. Сочувствителни, познавања и последователни активности беа неверојатни.
Татко на Кејси Харви
Педијатриски рабдомиосарком Пациент
Доживеав апсолутно никакви несакани ефекти од моите третмани. Јас ги тренирав мажите и женските крос-кантри тимови во текот на моите третмани, без да испуштам ниту еден ден. Ја задржав интимноста што ја ценам многу со мојата сопруга AоAн и останувам активна како татко и ментор во заедницата.
Стив Скот
Пациент на карцином на простата
Избравме протонска терапија заради неговата можност безбедно да навлезе во мозочното стебло за да стигне до дел од туморот што не можеше да се допре порано. И бидејќи технологијата во Калифорнија протони е најнова и најнапредна во земјата, мислевме „зошто да одиме на друго место?“
Татко на Натали Рајт
Пациент на мозочен тумор на пациент
Борбени зборови
Блог за надеж, заздравување и моќ да се надмине.