858.283.4771
припадноста

Како регионален центар, Центарот за терапија со рак во Калифорнија, работи со пациенти од сите здравствени системи низ Сан Диего и САД. Сепак, ние сме особено горди на припадноста што ја формиравме со некои престижни здравствени системи.

Овие здруженија ни овозможуваат да обезбедиме уште поголем пристап до третманот на протонска терапија за заштеда на живот и да учествуваме во многу потребни клинички испитувања и истражувања.

Ние сме горди што сме поврзани со УЦ Сан Диего мрежа за рак на здравство. Здравјето на УЗ во Сан Диего (UCSD) е дом на реномираниот центар за рак на Морс - еден од малкуте национални институти за карцином, обележани сеопфатни центри за рак во САД. Подеднакво забележливо, UC San Diego (UCSD) здравството редовно прима меѓу најголемите износи на средства за медицински истражувања од Националниот институт за здравство и во тек е стотици клинички испитувања во секое време.

Детската болница Ради-Сан Диего е установа за педијатриска нега со 524 кревети што обезбедува најголем извор на сеопфатни педијатриски медицински услуги во Сан Диего, јужните области на Риверсајд и Империјал. Детската Ради е единствената болница во областа Сан Диего посветена исклучиво на детската здравствена заштита и е единствениот назначен центар за детски трауми во регионот. Програмата за детски карцином во Rady Children's е постојано рангирана меѓу најдобрите во нацијата според Американски вести и извештај за светот.