858.283.4771
Мочен меур
Рак

Терапија со протон за третман на рак на мочниот меур


Борбајте го карциномот на мочниот меур со прецизност слична на ласер

Технологијата за скенирање на зрак со молив со множење со интензитет во Калифорнија протоните е многу прецизна форма на третман на зрачење со рак, што им овозможува на нашите лекари селективно да таргетираат тумори на мочниот меур со зрачење со високи дози во оваа чувствителна и предизвикувачка област.

Во споредба со постариот третман на протонска терапија со пасивно растурање, нашата технологија за скенирање на зрак со моливи точно дава зрачење со рак на мочниот меур во рок од 2 милиметри и со најголема грижа. Можеме да напаѓаме слој на тумори на мочниот меур по слој и да ја минимизираме штетната изложеност на околното здраво ткиво и органи. Ова е важно за пациенти со карцином на мочниот меур заради неговата локација во карлицата кај чувствителните структури, вклучувајќи ги и гастроинтестиналните и репродуктивните органи. Намалувањето на токсичноста поврзана со зрачење исто така ја зголемува веројатноста пациентите да го завршат третманот со помалку прекини или доцнење.

Протонска терапија мочен меур
Детали за третман на рак

Што се однесуваме кон нас

 • Транзиционо карцином (уротелијален) карцином, кој е најчестата форма на карцином на мочниот меур и започнува во клетките што ја поставуваат внатрешноста на органот
 • Сквамозен карцином на мочниот меур што започнува во рамни тенки клетки пронајдени во ткиво што личи на површината на кожата
 • Аденокарцином, кој обично потекнува од жлезди структури кои лачат слуз
 • Рекурентен карцином

Што правиме

 • Насочете го само туморот
 • Заштитете го дебелото црево, ректумот, гениталиите и коскената срцевина
 • Одржувајте го вашиот квалитет на живот за време на третманот
 • Намалување на несаканите ефекти од третманот, вклучително и замор и оштетување на гастроинтестиналните и репродуктивните органи
 • Намалете го ризикот од секундарна карцином поради зрачење

Придобивки од протонска терапија за рак на мочниот меур

 • Нашата технологија за скенирање на зрак на молив точно контролира протони за да го постават врвот Брег - точката во која тие ја депонираат својата максимална енергија - директно во туморот на мочниот меур. Ова ни овозможува да третираме покомплексни облици на туморот и да ја менуваме дозата во рамките на туморот.
 • Напредната терапија со протони им овозможува на лекарите по селективно да испорачуваат зрачење со висока доза на карцинозни тумори на мочниот меур и ткива и да ја намалат дозата на околните здрави ткива и критични органи. Во некои случаи, се покажа дека дава повисоки стапки на лекување од третманот со зрачење на Х-зраци дури и во некои од најпредизвикувачките ситуации.
 • Намалено зрачење на здрави ткива околу мочниот меур може да го минимизира оштетувањето на здравите гастроинтестинални и репродуктивни органи, како што се простатата, матката, јајниците и јајцеводите. Ова е важно бидејќи оштетувањето на овие чувствителни структури може да има значителни несакани ефекти и може да доведе до секундарни карциноми.
 • Нашата технологија за скенирање на зрак на молив, исто така, го намалува зрачењето на коскената срцевина, што може да го намали заморот поврзан со третманот и оштетување на имунолошкиот систем.
 • За разлика од постарата технологија, планот за третман може да се вчита во компјутерот и да се заврши во рок од неколку минути. Третманите се исто така неинвазивни и удобни за пациентите да можат побргу да се вратат на нивните дневни активности.

Рак на мочниот меур
Фази и третман

 

Во зависност од фазата и видот на ракот на мочниот меур, можеби е потребна комбинација на операции, хемотерапија и зрачење за некои тумори на мочниот меур. Опциите за третман се исто така погодени од возраста, целокупното здравје и личните преференции.

Третман за
Рекурентен карцином на мочниот меур

Терапија со протон често е најдобриот начин за лекување повторливи тумори во области кои претходно биле третирани со терапија со зрачење.

Третманот на претходно озрачени области може да биде предизвик. Здравите ткива околу повторливиот тумор не ја забораваат целосно претходната доза на зрачење и секоја дополнителна доза продолжува да го зголемува ризикот од нормална повреда на ткивата. Терапијата со протонски зраци им овозможува на лекарите подобро да ја концентрираат дозата до целта и да ја ограничат на друго место, дозволувајќи повторно третман со зрачење кај одредени пациенти.


Резултати од третман на рак на мочниот меур
& Долгорочни ефекти

Терапија со протонска терапија за рак на мочниот меур во Центарот за терапија со карцином на протони во Калифорнија може да понуди слични исходи од стандардното зрачење на зраци, истовремено намалувајќи ги долгорочните и потенцијално опасни по живот несакани ефекти како резултат на оштетување на зрачење на гастроинтестинални и репродуктивни органи. Исто така, нуди можност за пониски шанси за секундарни карциноми подоцна во животот, заради намалената изложеност на зрачење на околните здрави ткива и органи.

Сепак, сите третмани со карцином имаат предности и недостатоци. Бидете сигурни дека разговарајте за сите потенцијални ризици, како и за опциите за третман, со вашиот онколог.

За протонска терапија

Опции за покривање

Најчесто поставувани прашања