858.283.4771

Ажурирања COVID-19

Ве молиме, честопати проверете тука за ажурирања на протоните во Калифорнија и мерките на претпазливост што ги преземаме за безбедно продолжување на третманот додека ги одржуваме нашите вработени и пациенти здрави. Информациите ќе се ажурираат редовно.

Останете дома редослед

Во четвртокот, на 19 март 2020 година, гувернерот на Калифорнија, Гавин Newsусмом, официјално веднаш издаде наредба за „престој дома“ во целата земја. Ова е последниот напор на државата да се бори против ширењето на коронавирусот.

Сакаме да ве увериме дека остануваме отворени за третмани со пациенти.

Центарот за терапија со карцином со протони во Калифорнија издаде писмо до сегашните пациенти во кое се вели дека тие се под тековен третман во нашиот центар. Ако сте сегашен пациент, ве замолуваме ве молиме да го носите тоа со вас додека патувате до и од вашите дневни состаноци. Доколку немате можност да го отпечатите ова, хард-копија може да ви биде доставена до пред бирото на Центарот.

Доколку имате прашања, ве молиме јавете се во Центарот за терапија против рак во Калифорнија на (858) 549-7400.

Безбедносни мерки на претпазливост COVID-19

Како што многумина од вас се свесни, постои поголема загриженост околу ширењето на вирусот СОВИД-19 (најчесто познат како „коронавирус“) во нашата заедница. Приоритет број еден на Центарот за терапија со рак во Калифорнија, е заштита на здравјето на нашите пациенти и персонал. Ние внимателно ја следивме ситуацијата и продолжуваме да ги проценуваме новите случувања и преземаме соодветни мерки за решавање на ризиците. Вашето здравје и безбедност е наш главен приоритет. Иако немаше случаи на коронавирус во Калифорниските протони, сепак ние ги зајакнуваме нашите протоколи за безбедност.

За да се спречи ширењето на болести, ние продолжуваме да промовираме добра хигиена, вклучително и користење на санитарни за раце и миење раце често, практикувајќи соодветни процедури за изолација, како што се бара од пациентите и посетителите да носат маски доколку имаат активни респираторни симптоми, барајќи од лошите вработени да останат дома, и често санирање на тврди површини, вклучувајќи опрема за третман.

Покрај овие практики, сакавме да ве известиме за следниве промени:

  • Скрининг: Сите пациенти и вработените кои влегуваат во зградата ќе бидат скринирани дневно за фактори на ризик и потенцијални симптоми на КОВИД-19. Ако имате треска, нова кашлица, нов недостаток на здив, ново болно грло, дијареја, болки во телото или губење на вкус или мирис, ве молиме јавете се во Центарот на (858) 549-7400 за понатамошни упатства во врска со закажувањето.
  • Заштитна опрема: Следејќи го водството на ЦДЦ и УЗ Сан Диего здравство, вработените ќе носат маски за време на сите средби на пациентите, состаноци и третмани. Ова е и за ваша безбедност и за нашата екипа.
  • Ограничување на посетителите: Во тоа време ние ги ограничуваме сите посетители (сопружници, значајни други, семејство, пријатели, итн.) Да влезат во нашата зграда. Посетителите се добредојдени да чекаат надвор или во нивните автомобили. Се надеваме дека ограничувањата на посетителите ќе бидат привремени. Ако имате посебни околности за кои е потребна дополнителна помош, ве молиме известете ни и ќе дадеме се од себе за да ве примиме. Брачните другари и значајни други може да учествуваат на состаноци по телефон по желба.
  • Групни настани: Најдобар начин да се избегне ширење на вируси е да се избегне контакт од личност до личност. Како таков, Центарот ја донесе тешката одлука да прекине одредени групни настани за блиска иднина. Знаеме дека овие се важен ресурс за нашите пациенти и се жалиме што треба да го одложат, сепак, безбедноста на нашите пациенти е наш главен приоритет и веруваме дека ова е прудентен чекор.

Телефонски и видео консултации и последователни активности

Додека се препорачуваат консултации лице в лице кога е можно, ние започнавме да нудиме консултации и состаноци за следење по телефон или видео конференција. Доколку не ви е пријатно да влезете во Центар или да патувате, јавете ни се на (858) 549-7400 за да закажеме состанок.

Пациенти со симптоми на СОВИД-19

Во ова време, Калифорниските протони се многу претпазливи во врска со неодамнешниот појава на Коронавирус. Нашите пациенти се имунокомпромитирани и затоа мора да ги преземеме сите неопходни чекори и мерки на претпазливост за да ја намалиме можната болест со која би можеле да дојдат во контакт.

Поради ова, секој пациент, посетител, продавач или член на персоналот кој доживува симптоми (треска, кашлица, скратен здив, болки во грлото, течење на носот или општо чувство на несакање) треба да го оцени нивниот лекар од примарната здравствена заштита или локален соба за итни случаи И канцелариите за примарна здравствена заштита и локалните служби за итни случаи бараат да се повикате напред за да го предупредите персоналот за вашите симптоми. Наведени подолу, има неколку опции за проценка во околината.

ЗАБЕЛЕШКА: Ако имате било какво нарушување, ве молиме јавете се на 911 веднаш или посетете ја најблиската просторија за итни случаи.

Одделот за итни случаи на УЗ во Сан Диего
9434 Медицински центар Др.
Ла Јола, Калифорнија 92037
(858)-657 7600

Здравствена линија за медицински сестри Scriptps
(888)-261 8431

Ве молиме посетете го вашиот лекар за проценка и јавете ни се пред да се вратите во Центарот. Willе бараме документација од докторот дека сте биле проценети и велејќи дека не сте заразни со Коронавирусот.

Ви благодариме што разбравте дека ги заштитуваме нашите пациенти и персоналот од какви било болести за да можеме да продолжиме безбедно да ги лекуваме нашите пациенти.