858.283.4771
Најчесто поставувани прашања во Центарот за рак на протони во Калифорнија

Експерти во протонска терапија. Страст за грижа за пациентот.


Сместен во Сан Диего, Центарот за терапија против рак во Калифорнија е во првите редови на медицинската нега, истражувањето и биотехнологијата. Со децениско комбинирано искуство, нашите лекари се посветени на обезбедување на невидено ниво на клиничка нега. Всушност, тие лекувале скоро 20,000 пациенти со протонска терапија.

Што го разликува центарот за терапија против рак во Калифорнија од другите центри за третман на рак?

Калифорниски протони е еден од само два центри за третман на протони во државата Калифорнија. Нашиот центар ја има најновата опрема со протони на третата генерација, која е меѓу најнапредните достапни технологии - активна скенирана терапија со протони со моливи. Нашиот тим лекари е меѓу најискусните со протонска терапија во светот. Многу лекари од центарот имаа среќа да обучуваат во првиот центар на протони во светот, кој беше отворен во 1990 година и оттогаш тие децении искуство го донесоа до најнапредната технологија. Поради одличните резултати и зголемениот број на протонски центри, бројот на пациенти со карцином кои избираат протонска терапија продолжува да се зголемува секоја година.

Покрај тоа, Калифорниските протони го комбинираа сето ова со целосно ротирачки порти со 360 степени кои имаат волуметриска слика КТ-зрак што ни овозможува да го усогласиме зракот со туморот - обезбедувајќи исклучително висока точност, покрај голема прецизност.

Како се обраќаат потребите на децата во Центарот за терапија против рак во Калифорнија?

Нашите лекари и персонал тесно соработуваат со членовите на тимот Ради Детска болница за да создадат специјализирани третмани за да ги задоволат уникатните потреби на пациентите со детска протонска терапија. Во нашиот објект, педијатриските пациенти имаат посебен влез, свои простории за третман, плус внимателни членови на тимот кои работат напорно за да ги ублажат вознемиреноста и стравот што многу деца го чувствуваат за време на третманот.

Дали ми е потребен упат на лекар за да се лекувам во протоните во Калифорнија?

Многу од нашите пациенти доаѓаат директно во Калифорнија протони за лекување. Понекогаш давателот на осигурување на пациентот бара упат за лекување, но калифорниските протони не бараат. Меѓутоа, во случај на Медикер или ОЈО, упатување не е потребно. Тимот за осигурување е достапен да одговори на прашања и да помогне во навигацијата и по патиштата за осигурување и за упатување.

Колку простории за третман имате во Центарот за терапија против рак во Калифорнија?

Калифорниските протони имаат пет простории за лекување и беше првата клиника за протони во нацијата која понуди протонска технологија со прсти со молив во сите свои простории за третман. Поради повеќе простории, можеме да третираме многу пациенти во текот на денот, а пациентите можат да започнат со третман веднаш штом ќе заврши нивниот план за лекување.

Дали Калифорниските протони им помагаат на пациентите во сместувањето? Што е со емоционалната поддршка?

За луѓето кои патуваат од надвор од градот, Калифорнија Протонс има договор со неколку локални хотели кои им нудат на нашите пациенти попусти за време на нивниот престој. Членовите на тимот за поддршка, како што е нашиот социјален работник, им помагаат на пациентите и нивните семејства да лоцираат дом и превоз, да најдат групи за поддршка и да се справат со сите тешкотии што ќе се појават. Нашиот диететичар работи со пациенти за да развие план за исхрана што ќе им помогне да се чувствуваат најдобро за време на третманот и ги координира групите за поддршка за социјализација за време на третманот. Дознајте повеќе за планирање на вашата посета овде.

Каде можам да добијам повеќе информации за Центарот за терапија против рак во Калифорнија?

Калифорнискиот протонс има одличен тим застапници на услуги на пациенти кои можат да одговорат на многу прашања преку телефон. За време на кризата со COVD19 и засолништето во место, ние нудиме консултации за телемедицина и состаноци преку видео конференција. Список на чекање е исто така достапен за оние кои се заинтересирани да ја обиколат лекарската установа по укинување на протоколите за социјално растојание. И, виртуелна обиколка на Центарот е достапна на нашата веб-страница. За повеќе информации, посетете ја страницата www.californiaprotons.com или јавете се (858)-433 4886.

Колку брзо можам да дојдам до вашиот центар? Дали имате список на чекање?

Консултациите со лекар обично се достапни во рок од 1 недела. Бидејќи карциномот понекогаш може да се движи брзо, евалуацијата на итните случаи понекогаш може да се организира во рок од 24 часа.

Дали е протонска терапија соодветна за вас? Разговарајте за вашите опции.