858.283.4771
Најчесто поставувани прашања за покривање на осигурувањето

Дали мојата осигурителна компанија ќе ги покрие трошоците за третман на протони?


Калифорнија Протонс работи со сите планови за осигурување и е склучен договор со многу приватни осигурувања, како и со Медикер. Нашиот тим за осигурување работи тесно со секој пациент за да им помогне да се движат низ процесот. Бидејќи секој пациент е единствен и плановите за осигурување се разликуваат, не постои единствен пристап за покритие. Ако осигурителна компанија првично ги одбие услугите, Тимот за осигурување помага во процесот на жалба. За среќа, ние често сме успешни во процесот на жалба. Погледнете подолу за други прашања поврзани со осигурувањето.

КАКО ЈАС НАЈДАМ АКО МОЈАТА КОМПАНИЈА ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЕ WЕ ГО ПОКРИВАМ ТВОЈОТ ТРЕТ НА ПРОТОН?

Првиот чекор е да закажете консултација со застапник на пациентот во Центарот за терапија на рак во Калифорнија, за да го разгледате вашиот план за лекување. После вашата консултација, нашиот тим за осигурување и лекарите можат да контактираат со вашиот осигурителен осигурител во ваше име за да ја утврдат вашата покриеност.

Повик 858.299.5984 да закажете консултации. Консултациите обично се покриени со осигурување.

КАКО КАЛИФОРНИЈА ПРОТОНС ЦЕНТАР ЗА ТЕРАПИЈА НА РАК ПОМОГНЕ ОДОБРУВАЕ ЗА ТРЕТМАН НА ПРОТОН?

Иако покриеноста не е загарантирана за секој превозник, нашите претставници и лекари работат директно со вашиот план за осигурување на секој чекор од патот, вклучувајќи:

  • Одговарајќи на нивните прашања
  • Пишување писма за медицинска потреба и доставување придружна документација од ваше име
  • Учество во разговори со врсници во однос на третманот
  • Обезбедување на планови за компаративно лекување

Кога е потребно, доставувајте апелациони писма во ваше име.

ДАЛИ ЛЕКОВОТ ПОКРИВА ТЕРАПИЈА НА ПРОТОН?

Medicare обично плаќа за 80% од опфатените услуги. Во многу случаи, секундарното осигурување на Medicare ќе ги покрие преостанатите 20 проценти.

КОИ ПРИВАТНИ ФИРМИ ЗА ОСИГУРУВАЕ ПОКРИВААТ ТЕРАПИЈА НА ПРОТОН И ЗА КОИ СТРАНИ НА ТУМОР?

Приватните осигурителни компании обично опфаќаат протонска терапија од случај до случај, во зависност од видот на туморот што се лекува, претходните третмани, медицинската историја и други фактори. Центарот за терапија со рак на Калифорнија во протони работи со различни даватели на осигурување, а нашите специјалисти за осигурување ќе работат со вашиот провајдер за да ја утврдат вашата покриеност.

Дури и ако моето осигурување ја покрива територијата на ПРОТОН, КАКО ДА ЗНАМ КОИ СЕ ТРОШОЦИТЕ ОД OCKЕБОВОТ?

Тимот за осигурување во Центарот за карцином на протони во Калифорнија ќе контактира со вашата осигурителна компанија за да ја потврди вашата подобност, придобивки, износи на одземање и барања за партиципација / ко-осигурување. Потоа ќе утврдиме колку ќе бидат трошоците од џеб.

ШТО АКО МОЈОТ ОСИГУРУВАЧОТ ВО МО Е НЕД-ДРATEАВЕН?

Центарот за терапија со карцином со протони во Калифорнија е договор со многу осигурителни компании надвор од Калифорнија. Ако не сме склучени договори со давател на услуги, ќе преговараме за договор за сите одобрени услуги.

МО CАМ ДА ДОБИВАМ ПОКРИВАЕ ЗА ТЕРАПИЈА НА ПРОТОН АКО ПРОМЕНУВАМ ОСИГУРИТЕЛИ?

Ако вашиот тековен давател на осигурување нема да покрие третман, можеби ќе можете да се префрлите на друг давател на услуги. Сепак, приватните осигурителни компании обично обезбедуваат покриеност од случај до случај. Ние не советуваме промена на давателите на осигурување, освен ако не утврдите дека вашиот нов провајдер ќе го покрие вашиот третман.

ДАЛИ МОЈОТ ПРОТОНСКИ ТЕРАПИСКИ КОНСАЛТАЦИЈА Е ОБВРЗЕНО ОСИГУРУВАЕ?

Во повеќето случаи, осигурителните компании ги покриваат трошоците за консултациите. Доколку е потребно, ќе помогнеме да добиеме овластување за покривање на консултациите.

ШТО СЕ СЛУЧУВА АКО МОЈАТА ОСИГУРИТЕЛСКА КОМПАНИЈА ЈА ОДБЕЛУВА ПРОТИВОТ НА ТЕРАПИЈАТА НА ПРОТОН?

Во повеќето случаи, ќе поднесеме жалба до осигурителната компанија од ваше име. Ако покриеноста продолжува да биде одбиена, Центарот за терапија со карцином за протони во Калифорнија нуди план за исплата на готовина со значителен попуст.

КАКО АПЕЛИРАМ ВО МОЈОТ ДРATEАВЕН ИЛИ ДР STАВЕН СТЕПРЕДИНИЈА ЗА Управувана здравствена заштита?

Ако вашата осигурителна компанија ги негира вашите жалби, тие треба да ви испратат упатства. Во повеќето случаи, вие сте одговорни за преземање на овој чекор, бидејќи ова барање мора да дојде од пациентот.

Дали има акции што можам да ги преземам, ако мојот осигурителен осигурител го одбие жалбата?

Ако жалбата е одбиена, можете да преземете неколку чекори:

  • Побарајте помош од еден од многуте непрофитни и непрофитни субјекти што нудат совети. Многу држави имаат застапници за потрошувачи за здравствено осигурување.
  • Разговарајте со други кои имаат иста дијагноза и биле третирани со протонска терапија.
  • Спроведете пребарувања преку Интернет за луѓе кои имале протонска терапија за вашата состојба.
  • Споделете ја вашата приказна на местата за социјални медиуми за да ги објавите вашите напори и да ги лоцирате другите кои можат да ви помогнат.

Ако покриеноста продолжува да биде одбиена, Центарот за терапија со карцином за протони во Калифорнија нуди план за исплата на готовина со значителен попуст.

За повеќе информации за протонска терапија или разговарање со некоја од нашите медицински сестри, јавете се 858.299.5984.

 

Дознајте повеќе за опциите за трошоци и покриеност

Дали е протонска терапија соодветна за вас? Разговарајте за вашите опции.