858.283.4771

Вести за протоните во Калифорнија

Јуни 16, 2021

3,000-тиот пациент на Калифорнија протони, кој се наоѓа во списанието Ranch and Coast

Центарот за третман на рак во Калифорнија, Протони, денес објави третман на својот 3,000 пациент со протонска терапија од отворањето на Центарот во 2014 година. Терапијата со протон е форма на третман со зрачење што е помалку инвазивна од традиционалното зрачење со х-зраци.

Април 6, 2021

Протоните од Калифорнија третираат 3,000-ти пациент со протонска терапија

Центарот за третман на рак во Калифорнија, Протони, денес објави третман на својот 3,000 пациент со протонска терапија од отворањето на Центарот во 2014 година. Терапијата со протон е форма на третман со зрачење што е помалку инвазивна од традиционалното зрачење со х-зраци.

Може 21, 2020 - Како што е објавено во печатот на заедницата УТ

Центар за терапија со карцином со протони во Калифорнија: Напреден третман со радијација на протон со рак на дојка го подобрува долгорочниот живот

Третманот со протонско зрачење драматично напредуваше во борбата против ракот на дојка во текот на изминатите неколку години, а пациентите откриле што покажало истражувањето: тоа е една од најбезбедните и најефикасните светски достапни ракчиња.

Може 7, 2020 - Како што е објавено во печатот на заедницата УТ

Центар за терапија со карцином со протони во Калифорнија: Напредно лекување на рак на простата им овозможува на мажите да живеат активен живот

Како пионер во третманот на карцином на простата со протонско зрачење, светски познатиот онколог Карл Роси, д-р, забележал бројни случувања и достигнувања бидејќи одбрал онкологија на зрачење како негов специјалитет во 1988 година.

Април 30, 2020 - Како што е објавено во печатот на заедницата УТ

Центар за терапија со карцином со протони во Калифорнија: Што треба да знам за терапија со протон?

Центарот за терапија со карцином со протони во Калифорнија е посветена на создавање свет без карцином. Исклучителен тим предводен од меѓународно познати онколози и медицински професионалци комбинираат иновативна технологија и уреди за снимање со слики за да обезбедат третман со протонска терапија, поточна форма на терапија со зрачење што доведува до помалку несакани ефекти споредено со радиотерапија.

Април 23, 2020 - Како што е објавено во печатот на заедницата УТ

Центар за терапија со карцином со протони во Калифорнија: Третман од светска класа, уникатен како вас

Центарот за терапија со карцином со протони во Калифорнија, поврзан со UC San Diego Health Health Cancer Network, обезбедува прецизен третман со рак на радија, истовремено подобрувајќи го квалитетот на животот, и им нуди надеж на пациентите со карцином со својот неспоредлив третман со зрачење. Еден од само два центри за протонска терапија во Калифорнија - и еден од 30-те во нацијата - Калифорниските протони се опремени со најновата генерација на револуционерна технологија и нуди најпрецизна форма на терапија со зрачење достапна денес.

Јуни 25, 2019

Калифорниските протони сега се здружени со мрежата за здравствен карцином на УЦ Сан Диего

САН ДИЕГО, Калифорнија - Од мај 2019 година, Центарот за терапија против рак во Калифорнија сега е поврзан со мрежата за здравство на рак на Сан Диего, овозможувајќи им на повеќе пациенти пристап до светска класа, спасувачки третман со протонска терапија обезбеден од онколози за зрачење од Центарот за рак на Мурс во УЦ Сан Диего Здравје, единствениот Национален центар за карцином назначен од Националниот институт за рак во Сан Диего.

Април 29, 2019

Судијата се одбива од тужбите за протонска терапија на Обединетите здравствени услуги 

Современата здравствена заштита известува дека најмалку две тужби биле поднесени против „Јунајтед“ во последните два месеци, наведувајќи дека осигурителната компанија неправилно ја негирала покриеноста на пациентите за одреден вид третман на карцином за кој осигурениците одамна не сакаат да плаќаат.

Март 31, 2019

Центарот за терапија со карцином со протони во Калифорнија ги поканува пациентите да се запишат во студијата за рак на дојка и клинички испитувања 

САН ДИЕГО, Калифорнија - Центарот за терапија против рак во Калифорнија денес објави два големи напори што претставуваат значителни чекори напред во истражувањето за третман на рак на дојка, вклучително и негова неинвазивна, насочена протонска терапија. Тековните пациенти со протони од Калифорнија заклучно со 4 февруари 2019 година се поканети да се запишат во регистарот на Протонска соработка група (ПЦГ) на повеќе од 13,000 007 пациенти. Одделно, делумното зрачење на градите PCG BRE12-XNUMX во клиничкото испитување за рак на дојка во рана фаза ќе запише околу пет до осум жени годишно.