858.283.4771

Калифорниските протони сега се здружени со мрежата за здравствен карцином на УЦ Сан Диего

САН ДИЕГО - Од мај 2019 година, Центарот за терапија против рак во Калифорнија сега е поврзан со мрежата за здравство на карцином на Сан Диего, овозможувајќи им на повеќе пациенти пристап до светска класа, спасувачки третман со протонска терапија обезбеден од онколози за зрачење од Центарот за карцином Мурс во Сан Диего Здравје, Сан Единствениот Национален центар за карцином назначен од Националниот институт за рак на Диего.

„Калифорниските протони се дизајнирани да бидат регионален ресурс за лекување на лекари и пациенти кои бараат опции за третман на рак“, рече Ендрју Чанг, д-р, претседател на група на лекари од Протон доктори професионална корпорација во Калифорнија протони. „Возбудени сме што сме поврзани со Здравствената мрежа за рак на Сан Диего, покрај Ради детската болница, што ни овозможува да ги користиме нашите услуги и врвната технологија за да им помогнеме на уште повеќе лица заболени од карцином“.

Центарот, лоциран на 9730 Самерс Риџ Роуд во Сан Диего, работи веќе пет години, а Протоните од Калифорнија го работат од декември 2017 година. Тимот за онкологија на Калифорниски протони се состои од некои од најискусните зрачечки онколози во протонскиот простор, на меѓународно ниво признати и барани од пациенти од целиот свет. Со над 50 години комбинирано искуство во протонска терапија, овие лекари лекувале повеќе од 15,000 XNUMX пациенти со протонска терапија.

„Мултидисциплинарниот тим на UC Сан Диего Здравје ни овозможува да им обезбедиме на нашите пациенти врвни терапии за карцином без потреба да го напуштаат Сан Диего“, рече Арно Мундт, д-р, претседател на Одделот за медицина со зрачење и применети науки на Универзитетот во Калифорнија, Сан Диего Медицински факултет. „Да се ​​има протонска терапија како друга алатка достапна за нашите лекари е значајна придобивка за нашите пациенти кои ќе имаат непречена координација на грижата.”

 Калифорниските протони и УЦ Сан Диего здравство ќе работат заедно на истражување за понатамошно поддршка на протоколите за рак на дојка, рак на простата, рак на глава и врат и многу повеќе Големото истражување на УЦ Сан Диего дополнително ќе ги подобри многу потребните истражувања за протонска терапија. Како академски здравствен систем, UC Сан Диего Здравје спроведува повеќе од 300 клинички испитувања кои честопати се недостапни на друго место.

 "Резултатите од клиничките испитувања и истражувачките студии се критични информации што лекарите ги користат кога одлучуваат како најдобро да се лекуваат нашите пациенти “, рече Jamesејмс Урбаниќ, доктор по медицина, онколог за зрачење во Сан Диего Здравје и главен менаџер на програмата за протони во Калифорнија. „Оваа припадност ќе им овозможи на двете страни пристап до податоците за пациентите и истражувачките структури потребни за учество и ќе помогне да се води иновативно и многу потребно истражување“.

Лекарите од Протоните од Калифорнија тесно ќе соработуваат со здравствените лекари од Сан Диего за да разговараат за ретки и сложени случаи, како и да споделуваат експертиза за време на состаноците на одборот на тумори - мултидисциплинарни конференции каде што комплексни случаи на пациенти и опции за третман детално дискутираат од медицински онколози, хирурзи, онколози за зрачење , истражувачи, генетичари и патолози. Оваа колаборативна дискусија помага да се осигураме дека се разгледани сите опции за третман и се презентираат најдобрите опции за секој пациент.

„Во Калифорнија протони, ние сме посветени на испорака на извонредна и ефективна грижа за пациентите“, рече Карл Роси, доктор по медицина, калифорниски протони. „Со проширување на нашата врска со мрежата за здравство на карцином на Сан Диего, ќе го зголемиме пристапот на пациентот до овој центар и, меѓу другото, ќе ја зајакнеме нашата способност да учествуваме во клинички испитувања и истражување со единствениот сеопфатен центар за рак назначен за НЦИ во Сан Диего регионот “.

За UC Сан Диего Здравје

Здравството на Сан Диего е составено од Медицински центар Сан Диего, Медицински центар Jacејкобс, Институт за очи Шилеи и кардиоваскуларен центар Сулпицио, како и други примарни и специјализирани практики лоцирани низ Јужна Калифорнија. Центарот за карцином Мурс во Сан Диего Здравје е Национален институт за карцином, назначен сеопфатен центар за рак, ознака резервирана за центри со највисоки достигнувања во истражувањето на ракот, науката за превод, клиничката нега, образованието и придонесите во заедницата. Студиите покажуваат дека резултатите во сеопфатните центри за рак назначени од NCI резултираат во супериорна стапка на преживување и закрепнување. Здравството на Сан Диего, исто така, нуди амбулантски клиники за онкологија, третман со зрачење со онкологија и инфузиони и лабораториски процедури на неколку локации низ округот за да му служи на целиот регион.

За Центарот за терапија со рак во Калифорнија

Центарот за терапија на рак во Калифорнија е еден од двата центри за протонска терапија во Калифорнија и 31 на национално ниво. Центарот ја користи револуционерната технологија на скенирање на зракот, модулиран со интензитет, за да се ослободи голема доза на зрачење кое убива рак, што одговара точно на уникатната форма и големина на туморот. Овој пристап ефикасно ги насочува и третира дури и најсложените и агресивни карциноми, штедејќи ги околните здрави ткива и органи. За повеќе информации, посетете ја страницата www.californiaprotons.com.