858.283.4771
Услуги за исхрана

Услуги за исхрана за услуги за протонска терапија


Во Калифорниските протони, на секој пациент му се нуди нутриционистичка поддршка преку неделни состаноци еден на еден со нашиот регистриран диететичар. Преку овие состаноци се обезбедуваат диетални упатства за оптимизирање на нивниот третман и помагање на секој пациент да се чувствува најдобро и за време и по третманот.

Преку услугите за исхрана на Центарот, пациентите добиваат постојана експертиза во исхраната за да им помогнат да се движат низ третманот со протони фокусиран на несакани ефекти, нутриционистички потреби и поддршка на телото за време на зрачењето. Дополнително, се обезбедува долгорочно образование во врска со воспаленија, болести и целокупно здравје.

Запознајте го диететичарот


Кетрин Холи Мот, РД, ОНЦ е регистриран диететичар специјализиран за исхрана по онкологија, со позадина во психологијата. Кетрин заврши предмети по нутриционизам на Универзитетот во Вермонт, Универзитет Северозапад, Универзитет Поинт Лома Назарен, Институт за интегративна исхрана и Институт за исхрана по онкологија.

Кетрин користи прогресивен и интегративен модел на грижа, вклучувајќи бројни фактори во нејзините здравствени препораки, вклучувајќи храна, вежбање, намалување на стресот, врски и многу повеќе. Таа го користи своето огромно знаење за најновите истражувања во исхраната за да даде специфични препораки засновани на видот на карциномот, обезбедувајќи најнови информации за исхраната за индивидуалните потреби на секој пациент.

Кетрин Холи Мот, РД, ОНЦ

Најчесто поставувани прашања за нутриционистички услуги со протонска терапија


ИМА ЦЕНА ЗА УСЛУГИ ЗА ИСХРАНА?

Нема трошоци за услуги за исхрана за нашите постојни пациенти. На Калифорниските протони, ние веруваме во прогресивен и интегративен модел на грижа што вклучува дополнителни ресурси од кои имаат корист нашите пациенти и нивните резултати. Услугите за исхрана се обезбедуваат како дел од вашата сеопфатна грижа.

КАКО СЕ СОГРЕДАНИ ОВИЕ НАЧИНИ?

Откако ќе започнат вашите дневни третмани со протонска терапија, нашиот регистриран диететичар ќе се состанува со вас еднаш неделно или лично или преку телефон. Овие состаноци ќе продолжат во текот на целиот третман.

КАКО РАБОТАТ ГРУПИТЕ ЗА ПОДДРШКА ПРОТОН ТЕРАПИЈА ЗА ИСХРАНА?

Групите за поддршка на исхраната за пациенти и членови на семејството се одржуваат на секои две до три недели лично. Во моментов, поради мерки на претпазливост за КОВИД, бројот на присутни лица е ограничен и тие се чуваат надвор заради безбедност. Ова е одлична можност да ги проширите своите знаења на одредена тема, да запознаете нови луѓе и да добиете поддршка.