858.283.4771

Армандо Сантијаго

Рак на простата
Лекуван од д-р Ендру Чанг

На 70-годишна возраст, додека примав нормални општи физички прегледи во воздухопловната база Тревис, забележано е дека моето ниво на ПСА се искачи на 7.8, така што во тоа време после 2 рунди биопсија, крвна работа и МНР беше утврдено дека тестирав позитивно за рак на простата, последното нешто што некој сака да го слушне. Мојот уролог во Тревис АФБ бргу препорача отстранување на простатата; сепак, можните несакани ефекти не ми се чинеше како нешто со што сакав да се справам, па следната препорака беше 40 дена стандардна терапија со зрачење што беше понудена во болницата Дејвид Грант, Тревис АФБ.

Откако разгледав што се однесуваше на терапијата со зрачење и нејзините несакани ефекти, сакав да разгледам друга терапија што може да ми биде достапна. Ова е кога сестра ми која живее во Канцеларијата Виста ми кажа за Центарот за терапија на рак на калифорниските протони во Сан Диего. Не минало многу време, откако започнав да ги разгледувам Калифорниските протони за да знам дека ова е местото каде што сакав да одам на мојата терапија. Јас ги повикав и ги доставував документацијата, лабораториската работа, ЦД-ата на мојот МНР итн. И за кратко време сопругата и јас се состанавме со д-р Роси во Калифорнија протони на ден една од нашите дводневни предотерални посети. Во тоа време бев прифатен во нивната програма и д-р Роси даде одговори на сите наши прашања и ни даде одличен преглед на технологијата што се користи во терапијата со протон, како и на секој чекор што ќе следи и несаканите ефекти во текот и по моето лекување .

На два дена, ја завршив работата за подготовка пред третман, што е околу два дела МНР и компјутер што ја исцртуваат локацијата на подрачјето за да ја добијам терапијата. Персоналот беше навистина одличен, професионален и courtубезен. Две недели подоцна се вратив во Калифорниските протони за да започнам со 26 дена терапија. Морам да кажам дека на првиот ден бев малку на работ, сепак персоналот уште еднаш го натера да се одвива толку мазно што едноставно паѓате во рутината на терапијата и деновите само оддалечуваат. Што се однесува до самите третмани, немав болка воопшто, но мала непријатност која брзо минува. Имав болка и тешкотија со мокрење подоцна секој ден, со тоа што некои денови беа подобри од другите.

Освен што викендите беа ослободени од третманите, помогнав и откако сите третмани ќе завршат, сите работи се вратија во нормала во рок од само неколку недели, исто како што ми рече д-р Роси. На 3месечното траење по моето лекување, го имав првиот ПСА следење на работата на крвта и мојот ПСА се намали од 7.8 на 3.4, повторно исто како што предвидуваше д-р Роси. Сега се враќам на мојот 6-месечен тест ПСА и сигурен сум дека повторно ќе биде добар. Центарот за терапија со рак на протони во Калифорнија, д-р Роси и неговиот персонал беа исклучителни, како што е и самиот објект. Не можете да најдете подобро место за да се справите со карцином. Силно препорачувам да бидете проактивни и да ја проверите одличната работа што се прави овде.

СВЕДОЦИЈА НА ПАЦИЕНТ: 

Споделете ја вашата приказна.
ПОВЕЕ ДРУГИ ДРУГИ ДА БИДАТ ДА СЕ БОРИ

 • Прифатени типови на датотеки: jpg, jpeg, png, gif.
 • Со извршувањето подолу, се согласувам на следниов начин:

  Неотповикливо се согласувам да го користам центарот за протонска терапија во Калифорнија, ДОО („CPTC“) (деловно работење како „протони од Калифорнија“) и неговите наследници, придружни лица, лиценци и доделувања („партиите CPTC“) и да доделувам на таквите страни на CPTC a целосно платена, без авторски права, вечна, ексклузивна лиценца, низ целиот свет, да го користам моето име, подобиет (вклучително и снимање видео и / или фотографија), слика, име на глас на заедницата и / или препорака (колективно, „Материјали ”), Целосно или делумно, вклучително и деривати, во кој било медиум, за промотивни и / или комерцијални употреби на CPTC здравјето, како што е утврдено исклучиво од здравствениот CPTC (“ Промотивна употреба ”).

  Ако ви дадам какви било фотографии или други материјали за употреба од страна на СПТЦ Страните во врска со материјалите („Материјалите од трета страна“), потврдувам дека имам целосно законско право, моќ и овластување да им дадам право на овие страни на КПТ. материјали од трета страна за промотивна употреба и дека ги имам обезбедено сите потребни права од сите поединци што се појавуваат во такви материјали од трети страни и од сите фотографи или други соработници на такви материјали од трета страна.

  Со ова се согласувам дека сите резултати од Промотивната употреба, вклучително, без ограничување, сите права под авторски права, се единствен и ексклузивен имот на здравјето на КПТЦ, со целосно право да го експлоатираат и / или да располагаат со истите на кој било начин.

  Признавам и се согласувам дека нема да имам право на никаква исплата или друга форма на надомест како резултат на каква било употреба на материјали или материјали од трети страни.

  Со ова се откажувам од секое право да извршам увид и / или да одобрам на Промотивна употреба и / или на готов производ, медиуми, видео записи и / или печатени материи што можат да користат, инкорпорираат или изложат материјали и / или материјали од трети страни.

  Со ова се откажувам од сите права, и ги ослободувам, испразнувам и се согласувам да ги чувам безопасни за КПТК Страните и нивните соодветни службеници, директори и вработени од сите и сите побарувања или барања што може да ги имам сега или што може да ги имам во иднина во врска со користењето на материјалите и / или материјалите од трети страни од таквите партии на CPTC.

  Ако се согласувате со сите информации презентирани со ова овластување, ве молиме потпишајте подолу:

 • Ако овој формулар се пополнува во име на малолетничка (на пр. Родител или старател), ве молиме наведете:

  Опис на правниот орган ** да се потпише во име на малолетникот:

 • ** CPTC го задржува правото да побара валидна документација

  Личните информации, како што се адресата на улицата, телефонскиот број и адресата на е-пошта се само за внатрешна употреба и нема да бидат објавени.

 • Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.