858.283.4771

Дејвид Боулс

Саркома
Третман на Рајан Гровер, М-р

Во февруари 2017 година, ја добив веста што никој не сака да ја слушне, но која многумина ќе ја сакаат: дијагноза на рак, во мојот случај прилично голем и редок тумор на коските, наречен хондросарком (ЦС), во колкот. Имам приказна што може да ги интересира некои од вас кои се соочуваат со операција за ЦС, поточно хемипелвектомија или операција за други видови на рак.

Хируршката интервенција е стандард за грижа за ЦС и тоа беше она што ми беше препорачано од лекарите ширум САД. После два месеци истражување, ги одбив сите, велејќи им дека квалитетот на мојот живот вредеше многу повеќе од неговата должина (имав 69 години при дијагностицирање) и дека не сакам да завршам во инвалидска количка, но да продолжам мојот активен, мобилен живот на вежбање и патување. Ова можев да го сторам затоа што имав алтернативна опција за третман, протонска терапија.

Мојот тумор беше бомбардиран во текот на 39 дена со вкупно 90 минути од најмоќното зрачење достапно во САД. Отидов во Центарот за терапија против рак во Калифорнија каде што технологијата е најсовремена и еднаква на најдобрата во светот (проверив), како и луѓето на секое ниво. ЦС не е под влијание на редовно зрачење, или хемотерапија; како и да е, протонскиот зрак, кој патува со 100,000 милји во секунда и многу, многу прецизен во насочувањето, е доволно моќен да се справи со него, со неговата способност да ги убие и двете ДНК насоки на клетките на ракот, не само една.

Мојот третман заврши на 27-ми јуни 2017 година и следејќи две ПЕТ-скенирања оттогаш, сега сум без карцином и мојата прогноза е добра како и операцијата, можеби дури и подобра. Јас скоро и да немам несакани ефекти. Во овој момент, скоро никој не добива ваков вид третман за типот на карцином што го имав; Верувам дека ова може и треба да се промени и сакам да помогнам да се случи.

Ако некој што го чита ова, сака да добие протонско зрачење, но наиде на отпор, закачете се таму и пронајдете луѓе што веруваат во тоа, како што направив јас. Во мојот случај, неговата цена беше далеку помала од 15-часовна операција и месеци ... или години на рехабилитација, сигурно. Да не ги спомнувам нефинансиските трошоци за длабока инфекција, лимфедема, итн. И пред сè, недостаток на мобилност поврзана со операцијата. Мојата благодарност за сето ова е надвор од топ листите, како што можете да замислите. Силно препорачувам протонска терапија во Протоните во Калифорнија за тумори со кои е ефикасна, како што е мојот.

СВЕДОЦИЈА НА ПАЦИЕНТ: 

Споделете ја вашата приказна.
ПОВЕЕ ДРУГИ ДРУГИ ДА БИДАТ ДА СЕ БОРИ

 • Прифатени типови на датотеки: jpg, jpeg, png, gif.
 • Со извршувањето подолу, се согласувам на следниов начин:

  Неотповикливо се согласувам да го користам центарот за протонска терапија во Калифорнија, ДОО („CPTC“) (деловно работење како „протони од Калифорнија“) и неговите наследници, придружни лица, лиценци и доделувања („партиите CPTC“) и да доделувам на таквите страни на CPTC a целосно платена, без авторски права, вечна, ексклузивна лиценца, низ целиот свет, да го користам моето име, подобиет (вклучително и снимање видео и / или фотографија), слика, име на глас на заедницата и / или препорака (колективно, „Материјали ”), Целосно или делумно, вклучително и деривати, во кој било медиум, за промотивни и / или комерцијални употреби на CPTC здравјето, како што е утврдено исклучиво од здравствениот CPTC (“ Промотивна употреба ”).

  Ако ви дадам какви било фотографии или други материјали за употреба од страна на СПТЦ Страните во врска со материјалите („Материјалите од трета страна“), потврдувам дека имам целосно законско право, моќ и овластување да им дадам право на овие страни на КПТ. материјали од трета страна за промотивна употреба и дека ги имам обезбедено сите потребни права од сите поединци што се појавуваат во такви материјали од трети страни и од сите фотографи или други соработници на такви материјали од трета страна.

  Со ова се согласувам дека сите резултати од Промотивната употреба, вклучително, без ограничување, сите права под авторски права, се единствен и ексклузивен имот на здравјето на КПТЦ, со целосно право да го експлоатираат и / или да располагаат со истите на кој било начин.

  Признавам и се согласувам дека нема да имам право на никаква исплата или друга форма на надомест како резултат на каква било употреба на материјали или материјали од трети страни.

  Со ова се откажувам од секое право да извршам увид и / или да одобрам на Промотивна употреба и / или на готов производ, медиуми, видео записи и / или печатени материи што можат да користат, инкорпорираат или изложат материјали и / или материјали од трети страни.

  Со ова се откажувам од сите права, и ги ослободувам, испразнувам и се согласувам да ги чувам безопасни за КПТК Страните и нивните соодветни службеници, директори и вработени од сите и сите побарувања или барања што може да ги имам сега или што може да ги имам во иднина во врска со користењето на материјалите и / или материјалите од трети страни од таквите партии на CPTC.

  Ако се согласувате со сите информации презентирани со ова овластување, ве молиме потпишајте подолу:

 • Ако овој формулар се пополнува во име на малолетничка (на пр. Родител или старател), ве молиме наведете:

  Опис на правниот орган ** да се потпише во име на малолетникот:

 • ** CPTC го задржува правото да побара валидна документација

  Личните информации, како што се адресата на улицата, телефонскиот број и адресата на е-пошта се само за внатрешна употреба и нема да бидат објавени.

 • Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.