858.283.4771

Ренди Грим

Рак на простата
Третирана од д-р Карл Роси

Постигнав 75-годишна возраст со редовно вежбање, разумна диета и без вистински медицински проблеми, бев шокиран во јули 2020 година кога драматично ми се зголеми годишниот PSA и ми требаше магнетна резонанца. Бидејќи тоа скенирање укажуваше на можност за рак на простата, решив да дејствувам брзо. За среќа, еден сосед го сподели своето искуство со успешна терапија со протони со мене во 2012 година, па веднаш започнав да ја истражувам таа опција.

Кога биопсијата го потврди рудникот како рак на фаза 2, веќе открив дека д-р Карл Роси - светски познат пионер во протонска терапија за карцином на простата, кој лекуваше повеќе од 10,000 пациенти во изминатите 26 години, беше во протоните во Калифорнија во Сан Диего. Исто така, научив дека тие обезбедуваат прецизна најсовремена технологија за таргетирање на „зрак молив“ well како и револуционерна постапка за поставување гел SpaceOAR што ги штити органите во близина.

Бидејќи мојот уролог не ја спомна терапијата со протони како опција, јас бев благодарен што веќе знаев за тоа и решив дека тоа е најдоброто решение за мене.

Кога д-р Роси ме прифати како пациент, тоа ми обезбеди целосен мир ... знаејќи дека ќе бидам во најдобри можни раце и ќе се лекувам со најдобрата достапна технологија. Неинвазивни, безболни и минимални несакани ефекти.

Открив од првиот ден дека персоналот на CA Protons е многу искусен и професионален. Секој специјалист… од мојата медицинска сестра „ангел“ за зрачење Бени… до мојот протонски техничар „Дрим тим“ од Рене, Дајан, Ливие и други ... сите се навистина „најдобрите од најдобрите“ во она што го прават! Тие ве познаваат по име и се грижат за вас како пријател.

Четири месеци по последниот третман, направив тест за ПСА за да се утврди степенот на успех со терапија со протони. Резултат: мојот PSA падна од 8.7 пред почетокот на третманите… на „Помалку од 0.1 - Неоткриен“!

Крајна линија: Изборот на протони на CA беше најдобрата одлука во мојот живот… и за мојот живот!

СВЕДОЦИЈА НА ПАЦИЕНТ: 

Споделете ја вашата приказна.
ПОВЕЕ ДРУГИ ДРУГИ ДА БИДАТ ДА СЕ БОРИ

 • Прифатени типови на датотеки: jpg, jpeg, png, gif.
 • Со извршувањето подолу, се согласувам на следниов начин:

  Неотповикливо се согласувам да го користам центарот за протонска терапија во Калифорнија, ДОО („CPTC“) (деловно работење како „протони од Калифорнија“) и неговите наследници, придружни лица, лиценци и доделувања („партиите CPTC“) и да доделувам на таквите страни на CPTC a целосно платена, без авторски права, вечна, ексклузивна лиценца, низ целиот свет, да го користам моето име, подобиет (вклучително и снимање видео и / или фотографија), слика, име на глас на заедницата и / или препорака (колективно, „Материјали ”), Целосно или делумно, вклучително и деривати, во кој било медиум, за промотивни и / или комерцијални употреби на CPTC здравјето, како што е утврдено исклучиво од здравствениот CPTC (“ Промотивна употреба ”).

  Ако ви дадам какви било фотографии или други материјали за употреба од страна на СПТЦ Страните во врска со материјалите („Материјалите од трета страна“), потврдувам дека имам целосно законско право, моќ и овластување да им дадам право на овие страни на КПТ. материјали од трета страна за промотивна употреба и дека ги имам обезбедено сите потребни права од сите поединци што се појавуваат во такви материјали од трети страни и од сите фотографи или други соработници на такви материјали од трета страна.

  Со ова се согласувам дека сите резултати од Промотивната употреба, вклучително, без ограничување, сите права под авторски права, се единствен и ексклузивен имот на здравјето на КПТЦ, со целосно право да го експлоатираат и / или да располагаат со истите на кој било начин.

  Признавам и се согласувам дека нема да имам право на никаква исплата или друга форма на надомест како резултат на каква било употреба на материјали или материјали од трети страни.

  Со ова се откажувам од секое право да извршам увид и / или да одобрам на Промотивна употреба и / или на готов производ, медиуми, видео записи и / или печатени материи што можат да користат, инкорпорираат или изложат материјали и / или материјали од трети страни.

  Со ова се откажувам од сите права, и ги ослободувам, испразнувам и се согласувам да ги чувам безопасни за КПТК Страните и нивните соодветни службеници, директори и вработени од сите и сите побарувања или барања што може да ги имам сега или што може да ги имам во иднина во врска со користењето на материјалите и / или материјалите од трети страни од таквите партии на CPTC.

  Ако се согласувате со сите информации презентирани со ова овластување, ве молиме потпишајте подолу:

 • Ако овој формулар се пополнува во име на малолетничка (на пр. Родител или старател), ве молиме наведете:

  Опис на правниот орган ** да се потпише во име на малолетникот:

 • ** CPTC го задржува правото да побара валидна документација

  Личните информации, како што се адресата на улицата, телефонскиот број и адресата на е-пошта се само за внатрешна употреба и нема да бидат објавени.

 • Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.