858.283.4771

Тод Керол

Рак на простата
Третирана од д-р Карл Роси

Најтешкиот дел во врска со терапијата во Калифорнија протони беше да ги убедам сите загрижени за мојата дијагноза колку сериозно се чувствував незагрижено за грижата за д-р Роси и неговиот персонал. Напредната прецизност на технологијата без болка, комбинирана со доброто срце и одличните вештини на сите со кои контактирав, го покачија третманот до навистина извонредно искуство. Не само што ги намалува несаканите ефекти на скоро нула, туку најдобро од сите, мојот PSA на 1.0.

Вториот најтежок дел за оваа терапија, откако дозна за тоа од пријател лекар лекуван од д-р Роси, се движеше околу советите од уролозите затворени во специјалитети како што се хирургија и конвенционално зрачење. За среќа, онколог од универзитетска болница објасни како идеално за рак како мојот, целосно содржан во простатата, бил мета на протони. Уверувајќи ме доволно едноставно да ги повикам калифорниските протони, да им ги испратам моите записи и да закажам првичен состанок.

Целиот процес беше исклучително лесен. Д-р Роси исто така охрабруваше да продолжите со нормалното вежбање за време на третманот, што во мојот случај - бидејќи живеам надвор од државата - во суштина беше шестнеделен велосипедизам на одмор на плажа покрај брегот околу Ла Јола, кога јас и сопругата не уживавме треба да се направи во Сан Диего. Секако, состојбата или целокупното здравје на сите не се исти, но сфатив дека позитивните можности за вакво патување го прават тоа уште поисплатливо. Оттука, апсолутно од се срце, препорачувам што повеќе истражување, скара на лекар и комуникација со протоните од Калифорнија за да видите дали сте кандидат.

СВЕДОЦИЈА НА ПАЦИЕНТ: 

Споделете ја вашата приказна.
ПОВЕЕ ДРУГИ ДРУГИ ДА БИДАТ ДА СЕ БОРИ

 • Прифатени типови на датотеки: jpg, jpeg, png, gif.
 • Со извршувањето подолу, се согласувам на следниов начин:

  Неотповикливо се согласувам да го користам центарот за протонска терапија во Калифорнија, ДОО („CPTC“) (деловно работење како „протони од Калифорнија“) и неговите наследници, придружни лица, лиценци и доделувања („партиите CPTC“) и да доделувам на таквите страни на CPTC a целосно платена, без авторски права, вечна, ексклузивна лиценца, низ целиот свет, да го користам моето име, подобиет (вклучително и снимање видео и / или фотографија), слика, име на глас на заедницата и / или препорака (колективно, „Материјали ”), Целосно или делумно, вклучително и деривати, во кој било медиум, за промотивни и / или комерцијални употреби на CPTC здравјето, како што е утврдено исклучиво од здравствениот CPTC (“ Промотивна употреба ”).

  Ако ви дадам какви било фотографии или други материјали за употреба од страна на СПТЦ Страните во врска со материјалите („Материјалите од трета страна“), потврдувам дека имам целосно законско право, моќ и овластување да им дадам право на овие страни на КПТ. материјали од трета страна за промотивна употреба и дека ги имам обезбедено сите потребни права од сите поединци што се појавуваат во такви материјали од трети страни и од сите фотографи или други соработници на такви материјали од трета страна.

  Со ова се согласувам дека сите резултати од Промотивната употреба, вклучително, без ограничување, сите права под авторски права, се единствен и ексклузивен имот на здравјето на КПТЦ, со целосно право да го експлоатираат и / или да располагаат со истите на кој било начин.

  Признавам и се согласувам дека нема да имам право на никаква исплата или друга форма на надомест како резултат на каква било употреба на материјали или материјали од трети страни.

  Со ова се откажувам од секое право да извршам увид и / или да одобрам на Промотивна употреба и / или на готов производ, медиуми, видео записи и / или печатени материи што можат да користат, инкорпорираат или изложат материјали и / или материјали од трети страни.

  Со ова се откажувам од сите права, и ги ослободувам, испразнувам и се согласувам да ги чувам безопасни за КПТК Страните и нивните соодветни службеници, директори и вработени од сите и сите побарувања или барања што може да ги имам сега или што може да ги имам во иднина во врска со користењето на материјалите и / или материјалите од трети страни од таквите партии на CPTC.

  Ако се согласувате со сите информации презентирани со ова овластување, ве молиме потпишајте подолу:

 • Ако овој формулар се пополнува во име на малолетничка (на пр. Родител или старател), ве молиме наведете:

  Опис на правниот орган ** да се потпише во име на малолетникот:

 • ** CPTC го задржува правото да побара валидна документација

  Личните информации, како што се адресата на улицата, телефонскиот број и адресата на е-пошта се само за внатрешна употреба и нема да бидат објавени.

 • Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.