858.283.4771

Услуги за поддршка на третман со рак на протонска терапија


Поддршка на пациенти од рак на секој чекор на патот


Дијагноза на карцином се менува животот. Заедно со високо напредниот медицински третман и посветен тим за нега на пациенти, информирањето помага да се стават многу пациенти олеснети и да ја одземе неизвесноста околу третманот. Ние нудиме поддршка за пациенти со карцином во текот на целиот процес на лекување. Ние го создадовме нашиот процес за третман на протонска терапија со 8 чекори за да ги разгледаме сите детали од почеток до крај, така што пациентите и семејствата се чувствуваат добро информирани и сигурни во третманот. Многу пациенти, исто така, сметаат дека е пријатно да се поврзат со други кои можат да сочувствуваат со својствената вознемиреност, како и со предизвиците на истражување на опциите за третман. Нашите услуги за пациентот и притвор, вклучително и нашите Програма за поврзување со протони во Калифорнија, услуги за исхрана, неделни социјални пациенти, и терапија за посети на кучиња понатамошно зајакнување на овие врски бидејќи тие помагаат да се зближи заедницата и да се создаде чувство за дом.

Нашиот 8-чекор процес на третман со протонска терапија

 1. Почетна истрага. Еден од нашите клинички координатори на медицинска сестра ќе ве контактира откако ќе ги добие медицинските информации, вклучувајќи ја и вашата дијагноза и здравствената историја, за да одобри третман и да создаде официјално досие за медицински лица.
 2. Осигурително покритие. Еден од нашите претставници ќе ги собере потребните информации за да побара овластување за осигурување за вашиот третман. Дознај повеќе за трошоците и покриеноста со протонска терапија.
 3. Медицински консултант. За време на овој состанок, вашиот онколог на зрачење ќе го разгледа и објасни вашиот препорачан тек на лекување.
 4. Назначување за КТ симулација (СТ-СИМ). Willе поминете низ „проба за облекување“ со КТ слики и прилагодено помагало (и) уреди за имобилизација за да ве подготвиме и да осигурите дека опремата е правилно поставена со точноста на точката за третман. Може да ви биде опремена со специјално дизајнирана калап или маска за тело или да добиете полу-постојани ознаки на телото (мали точки) за да ви помогне во усогласувањето за време на третманот.
 5. Планирање на третман. Вашиот онколог за зрачење, работејќи со тим дозиметри и медицински физичари, ќе создаде прилагодено план за лекување, користејќи софистициран софтвер и технологија. Прецизната и детална работа бара 10 до 14 работни дена, по што ќе добиете повик од терапија со зрачење за да закажете дневни третмани.
 6. Симулација на верификација (V-Sim). Willе се сретнете со вашиот радиотерапевт и тим асистенти за терапија, кои ќе ве запознаат со вашата дневна поставеност и ќе ги верификуваат вашите позиционирање и слики. Додека вистинското време на третман се движи од 1 до 3 минути, може да очекувате да бидете во просторијата за лекување до 30 минути по сесија. За тоа време, целосните двонасочни видео и аудио секогаш се вклучени за време на третмани за да можете и вашиот тим за нега да комуницирате во текот на целиот процес.
 7. Дневни третмани. Слично на вашата дневна сесија со V-Sim, вашите терапевти за зрачење ќе ги потврдат вашето позиционирање и слики пред да започнете со третманот. Вашиот тек на лекување може да варира во зависност од видот на туморот, големината и локацијата. Сепак, повеќето видови на рак, па дури и не-канцерозни состојби, генерално може да се третираат за 5 до 8 недели.
 8. По третманот. Willе добиете финални документи за испразнување на пациенти од вашиот медицинска сестра и тим за нега, кои ќе разговараат за чекорите наведени во вашиот комплетен план за после третман. Ако патувањето во нашиот центар за последователни посети или дополнителни тестови, како што е работата на крв или слики е тешкотија, можеби ќе одлучите да се вратите на вашиот онколог или лекар од примарната здравствена заштита за следење по третманот. Неколку наши минати и тековни пациенти остануваат во контакт преку неформални собири и нашата програма со протони во Калифорнија.

Зрак на терапија со протонска терапија во Сан Диего

Нашите услуги за поддршка на пациентите

Веруваме дека има многу патеки до зацелување и дека холистички пристап кон здравјето може да помогне. На протоните во Калифорнија, пациентите можат да ги искористат предностите на многу удобности и активности на лице место.

Протони во Калифорнија Поврзете се

Заедницата на Калифорниските протони се собира преку:

 • Специјални настани и активности, вклучувајќи ги и неделните вечери во локалните ресторани
 • Нашата програма за протони во Калифорнија протони ја сочинуваат поранешни и сегашни пациенти со протонска терапија кои делуваат како систем на поддршка еден за друг
 • Страна на Фејсбук за пациентите и персоналот да останат поврзани на facebook.com/CaliforniaProtons

Доколку сте заинтересирани да станете првак во Калифорнија протони или да дознаете повеќе за Калифорнија протони во врска, ве молиме испратете ни на е-пошта на консиерж@californiaprotons.com.

 


Неделен социјален пациент

Беше домаќин на господинот Харисон Милер и неговата сопруга, г-ѓа Aона Милер, неделниот социјален собир на пациенти е прекрасен форум за уживање во оброк и разговор со сегашни и минати пациенти во социјален амбиент. Еден од првите пациенти со протон во Центарот, г-дин Милер беше толку задоволен со резултатите од третманот на рак на протонска терапија, што започна да ги организира овие собири како начин да се врати на протонската заедница и да им помогне на другите да поминат низ слично искуство.

Собирот го водат пациенти за пациенти, и беше прекрасен извор за информации за сè, од што да очекувате со третман, до каде да останете и да јадете додека се лекуваат.

Проверете го лобито за локалната недела на собирање, денот и времето или јавете се на Центарот на 858.283.4771 за повеќе информации. Сите сегашни и минати пациенти се добредојдени.


Терапија за посети на кучиња кај пациенти за третман на рак

Посетата со овластено милениче за терапија може да им помогне на пациентите и нивните семејства удобност, олеснување и одвраќање од третманот. Исто така, се покажа дека го намалува стресот, го подобрува расположението и нивото на енергија и го намалува вознемиреноста.

Центарот е задоволен што нуди посети од страна на две кучиња специјална терапија, Хауард и Луси.

Хауард: секој четврток во 9 часот наутро за 00-1 часа

Луси: секоја среда во 9:00 часот

Ако видите како Хауард или Луси шетаат низ Центарот, се надеваме дека ќе потраете еден момент да кажете „здраво“ и да им дадете прегратка!


Услуги за нутриција

Исхрана за пациенти од карцином

Кетрин Холи Мот, РД, ОНЦ, се среќава со сите пациенти неделно во текот на целиот третман, со цел да ги поддржи нивните индивидуални потреби во исхраната и исхраната. Покрај тоа, таа одржува групи за поддршка на исхраната и ракот на различни теми поврзани со здравјето. Овие групи за поддршка се отворени за сите пациенти и им даваат можност на присутните да ги прошират своите знаења и да запознаат нови луѓе. Катрин спроведува прогресивен пристап не само што помага при несакани ефекти и внесување храна за време на зрачењето, туку исто така дава препораки за соодветните видови на рак и индивидуалните потреби за долгорочно здравје.

Дознај повеќе за нашето нутриционистички услуги тука, заедно со пристап до водичи за теми за исхрана и избор на здрави рецепти.


Нашите услуги за консиерж

Нашиот тим за услужни привремени услуги е посветен на помагање на локалните и надвор од областа на пациентите кои се чувствуваат повеќе дома за време на нивниот престој во Сан Диего. Без разлика дали станува збор за специјални цени за сместување, возење до третман, сугестии за ресторани или совет за разгледување места, ние сме тука да го направиме вашето време во Сан Диего што е можно поубаво.

контакт

Повик 858.283.4771 (Од понеделник до петок, од 8 до 5 часот на Пацифик) за да разговараме со член на тимот на консиерж или да ни испратите е-пошта консиерж@californiaprotons.com.

Информации за визи за САД

Посетете патување.state.gov/content/visas.

Прашања за осигурување и третман на покритие?