858.283.4771
Нашите лекари

Нашите светски познати онколози
Водачи во индустријата.
Специјалисти за протони.

 

Запознајте ги нашите лекари

Центарот за терапија со рак во Калифорнија со протони партнери со многу одлични лекари за да им обезбеди неспоредливо ниво на клиничка нега и експертиза на нашите пациенти. Како еден од само два центри со протонска терапија во Калифорнија и регионален провајдер, Калифорнија протоните се партнери со лекари од здравствени системи низ целата држава за да обезбедат пристап до оние на кои им е потребна терапија со протонска терапија. Нашите партнери вклучуваат:

  • Протесно лекари професионална корпорација
  • Здравство на УС Сан Диего
  • Детска болница Ради

Протесно лекари професионална корпорација

Центарот за терапија со рак во Калифорнија со партнери со Портон лекари професионална корпорација (PDPC) да им обезбеди неспоредливо ниво на клиничка нега и експертиза на нашите пациенти. Со повеќе од 50 години комбинирано искуство во протонскиот простор, нашите лекари на ПДПЦ лекуваат повеќе од 14,000 пациенти со протонска терапија. Нашиот тим е меѓународно признат, го бараат пациенти од целиот свет и е специјализиран за лекување на широк спектар на вообичаени и многу ретки карциноми.

Педијатриски, дојка
Глава и врат, гинеколошки, гастроинтестинални, бели дробови, мозок, саркоми, дојка, црн дроб, простата
Простата, мочниот меур, бубрежна, лимфома
Гастроинтестинални, црн дроб, панкреас, простата, педијатриски, бели дробови, гради, гинеколошки, глава и врат, ЦНС

Здравство на УС Сан Диего

UC San Diego Health е национално рангирана во шест специјализирани медицински и хируршки специјалитети Американски вести и извештај за светот, и е дом на единствениот Национален институт за карцином во Сан Диего, кој е назначен за сеопфатен центар за рак. Со децении, УЗ Сан Диего здравство и нејзините училишта за медицина и фармација напредуваат медицина преку откритија за пробив - вклучително и пионерски први во хирургија, слики, третман на рак и кардиоваскуларна нега. UC San Diego Health е единствениот универзитетски систем за здравствена заштита со седиште во Сан Диего со повеќе од 1,500 лекари и научници кои се објавени експерти во својата област.

Мозок, централен нервен систем (ЦНС), дојка
Глава и врат, лимфом, гинеколошки
Уролошки, гинеколошки, простата
Урологик, глава и врат, неврологик
Неврологик, глава и врат, лимфом
Торакална, дојка, невролошки (вклучително и тумори на база на черепот), простата, главата и вратот, повторување на зрачење

Ради-детска болница

Ради-детска болница - Сан Диего е установа за педијатриска нега од 551 кревети која обезбедува најголем извор на сеопфатни педијатриски медицински услуги во округот Сан Диего, јужната област Риверсајд и Империјал. Ради-детска е единствената болница во областа Сан Диего посветена исклучиво на детската здравствена заштита и е единствениот назначен центар за детска траума на регионот. Ради-Детска обезбедува специјализирани услуги за третман на рак и хематологија на децата низ целиот регион. Во јуни 2018 г. Американски вести и извештај за светот го рангираше Ради-Детската меѓу најдобрите детски болници во нацијата во сите 10 специјалитети за педијатри кои магазинот го испитал.