858.283.4771

Приватност


НАШАТА посветеност на приватноста

Центарот за терапија со карцином за протони во Калифорнија (Калифорнија протони) ги разви и спроведе овие политики за да ја покаже својата посветеност кон приватноста. Оваа политика за приватност е дизајнирана да ви помогне да разберете како собираме, користиме, споделуваме и заштитуваме информации што ги собираме и да ви помогнеме во донесувањето на информирани одлуки при користење на услугите преку нашата веб-страница („Страницата“).

Со користење на веб-страницата, вие се согласувате за нашата колекција и употреба на информации, како што е опишано во оваа Политика за приватност. Ако не се согласувате со сите услови на оваа политика за приватност, не треба да ги користите нашите услуги или веб-страницата.

ИНФОРМАЦИИ ГИ СЕ СОБИРАМЕ

АГРИГАТНИ ИНФОРМАЦИИ

Ние автоматски ги собираме и чуваме IP адресата и имињата на домените на сите посетители на нашата страница. Ние исто така ги следиме страниците што ги гледате во рамките на веб-страницата, датумот и времето кога ги гледате тие страници, детали за тоа како ја користите страницата, како што се вашите пребарувања за пребарување и IP адресата на веб-страницата што ја користевте за директно да се поврзете со нашата Мапа на. Ваквите информации се собираат со следење на податоците од други посетители на страницата. Ние ги користиме овие збирни информации за да ни помогне да ги процениме шемите за сообраќај на посетителите и да ја подобриме страницата со тоа што ќе станеме поодговорни на потребите на посетителите.

ЛИЧНИ ИДЕНТИВИВИ ИНФОРМАЦИИ

Ние собираме и чуваме лични информации што може да се идентификуваат, како што се вашето име, адреса, телефонски број и адреса на е-пошта кога ни се дадени на оваа страница. Внесувајќи информации во која било од овие области, ни давате дозвола да ве контактираме за избрани производи, компании и настани за кои мислиме дека може да ве интересираат.

COOKIES

Нашата веб-страница користи колачиња или слични технологии за да собере и чува информации кога ја посетувате нашата веб-страница или комуницирате со услугите што ги нудиме. Можеби собираме и чуваме колачиња, кои се мали датотеки со податоци, локално на вашиот уред. Ние користиме колачиња или слични технологии за да ја олесниме посетата на нашата веб-страница. Колачињата ни овозможуваат да ги зачуваме преференциите што ни ги давате. Колачињата ни помагаат да собереме анонимни податоци за кликнување на текстот за следење на трендовите и обрасците на корисниците. Повеќето прелистувачи ви овозможуваат да ги модифицирате вашите поставки за да ги блокираат во целост колачињата, да ве предупредуваат секој пат кога ќе се испраќаат или да дозволат нивна употреба само од оние веб-страници што ги избирате. Можете исто така да ги избришете колачињата што во моментот се зачувани на вашиот уред. Треба да разберете дека одредени области или функционалности на веб-страницата може да не функционираат правилно ако го поставите вашиот прелистувач да не прифаќа колачиња.

КАКО КОРИСНИМЕ ИНФОРМАЦИИТЕ ГИ ГИ ГО ГОБЕРАМЕ

Ние користиме збирни информации за да ни помогне да ги процениме шемите за сообраќај на посетителите и да ја подобриме нашата страница со тоа што ќе станеме поодговорни на потребите на посетителите. Информациите за лична идентификација што ги собираме се користат за обработка на барањата направени на нашата веб-страница, овозможување на вашиот пристап до нашите услуги или информации, обезбедување, одржување, заштита, развивање и подобрување на нашите услуги или информации и комуникација со вас. Ние исто така користиме лични информации што ги собираме за да ве контактираме во врска со нашите производи и услуги што може да ве интересираат.

КАКО ГИ СПОРЕДУВАМЕ ИНФОРМАЦИИ ГИ ГИ СЕ СОБИРАМЕ

Ние нема да продаваме, изнајмуваме, споделуваме или на друг начин откриваме информации за лична идентификација обезбедени од вас или добиени преку вашата употреба на веб-страницата на трети лица со цел да им дозволиме да ги рекламираат своите производи или услуги за вас. Ние може да ги откриеме вашите информации на компании кои обезбедуваат услуги за поддршка на нас, како што се печатачи или пошта што ни помагаат да ги продаваме нашите производи или услуги, или веб-домаќини или дизајнери кои ни помагаат да ја креираме и одржуваме страницата. Ние може да ги откриеме вашите лични информации за личните податоци на кој било од нашите здружени субјекти и оние што дејствуваат како наши агенти во давањето на нашите услуги за вас. Ние исто така може да ги откриеме вашите лични информации: (а) како одговор на барањата од локалните, државните или сојузните службеници за спроведување на законот; (б) како одговор на која било судска, административна или слична постапка, како што е одредена одлог; (в) кога тоа го бара закон; или (г) во посебни околности, како што се одговор на физичка закана или физичка закана за која било личност, или за спроведување на Условите за користење на оваа страница.

ЗАШТИТА НА ИНФОРМАЦИИ

Периодично, нашите операции и деловни практики се разгледуваат за усогласеност со политиките и процедурите за регулирање на безбедноста, доверливоста и квалитетот на нашите информации. Нашите корпоративни вредности, етички стандарди, политики и практики се посветени на заштитата на информациите за клиентите. Општо, нашите деловни практики го ограничуваат пристапот на вработените до доверливи информации и ја ограничуваат употребата и обелоденувањето на таквите информации на овластени лица, процеси и трансакции. Можеби можеме да откриеме информации кога се законски принудени да го сторат тоа, со други зборови, кога ние со добра волја веруваме дека законот тоа го бара или за заштита на нашите законски права.

УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ

Услови на употреба на Калифорниските протони, бидејќи може да се менуваат од време на време, се инкорпорираат како дел од оваа политика за приватност.

Линкови до други сајтови

Оваа страница содржи линкови до други веб-страници. Ние не сме одговорни за содржината на тие други веб-страници, практиките за приватност на таквите други веб-страници или за тоа како тие ги третираат информациите за нивните корисници. Препорачуваме посетителите да ги прочитаат политиките за приватност на други веб-страници што ги посетуваат за да ги утврдат информатичките практики на други компании и организации. Оваа политика за приватност се однесува само на протоколите во Калифорнија и за користењето на страницата.

НЕЗАВИСНОСТ

Вие се согласувате да ги бранат, обештетувате и одржувате Калифорниските протони, неговите филијали, службеници, директори, вработени, агенти, лиценци и добавувачи безопасни од и против какви било побарувања, дејства, побарувања, штети, обврски и населби, вклучувајќи, без ограничување, разумни правни и сметководствени такси кои произлегуваат од или наводно резултат на вашето кршење на Условите за користење или Политиката за приватност.

ПРОМЕНИ

Ние го задржуваме правото да ја менуваме, менуваме или ажурираме оваа Политика за приватност во секое време. Било какви промени, измени или ажурирања на оваа Политика за приватност се ефективни веднаш по објавувањето на оваа страница. Ве охрабруваме да ја разгледате оваа Политика за приватност, така што ќе бидете свесни за какви било промени, измени или надградби. Вашата континуирана употреба на страницата значи дека прифаќате и се согласувате дека сте обврзани со овие измени, измени и надградби. За ваша погодност и идна референца, датумот на верзијата на оваа политика за приватност е наведен подолу. Ние ќе ги задржиме претходните верзии на оваа Политика за приватност во архива за ваш преглед.

ДЕЦА ПРИВАЦИЈА

Ние сме чувствителни на потребата да се заштити приватноста на децата кои користат Интернет. Веб-страницата не е наменета за или е насочена кон деца под 13 години. Ние не знаеме да собираме лични информации што можат да се идентификуваат од деца на возраст под 13 години, во согласност со Законот за заштита на приватноста на децата на Интернет. Ако станеме свесни дека дете под 13-годишна возраст доставило лични информации за нас преку нашата веб-страница, ние ќе ги избришеме од нашите датотеки. Ако сте родител или законски старател на некое лице под 13 години за кое сметате дека можеби сте доставиле лични информации до нас, ве молиме контактирајте со нас и ние ќе преземеме соодветни чекори за да ги избришеме таквите информации од нашите досиеја.

Е-мејл

Ние не можеме целосно да ја обезбедиме приватноста на е-пошта комуникации до и од Калифорниските протони. Не можеме и не даваме никакви гаранции дека содржината на вашата е-пошта нема да стане позната или достапна за трети страни. Овие комуникации може да се пресретнат без ваше знаење и дозвола за време на транзит кон или од нашата страница. Предлагаме да не користите е-пошта за да ни дадете информации за кои сметате дека се доверливи или чувствителни информации.

Ограничувања

Со користење на веб-страницата, вие се согласувате дека не сме одговорни за (i) какво било откривање на вашите лични информации направени од вас на трето лице преку вашата употреба на веб-страницата; (ii) какво било откривање на вашите лични информации добиени нелегално од нас; или (iii) какво било случајно откривање на вашите лични информации направени од нас.

ИЗБОР

На посетителите на нашата веб-страница може да им се даде можност да изберат дали да ги користат своите информации за одредени цели во точка каде што ги бараме информациите. Посетителите кои не сакаат да ги добиваат нашите промоции или информации за можностите што ги нудиме, можат да изберат да не ги добиваат овие известувања со контактирање на нас на info@californiaprotons.com.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Ако имате какви било прашања, коментари или загриженост во врска со оваа Политика за приватност, ве молиме контактирајте не на info@californiaprotons.com.

ноември 2017