858.283.4771
Зошто нас / Ајај Сандху, д-р

Д-р Ајај Сандху
Онколог за зрачење

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Сандху е карцином овластен онколог за зрачење, кој широко објавил на различни теми поврзани со клинички апликации на зрачење и други модалитети во третманот на рак.

Д-р Сандху е медицински директор за Одделот за радијациона медицина и применети науки на УК, Сан Диего, Факултет за медицина. Тој исто така служи како истражувач во УЗ Сан Диего за групата за онкологија на зрачење (РТОГ), национална група за соработка која се фокусира на клиничките испитувања во онкологијата на зрачење.

Специјалитет Саркома (коска и мека ткиво), бели дробови, урологик
степени Постдипломски Институт за медицинско образование и истражување
обука Сертифициран од Американскиот одбор за радиологија, радијациона онкологија