858.283.4771
Зошто нас / Д-р Ендру Л. Чанг
Д-р Ендру Л. Чанг - специјалист за онкологија за зрачење во Калифорниските протони

Д-р Ендру Л. Чанг
Медицински директор, Педијатрија

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Чанг има над 18 години искуство во лекување на повеќе од 2,000 пациенти со карцином, возрасни и деца, и е Главен истражувач во тест за тековно истражување.

Д-р Чанг е специјалист за онкологија со зрачење со експертиза во лекување на пациенти со карцином на дојка и пациенти со рак на педијатри со терапија со протонски зрак. Тој исто така е интензивно вклучен во истражувањето и е главен истражувач во тековно мултиинституционално испитување со употреба на протонска терапија за делумно зрачење на дојка. Пред да дојде на одборот во Калифорниските протони, тој служеше како директор на детските програми на Институтот за протонска терапија на универзитетот Хемптон, Институтот за радотерапија со средно-протонски протони, како и центарот за протонска терапија ПроКури. Завршил педијатриско стажирање и престој во зрачење онкологија во Медицинскиот центар Лома Линда, а потоа извршил и стипендија за детска онкологија во детската болница Св. Јуда.

Специјалитет Педијатриски, дојка
степени Медицински факултет на Универзитетот Лома Линда
обука Сертифициран од Американскиот одбор за радиологија, радијациона онкологија
Сертифициран од страна на Американскиот одбор за радиологија, хоспитал и палијативна медицина; Радиологија