858.283.4771
Зошто нас / Д-р Брент Роуз

Д-р Брент Роуз
Онколог за зрачење

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Роуз користи внимателно насочена, високи дози на зрачење енергија за да ги уништи или оштети клетките на ракот. Тој е специјализиран за лекување на пациенти со простата, глава и вратот и примарни тумори на мозокот.

Д-р Роуз е онколог за зрачење кој е специјализиран за лекување на рак на простата, рак на главата и вратот и примарни тумори на мозокот. Тој е доцент на Катедрата за радијациона медицина и применети науки, предавајќи студенти по медицина, жители и соработници на Факултетот за медицина на УЗ Сан Диего. Д-р Роуз има коуторирано повеќе рецензирани статии, поглавја со учебници и коментари со дела што се појавуваат во списанието Клиничка онкологија, Меѓународен весник на радијациона онкологија - биологија - физика.

Специјалитет Урологик, глава и врат, неврологик
степени УК, Медицински факултет во Сан Диего