858.283.4771
Зошто нас / Д-р Карл Роси
Д-р Карл Роси

Д-р Карл Роси
Медицински директор

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Роси во последните 13,000 години лично третирал повеќе од 31 пациенти со карцином на простата со радијација на протон - повеќе од кој било друг лекар во светот.

Меѓународно признат за неговите достигнувања во третманот со карцином, д-р Роси е онколог со зрачење со истражувачки фокус на квалитетот на животот и стапката на лекување во рак на простата и лимфом. Специјализиран за терапија со протонски зраци, тој лекува пациенти со карцином на простата со протонска терапија уште од 1991 година. Пред да служеше како медицински директор на Калифорнија протони, тој беше медицински директор на центарот за протонска терапија со скрипти и беше вонреден професор во одделот за Медицина за зрачење во Медицинскиот центар Лома Линда.

Специјалитет Простата, мочниот меур, бубрежна, лимфома
степени Универзитетот Лојола Чикаго Стритч Медицински Факултет
обука Сертифициран од Американскиот одбор за радиологија, радијациона онкологија