858.283.4771
Зошто нас / Иин МекЕван, д-р

Иин МекЕван, д-р
Шеф на услуги за радијација за педијатри и гастроинтестинални заболувања

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Мекјуан третира широк спектар на видови на рак во соработка со онколозите од УЗ Сан Диего и детската болница Реди.  

Д-р Мекјуан ја заврши својата обука во Медицинскиот центар на Универзитетот Лома Линда, првиот протон центар во болница во САД. Во текот на изминатата деценија, тој лекувал илјадници пациенти, возрасни и педијатри. Неговите истражувачки интереси вклучуваат употреба на протонска терапија кај педијатриски и гастроинтестинални малигни заболувања. Има објавено за различни детски малигни заболувања, вклучувајќи медулобластом и тумор на Вилм. Најзначајно, тој објави за улогата на протонско краниоспинално зрачење кај деца со медулобластом за намалување на акутните и долготрајните токсичности. Тој, исто така, третира возрасни пациенти со гастроинтестинални, дојка, бели дробови, панкреас, гинеколошки, главата и вратот, простатата, малигнитет на централниот нервен систем (ЦНС) и примарни и метастатски тумори на црниот дроб. Д-р Мекјуан е горд што ги лекува пациентите со рак во УЗ Сан Диего, Детската болница Ради и Калифорнија Протони, соработувајќи за да ги понуди најдобрите можни планови за лекување за своите пациенти. Неговите хоби вклучуваат поминување време со семејството, сурфање, голф и тешко истражување до локации во локалните планини и пустини.  

Специјалитет Гастроинтестинални, црн дроб, панкреас, простата, педијатриски, бели дробови, гради, гинеколошки, глава и врат, ЦНС
степени Универзитет во Калифорнија, Медицински факултет во Сан Диего
обука Универзитет Лома Линда, Резиденција за онкологија за зрачење