858.283.4771
Зошто нас / AJ Mundt, м-р

Д-р А. Мунт
Онколог за зрачење

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Мунд е основачки претседател на Одделот за радијациона медицина и применети науки при УК Училиштето за медицина во Сан Диего и постар заменик директор на Центарот за карциноми на Мурс на УЗ Сан Диего, единствениот сеопфатен центар за рак во регионот, признат од Националниот институт за карцином.

Д-р Мундт е онколог за зрачење специјализиран за лекување на пациенти со гинеколошки, уролошки и рак на простата. Добитник е на бројни награди за нега на пациенти, вклучувајќи го и неколку пати назначен за еден од најдобрите доктори на Америка за нега на рак и еден од најдобрите доктори на Сан Диего. Тој е меѓународно признат во областа за неговите придонеси за развој на нови техники на зрачење за подобрување на третманот на рак и има автор или коавтор на повеќе од 180 врсници на списанија и поглавја на книги за напредни техники на онкологија на зрачење.

Специјалитет Уролошки, гинеколошки, простата
степени Медицински факултет на Универзитетот во Мичиген
обука Сертифициран од Американскиот одбор за радиологија, радијациона онкологија