858.283.4771
Зошто нас / Д-р Jamesејмс Урбаниќ

Jamesејмс Урбаниќ, д-р
Медицински директор, Програма за протонска терапија на UCSD

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Урбаниќ е медицински директор на УЗ во Сан Диего во протонскиот центар од првата година кога центарот беше во функција. Тој е интегрален во развојот на Конзорциумот на протонска терапија на Универзитетот во Калифорнија за да обезбеди грижа за протонска терапија на пациенти од системите за здравствена заштита на УЗ.

Специјализиран за најразлични радиотерапија и радиохируршки техники, д-р Урбаниќ е искусен во просторот за протонска терапија. Тој има развиено академски курсеви за едукација на лекари кои живеат и се занимаваат со лекари и предава на Медицинскиот факултет UCSD како член на факултет во одделот за радијациона медицина. Тој е составен член на повеќе национални истражувачки групи за карцином на национално ниво кои развиваат големи клинички испитувања за карцином на белите дробови, карцином на дојка и тумори на мозокот и опширно ги објавија на овие теми. Пред UCSD, д-р Урбаниќ ги водеше програмите за рак на белите дробови, рак на дојка и радиохирургија на телото на Медицинскиот факултет на Универзитетот Вејк Форест. Пред медицинското училиште, тој патувал низ светот како офицер за навигација и инженерство во трговската марка на САД. Д-р Урбаниќ е исто така член на Американското здружение на лекари, Американското здружение за радијациона онкологија и Американското здружение за клиничка онкологија.

Специјалитет Торакална, дојка, невролошки (вклучително и тумори на база на черепот), простата, главата и вратот, повторување на зрачење
степени Трговска морска академија на САД
Медицински универзитет во Јужна Каролина, колеџ за медицина
обука Универзитет Вејк Форест, Резиденцијална онкологија
Сертифициран од Американскиот одбор за радиологија, радијациона онкологија