858.283.4771
Зошто нас / Д-р P.он П. Ајнк

Д-р P.он П. Ајнк
Директор на УЦСД ​​Услуги за генито-уринарен и рак на дојка

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Ајнк верува во прилагодениот третман кон индивидуалните цели на секој пациент и има над 23 години искуство со користење на различни техники на терапија со зрачење, вклучително и протонска терапија и брахитерапија.

Со тим-базиран пристап кон грижата за пациентите, д-р Ајнк се приклучи на нашиот тим за протонска терапија веднаш по отворањето на центарот во 2014 година. Неговата филозофија за третман го нагласува едукацијата на пациентите и ги охрабрува сите да учествуваат во одлучувањето кој курс на лекување е најдобар за нив и за нивните лични цели. Д-р Ајнк, исто така, работи како директор на програмата за престој и професор по радијациона онкологија на Медицинскиот факултет во Сан Диего. Како член на Американското здружение за радијациона онкологија и Американското здружение за клиничка онкологија, тој е активно вклучен во истражување и клинички испитувања за подобрување на резултатите од третманот.

Специјалитет Простата, мочниот меур, дојка, сарком
степени Медицински факултет на Универзитетот во Минесота
обука Сертифициран од Американскиот одбор за радиологија, радијациона онкологија