858.283.4771
Зошто нас / М-р Jона Хатангади-Глут

Д-р Јона Хатангади-Глут
Онколог за зрачење

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Хатангади-Глут е онколог за зрачење и служи како началник на службата за тумор на Централниот нервен систем (ЦНС) и ко-лидер на Тимот на болести на ЦНС во Центарот за карцином на УЦ Сан Диего.

Д-р Хатангади-Глут е зрачен онколог специјализиран за лекување на пациенти со тумори на мозок и рак на дојка на Централен нервен систем (ЦНС). Таа се здоби со медицинска диплома и заврши обука за престој во зрачење онкологија на Медицинскиот факултет Харвард. Хатангади-Глут, исто така, заврши обука за истражување за онкологија на градите и слики на Универзитетот во Калифорнија, Сан Франциско како соработник на истражувањето Дорис Дјук Таа е активно вклучена во истражување за подобрување на ефикасноста и безбедноста на терапијата со зрачење за тумори на мозок.

Специјалитет Мозок, централен нервен систем (ЦНС), дојка
степени Медицинскиот факултет Харвард
обука Сертифициран од Американскиот одбор за радиологија, радијациона онкологија