858.283.4771
Зошто нас / Стивен Дејвис, д-р

Стивен Дејвис, д-р
Онколог за зрачење

Ние сме тука за вас

Назначување за книги

Д-р Дејвис е посветен на визијата за целосна победа во војната против ракот и неговата филозофија на третман се заснова на максимизирање на успехот на лекувањето, додека минимизирање на токсичноста на третманот.

Д-р Дејвис е заинтересиран да ги води своите пациенти низ сите аспекти на патувањето за лекување на ракот и е специјализиран за третман на простата. Д-р Дејвис е сертифициран одбор за радијационен онколог, а исто така одржува сертификација на одбор за анатомска и клиничка патологија. Тој е 24-годишен ветеран на воздухопловните сили на Соединетите Американски Држави и ја заврши својата воена кариера како полковник. Тој го заврши својот престој по радијациона онкологија на Универзитетот во Калифорнија во Сан Диего и одржува врска со Универзитетот како доброволен асистент клинички професор на Катедрата за радијациона медицина и применети науки. Роден Калифорниец, тој ужива во повеќето активности на отворено, вклучувајќи трчање, возење велосипед, пливање и планинарење.

Специјалитет Простата
степени Униформирани услуги на Медицинскиот факултет на Универзитетот за здравствени науки
обука Сертифициран од Американскиот одбор за радиологија, радијациона онкологија
Сертифициран од Американскиот одбор за патологија, анатомска и клиничка патологија