858.283.4771

Телемедицин во Центарот за терапија со рак на протони во Калифорнија

Ние разбираме дека патувањето за време на пандемијата КОВИД-19 можеби за некои не е оптимално. Имајќи го тоа во предвид, спроведовме опција за телемедицина за да можеме да продолжиме да обезбедуваме услуги на нашите постојни и потенцијални пациенти. Додека лице-в-лице консултација за потенцијални пациенти има свои предности, телемедицината ни овозможува авенија за виртуелно запознавање на нашите пациенти и дискутирање дали протонската терапија е вистинската опција за третман.

Телемедицината не ја заменува во целост потребата пациентите да патуваат во Калифорнија протони за лекување, но тоа ни овозможува да се сретнеме со вас виртуелно за да ја објасниме протонската терапија за вашата специфична ситуација, да одговорите на прашања и да ги разгледаме следните чекори.

Кога е време да го посетиме нашиот Центар, сакаме да ве увериме дека преземаме сите мерки на претпазливост за да ги задржиме пациентите и персоналот безбеден за време на пандемијата COVID-19. Можете да прочитате повеќе за нашите превентивни мерки на нашата Информативна страница COVID-19.

Како го прави ова дело?

Откако ќе го повикате нашиот Центар да се регистрирате како нов пациент, Клиничкиот координатор ќе ве повика да ја добиете вашата медицинска историја и да утврдите какви записи се потребни. Во исто време, нашиот тим за осигурување ќе ја процени вашата специфична полиса за осигурување и ќе ја разгледа со вас, така што ќе знаете каква покриеност е достапна.

Откако ќе се добијат сите потребни медицински досиеја, ќе добиете повик за да започнете консултација преку телемедицина. Оваа консултација е олеснета преку HIPAA компатибилна и шифрирана телемедицина услуга. Пред назначувањето на телемедицината, некој ќе се јави за да бидете сигурни дека знаете како да пристапите до услугата пред време на состанокот со лекарот.

За да побарате консултација, можете да ни се јавите директно на 858-549-7400, од ​​понеделник до петок, од 8 до 5 часот PST. Или, можете да побарате повик од нашиот тим со пополнување на формуларот за барање состанок.