858.283.4771

Услови на употреба


Условите за употреба утврдени во овој документ се применуваат на Центарот за терапија со рак на протони во Калифорнија (протони на Калифорнија) и на нашите платформи за социјални медиуми, вклучувајќи ги и нашите страници на Facebook, LinkedIn и YouTube, како и сите други Калифорнија Санкционирани протони преку Интернет-медиуми што ги контролираме. Веб-страницата и нашите платформи за социјални медиуми претставуваат мрежна услуга за информации и комуникации и интернет-страница („веб-страница“). Ве молиме, внимателно прочитајте ги овие Услови на употреба. Со пристапување или користење на веб-страница, вие се согласувате со овие Услови на употреба.

 1. Авторски права и трговски марки. Целиот материјал вклучен на веб-страницата, вклучувајќи ги и поврзаните датотеки, се заштитени со авторски права од Калифорнија протони или од оригиналниот креатор на тој материјал. Целиот ваков материјал е заштитен со американски и / или меѓународни закони за авторски права. Сите трговски марки, услужни марки и логоата („трговски марки“) вклучени на веб-страницата се сопственост на нивните соодветни сопственици. Овие Услови на употреба не ви даваат право да користите трговски марки користени на нашата веб-страница. Ништо вклучено на веб-страницата не треба да се толкува како давање дозвола за користење трговски марки без писмено одобрение од неговиот сопственик. Вие не можете да користите кадрирање или да користите мета-ознаки или друг скриен текст со кој било трговски марки вклучени на веб-страницата. Вие не можете да ги отстраните, нејасните или менувате правните известувања прикажани на или заедно со веб-страницата.
 2. Лиценца. Калифорниските протони ви доделуваат ограничена, лична, обновлива, незаменлива и неексклузивна лиценца за пристап и користење на веб-страницата. Оваа лиценца е со единствена цел да ви овозможи да ја користите и уживате во користа на веб-страницата, како што е предвидено од Калифорниските протони, на начин дозволен со овие Услови на употреба. Секоја друга употреба на веб-страницата е строго забранета без експлицитна писмена согласност од Калифорниските протони и соодветните носители на права. На пример, не можете да копирате, модифицирате, репродуцирате, редистрибуирате, објавувате, објавувате, објавувате, пренесувате или на друг начин да го искористите за комерцијални цели кој било дел од веб-страницата без изречна писмена согласност од Калифорниските протони и соодветните носители на права. Протоните во Калифорнија во никој случај не претставуваат или гарантира дека вашата употреба на кој било материјал вклучен на веб-страницата не ги крши правата на трети страни.
 3. Линкови Вие не можете да користите, линк до, или да обликувате содржини вклучени на веб-страницата на начин на кој може да предизвика забуна во врска со изворот, потеклото, припадноста, врската, здружението, спонзорство на таквата содржина. Забележете дека содржината вклучена на веб-страницата може да биде поврзана со други веб-страници на трети страни кои можат да имаат различни услови на користење. Ве молиме, погледнете ги на овие страници за соодветни информации. Калифорниските протони не ги разгледале овие поврзани страници и не е одговорна за нивната содржина или точност.
 4. Специфично одрекување во врска со медицински информации. Информациите вклучени на Интернет-страницата се само за информативни и едукативни цели. Ниту една веб-страница или нешто поврзано со неа не е наменето како медицински совет, ниту треба да се користи за совет, дијагностицирање или лекување, освен консултација со квалификуван професионалец. Интернет-страницата не е наменета да создаде никаков лекар-пациент или клинички однос. Ако имате прашања или проблеми во врска со вашето здравје, ве молиме контактирајте го вашиот лекар или друг квалификуван професионалец. Не се занемарувајте, не барајте или не одложувајте да побарате професионален медицински совет заради веб-страницата или информациите вклучени на веб-страницата. Веб-страницата и секоја информација вклучена во веб-страницата НЕ Е наменета да ја конституира практиката на или медицинско медицинско работење, медицинска сестра, ИЛИ ПРОФЕСИОНАЛНА СОВЕТНА ЗДРАВСТВЕНА ЗДРАВСТВЕНА, ДИЈАГНОЗА, Консултација или третирање во кое било издание.
 5. Ограничување на одговорноста и исклучување на гаранцијата. СЕБЕСТИНАТА СЕ ОБЕЗБЕДУВА ОД ОСНОВА „КАКО Е“ И „КАКО ДОСТАПНА“, А ВАШАТА КОРИСТЕЕ НА ВЕБ-страницата е исклучиво на ваш сопствен ризик. КАЛИФОРНИЈА ПРОТОНС НЕ ПРАВУВА НЕГАРАНЦИИ, ИЗРАЗИ ИЛИ ИМПЛИТИРАНИ, ЗА КОРИСТЕЕ НА СЕБ-страницата ИЛИ МАТЕРИЈАЛИ ВКЛУЧЕНИ НА веб-страницата, и дисцилами на какво било изразување или ставање во предвид на квалитетот на квалитетот на квалитетот на квалитетот, НЕПОВРЕДУВАЕ. КАЛИФОРНИЈА ПРОТОНС НЕ ПРАВИ ПРЕТСТАВНУВА ,Е, гаранција или гаранција во врска со точноста, веродостојноста, комплетноста, моменталноста, или временската состојба на информациите, содржината, текстот, графиките, веб-страниците на веб-страниците и силите на услуги КАЛИФОРНИЈА ПРОТОНС ИСТО ИСКРЕТНО ОДЛИЧУВА КАКВА ОДГОВОРНОСТ ЗА СЕКОЈА ШТЕТА ИЛИ ВИРУСИ КОИ МОЕ ДА ГИ ВИДААТ ВАШИОТ КОМПЈУТЕРСКИ ОПРЕМА ИЛИ ДРУГИ СВОЈСТВА ОД ВАШИОТ ПРИСТАПУВАЕ ИЛИ КОРИСТЕ НЕКОЕ ДЕЛ ОД веб-страницата.

  ДО СЕКОЈОТ ПЕРМИТИРАН ОД ЗАКОН, КАЛИФОРНИЈА ПРОТОНОВИТЕ НЕ МОЕ ДА СЕ ДОГОВОРИТЕ ЗА СЕКОЈ ИНДИКЕКТ, СОСТОЈБА, ПОСЕБНО, СОСТОЈБА, ПРИМАРНО, ИЛИ ПУНИТИВНИ ОСНОВИ, КОГА СЕ ДОГОВОРЕ ВО АКЦИЈА ВО ДОГОВОР ИЛИ ТРЕТ ВО СЕКОЈ НАЧИН НА веб-страницата, ИЛИ СОДРИНА ИЛИ ИНФОРМАЦИИ ОБЕДИНЕТЕ ИЛИ преку веб-страницата, ВКЛУЧУВА BЕ НО НЕ ОГРАНИЧЕНА НА, ГОЛЕМИТЕ НА ПОДАТОЦИТЕ, МОABНОСТА НА ПРИСТАП ИЛИ КОРИСТЕТЕ ВЕСНИК И ЗАГОВОРИ ДОБИВИ И ДОПОЛНИТЕЛИ, ДА СЕ ПОДНЕСУВААТ МОНОСТ НА ПОВЕЕ ОБНОВИ.

 6. Обесштетување. Вие се согласувате да ги обештетите Калифорниските протони и која било наша поврзана компанија и која било од нашите наследници, назначувања или лиценци, заедно со кој било од нивните соодветни службеници, директори и вработени, од какви било штети, загуби, обврски, пресуди, трошоци или трошоци (вклучително и разумни такси и трошоци на адвокатите) кои произлегуваат од или поврзани со користење на веб-страницата или било какво нарушување или прекршување на овие Услови на употреба.
 7. Комуникации од вас. Секоја комуникација или материјал што ќе го пренесете при користење на Интернет-страницата, вклучувајќи податоци, прашања, коментари, предлози или слично, е и ќе се третира како, не доверлива и непропорционална и нема да создава клиничка врска помеѓу нас или да предизвика Протони во Калифорнија да создадат или задржат какви било медицински информации за вас. Сè што пренесувате или објавувате, станува сопственост на протоните на Калифорнија и може да се користи за која било намена. Вие се согласувате дека нема да испраќате или пренесувате на Калифорниските протони каква било комуникација или содржина што крши или крши какви било права на трета страна. Калифорниските протони не одговараат на какви било прашања во врска со специфични медицински состојби. Треба да бидете свесни за општите безбедносни ризици од пренесување на информации преку јавна мрежа и не можеме да ве увериме дека информациите ќе се чуваат приватни.
 8. Приватност. Политиката за приватност на Калифорниските протони објаснува како ги третираме вашите лични податоци кога ја користите нашата веб-страница. Користејќи ја нашата веб-страница, вие се согласувате дека Калифорниските протони можат да користат такви податоци во согласност со нашата Полиса за приватност.
 9. Применлив закон и јурисдикција. Со пристапување или користење на веб-страницата, вие се согласувате дека овие Услови на употреба и нашата Политика на приватност за сите цели ќе бидат регулирани и толкувани во согласност со законите на државата Newујорк, без оглед на принципите на конфликт на законите и дека сите акција врз основа на или наводна повреда на овие одредби мора да биде донесена во државен или сојузен суд кој се наоѓа во државата Newујорк. Покрај тоа, вие се согласувате да му поднесете и да се откажете од секое право да ја оспорите личната надлежност и местото на таквите судови.
 10. Промени. Калифорниските протони го задржуваат правото да ги менуваат, менуваат и дополнуваат информациите на Интернет-страницата во секое време. Калифорниските протони го задржуваат правото да направат измени во нашите Услови за користење и Политика на приватност во кое било време, без најава. Било какви промени во овие Услови на употреба се ефективни веднаш по објавувањето на страницата. Ве охрабруваме да ги разгледате овие Услови на употреба, така што ќе бидете свесни за какви било промени. Вие се согласувате дека вашиот постојан пристап и употреба на веб-страницата претставува вашето прифаќање на ваквите измени.
 11. Општо. Ако која било одредба од овие Услови на употреба се смета дека е неважечка од кој било суд што има надлежност, тогаш невалидноста на таквата одредба нема да влијае на валидноста на преостанатите одредби на овие Услови на употреба, кои остануваат во целосна сила и ефект. Ниту еден неуспех или одложување од страна на Калифорниските протони во остварувањето на некое право или лек според овие Услови на употреба работи како откажување од такво право или лек. Овие Услови на употреба го сочинуваат целиот договор меѓу вас и Калифорниските протони во однос на користењето на веб-страницата.