858.283.4771
Тестикуларно
Рак

Терапија со протонска терапија Тестикуларен карцином


Борбајте со рак на тестикуларна форма со прецизност слична на ласер

Технологијата за скенирање на зрак со молив со множење со интензитет во Калифорнија протоните е многу прецизна форма на третман на зрачење со рак на тестисите, што им овозможува на нашите лекари селективно да таргетираат тумори на тестисите со зрачење со високи дози во оваа сложена и чувствителна област.

Во споредба со постариот третман на протонска терапија со пасивно растурање, нашата технологија за скенирање на зрак со моливи точно дава третман на протонско зрачење за рак на тестисите во рок од 2 милиметри и со најголема грижа. Можеме да ги нападнеме слоевите на туморите по слој и да ја минимизираме штетната изложеност на околното здраво ткиво и органи, како што се мочниот меур, тенкото црево, желудникот и простатата. Ова е важно за пациенти со карцином на тестиси кои имаат тенденција да бидат помлади и може да се соочат со поголем ризик од неплодност и секундарни карциноми заради претходна изложеност на зрачење. Намалувањето на токсичноста поврзана со зрачење исто така ја зголемува веројатноста пациентите да го завршат третманот со помалку прекини или доцнење.

Тестикуларен карцином
Детали за третман

Видови на рак на тестикуларно лекување

 • Тестикуларен семином
 • Карцином на тестиси на несемином
 • Рекурентен карцином

Како се третира тестикуларен карцином

 • Насочете го само туморот
 • Заштитете го мочниот меур, тенкото црево, желудникот и простатата
 • Минимизирајте го ризикот за неплодност и негативни ефекти врз бројот на сперматозоидите и здравјето
 • Одржувајте го вашиот квалитет на живот за време на третманот со рак на тестисите
 • Намалување на несаканите ефекти на терапијата со зрачење
 • Намалете го ризикот од секундарна карцином поради зрачење

Придобивки од третманот со протонска терапија за рак на тестиси

 • Нашата технологија за скенирање на зрак на молив точно ги контролира протоните за да го постават врвот Брег - точката во која тие ја депонираат својата максимална енергија - директно во туморот. Ова ни овозможува да третираме покомплексни облици на туморот и да ја менуваме дозата во рамките на туморот.
 • Напредната терапија со протони им овозможува на лекарите по селективно да испорачуваат зрачење со голема доза на карцинозни тумори на тестис и ткива и да ја намалат дозата на околните здрави ткива и критичните органи. Во некои случаи, се покажа дека дава повисоки стапки на лекување од третманот со зрачење на Х-зраци дури и во некои од најпредизвикувачките ситуации.
 • Бидејќи карциномите на тестисите честопати погодуваат помлади мажи и се многу излечиви, оштетувањето на здравите ткива мора да се минимизира за да се намали ризикот од неплодност, оштетување на сперматозоидите и секундарните карциноми подоцна во животот. Терапијата со протон ги означува туморите на тестисите со тесен зрак на протон помал од ширината на молив, додека го намалува зрачењето до околните органи и други важни структури како што се мочниот меур, тенкото црево, желудникот и простатата.
 • За разлика од постарата технологија, планот за третман може да се вчита во компјутерот и да се заврши во рок од неколку минути. Третманите се исто така неинвазивни и удобни за пациентите да можат побргу да се вратат на нивните дневни активности.

Дали е протонска терапија за тестикуларно
Рак за вас?

 

Во зависност од фазата и локацијата на рак на тестисите, може да бидат потребни комбинирани третмани на операција, внимателен надзор, радикална ингвинална орхиектомија, ретроперитонеална дисекција на лимфните јазли, хемотерапија и зрачење. Опциите за третман се исто така погодени од типот на рак на тестисите, возраста, целокупното здравје и личните преференции.

Третман за повторливи
Тестикуларен карцином

Терапија со протон често е најдобриот начин за лекување повторливи тумори во области кои претходно биле третирани со терапија со зрачење.

Третманот на претходно озрачени области може да биде предизвик. Здравите ткива околу повторливиот тумор не ја забораваат целосно претходната доза на зрачење и секоја дополнителна доза продолжува да го зголемува ризикот од нормална повреда на ткивата. Терапијата со протонски зрак може да им овозможи на лекарите подобро да ја концентрираат дозата до целта и да ја ограничат на друго место, дозволувајќи повторно третман со зрачење кај одредени пациенти.


Протонска терапија за резултати од третман на карцином на тестиси и долгорочни ефекти

Терапија со протонска терапија со рак на тестисите во Центарот за терапија со рак на Калифорнија во Сан Диего може да понуди слични исходи од стандардното зрачење на зраци, истовремено намалувајќи ги долгорочните и потенцијално опасни по живот несакани ефекти како што се намалено броење на сперматозоидите и неплодност како резултат на зрачење на околината ткива. Исто така, нуди можност за пониски шанси за секундарни карциноми подоцна во животот, заради намалената изложеност на зрачење на околните здрави ткива и органи.

Сепак, сите третмани со карцином имаат предности и недостатоци. Бидете сигурни дека разговарајте за сите потенцијални ризици, како и за опциите за третман, со вашиот онколог.

За протонска терапија

Опции за покривање

Најчесто поставувани прашања