858.283.4771

Поддршка што ви дава сила


Нашата визија е свет без рак, и секој ден нашиот тим е посветен на вашата борба. Со комбинирање на некои од најискусните онколози со револуционерна технологија и уреди за сликање, Центарот за терапија против рак во Калифорнија им носи највисоко ниво на персонализирана грижа за карцином на нашите пациенти. Ова може да резултира со силна стапка на лекување, намалени несакани ефекти, подобрени резултати и шанса за подобро утре. Ако сакате да видите од прва рака, ве молам направете виртуелна тура низ нашиот центар. За безбедноста на нашите пациенти, вработените и посетителите, засега нема да бидеме домаќини на лични тури. Ако сакате да бидете ставени на листа на чекање за следниот закажан настан, јавете ни се на -858 299 5984-.

Нашите светски познати онколози
Водачи во индустријата.
Специјалисти за протони.

 

Центарот за терапија со рак во Калифорнија со протони партнери со многу одлични лекари за да им обезбеди неспоредливо ниво на клиничка нега и експертиза на нашите пациенти. Како еден од само два центри со протонска терапија во Калифорнија и регионален провајдер, Калифорнија протоните се партнери со лекари од здравствени системи низ целата држава за да обезбедат пристап до оние на кои им е потребна терапија со протонска терапија.

Тим за нега на пациенти
Експерти во протонска терапија.
Страст за нега на пациенти.

 

Додека протонската терапија е неинвазивен и честопати безболен третман, нашиот тим за нега на карцином ќе ви помогне да се чувствувате што е можно поудобно на секој чекор од патот, вклучително и за време на дневните третмани, последователните состаноци и проценките за напредокот.

  • Радијациони терапевти се обучени од страна на тимот на медицински физичари за администрирање и спроведување на дневниот третман со протон.
  • Медицински дозиметристи се одговорни за дигиталниот развој на вашиот прилагоден план за лекување, кој го надгледуваат медицинските физичари.
  • Сертифицирани медицински сестри од онкологија тесно соработувај со тебе, онколог за зрачење и други членови на тимот за нега.
  • Медицински физичари специјализираат за примена на физика на медицинска нега, мапирајќи ја формата и интензитетот на протонот на протонот за да се обезбеди дека ја обезбедува точната доза на зрачење.
  • Онколози на зрачење соработуваат со медицински физичари за развој на персонализирани планови за третман кои се соодветно прилагодени за секој пациент и да обезбедат дека секој третман е испорачан со најголема можна прецизност.

Нашиот центар во Сан Диего
Стручно опремено.
Меѓународно признаено.

 

Лоциран во една од најдобрите светски медицински заедници, нашиот центар е во првите редови на медицинската нега, истражување и биотехнологија. Нашето медицинско искуство, услуги на пациентите, партнерства и врвни установи продолжуваат да привлекуваат пациенти од целата нација, како и од целиот свет.

Соработка со здруженија на услуги

Нашите партнерства со Универзитетот во Калифорнија, Сан Диего, рангирани на # 1 за онкологија според рангирањето на Најдобри болници на US News & World Report и Детската болница Rady, рангирана во првите 10 за детски специјалитети, помагаат протонската терапија да стане реалност за пациентите од сите возрасти.

Меѓународен центар за лекување

Две третини од нашите пациенти доаѓаат од области надвор од регионот Сан Диего. Многумина патуваат од Азија, Австралија, Блискиот исток и Велика Британија.

Активно истражување и отворени клинички испитувања

Нашиот тим е посветен на континуираното напредување во третманот на рак и грижата за пациентите. Како член на Групата за соработка на протонот (ПЦГ), Калифорнија Протон учествува во мулти-институционални истражувања за истражување за да помогне во оптимизирање на протонска терапија. Нашите началници на одделот и онколозите за зрачење се исто така вклучени во потенцијални рандомизирани истражувачки испитувања кои споредуваат протонска терапија со зраци и зраци преку здружение со NRG Oncology, организација за истражувачка соработка на Националниот институт за карцином.

Револуционерна технологија

Нашиот центар беше првиот објект за протонска терапија во САД што ја постави бараната технологија за скенирање на зрак на молив во сите пет простории за третман. Прецизност и висококвалитетна слика, поврзана со нашата ротирачка галантерија од 360 °, за изнаоѓање на идеален агол на третман, се стреми кон намалена изложеност на зрачење на здрави ткива, помал ризик од несакани ефекти и секундарна карцином и подобрување на квалитетот на животот.

Услуги за поддршка на пациенти и консиерж

Нашиот тим за услуга за привремени лица е посветен на помагање на секој пациент и посетител да го проследат патувањето со протонска терапија, да останат поврзани и да се чувствуваат добредојдени.

Дали ви треба помош во врска со вашите аранжмани за патување? Можеме да помогнеме.