858.283.4771
fshikëz
Kancer

Terapia me protone për trajtimin e kancerit të fshikëzës


Luftoni kancerin e fshikëzës me precizion të ngjashëm me lazerin

Teknologjia e skanimit të rrezeve me lapsa të moduluar me intensitet të Protonit të Kalifornisë është një formë shumë e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit që ju mundëson mjekëve tanë që të selektojnë në mënyrë selektive tumoret e fshikëzës me rrezatim me dozë të lartë brenda kësaj zone të ndjeshme dhe sfiduese.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps siguron saktësisht trajtimin e rrezatimit për kancerin e fshikëzës brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresën e tumoreve të fshikëzës sipas shtresës dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer të fshikëzës për shkak të vendndodhjes së saj në legen pranë strukturave të ndjeshme, përfshirë organet gastrointestinale dhe riprodhuese. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e pacientëve të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

Fshikëza e protonit të terapisë
Detajet e trajtimit të kancerit

Farë trajtojmë

 • Karcinoma qelizore kalimtare (uroteliale), e cila është forma më e zakonshme e kancerit të fshikëzës dhe fillon në qelizat që rreshtojnë pjesën e brendshme të organit
 • Karcinoma skuamoze e fshikëzës që fillon në qelizat e hollë të rrafshëta të gjetura në indet që i ngjajnë sipërfaqes së lëkurës
 • Adenokarcinoma, e cila zakonisht lind në strukturat gjëndra që sekretojnë mukozën
 • Kanceri i përsëritur

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni zorrën, rektumin, organet gjenitale dhe palcën e eshtrave
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit
 • Ulni efektet anësore të trajtimit, përfshirë lodhjen dhe dëmtimin e organeve gastrointestinale dhe riprodhuese
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Përfitimet e terapisë me protone për kancerin e fshikëzës

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur kulmin e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumorin e fshikëzës. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia me përparim protonesh i lejon mjekët të japin në mënyrë më selektive rrezatim me dozë të lartë në tumoret dhe indet kanceroze të fshikëzës, dhe të zvogëlojnë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Rrezatimi i reduktuar në indet e shëndetshme rreth fshikëzës mund të minimizojë dëmtimin e organeve të shëndetshme gastrointestinale dhe riprodhuese, të tilla si prostata, mitra, vezoret dhe tubat fallopiane. Kjo është e rëndësishme pasi dëmtimi i këtyre strukturave të ndjeshme mund të ketë efekte anësore të konsiderueshme dhe mund të çojë në kancer dytësor.
 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me lapsa gjithashtu zvogëlon rrezatimin në palcën e eshtrave, gjë që mund të zvogëlojë lodhjen e lidhur me trajtimin dhe dëmtimin e sistemit imunitar.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Kanceri i fshikëzës
Fazat & Trajtimi

 

Në varësi të fazës dhe llojit të kancerit të fshikëzës, mund të jetë e nevojshme një kombinim i kirurgjisë, kimioterapisë dhe rrezatimit për disa tumore të fshikëzës. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga mosha, shëndeti i përgjithshëm dhe preferencat personale.

Trajtimi për
Kanceri i fshikëzës së përsëritur

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni u mundëson mjekëve të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtimin me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Rezultatet e trajtimit të kancerit të fshikëzës
& Efektet Afatgjata

Trajtimi i protonit me terapi për kancerin e fshikëzës në Qendrën e Terapisë së Kancerit në Kaliforni mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht kërcënuese për jetën për shkak të dëmtimit të rrezatimit në organet gastrointestinale dhe riprodhuese. Ajo gjithashtu ofron mundësinë e shanseve më të ulëta për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet tuaja të shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit