858.283.4771
Truri dhe Shpina
Kancer

Terapia Proton për Trajtimin e Kancerit të Trurit dhe Shpinës


Luftoni kancerin e trurit dhe shpinës me saktësi të ngjashme me lazerin

Teknologjia e skanimit të rrezeve të lapsit të moduluar me intensitet të California Protons është një formë shumë e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit që u mundëson mjekëve tanë që të synojnë në mënyrë selektive tumoret e trurit dhe shtyllës kurrizore me rrezatim të dozës së lartë brenda këtyre zonave të ndërlikuara, duke shmangur strukturat kritike si truri, trungu i trurit. , gjëndrra e hipofizës dhe nervat optikë. Terapia me rreze protoni mund të përdoret për të trajtuar me sukses kancerin e trurit.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me lapsa saktësisht jep trajtim rrezatimi për kancerin e trurit dhe shpinë brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresave dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer të trurit dhe shpinë sepse tumoret e sistemit nervor qendror (CNS) janë jashtëzakonisht të vështira për tu trajtuar dhe gjenden pranë strukturave kritike të ndjeshme ndaj dozave të ulta të rrezatimit. Reduktimi i rrezatimit në këto inde të shëndetshëm rreth tumorit mund të ulë rrezikun e dëmtimit të funksionalitetit të trurit, sistemit nervor, vizionit dhe dëgjimit. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e pacientëve të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

Kanceri i trurit dhe shpinës
Detajet e trajtimit

Farë trajtojmë

 • Glioma dhe tumori hipotalamik
 • meningioma
 • Neuroma akustike
 • Tumoret e palcës kurrizore
 • Ependymoma
 • Tumoret e hipofizës ose adenoma e hipofizës
 • Tumoret me bazë kafkë
 • Kanceri i përsëritur

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni sistemin tuaj nervor qendror, përfshirë trurin tuaj, sistemin e trurit, gjëndrën e hipofizës dhe nervat që ndikojnë në shikimin, dëgjimin dhe aftësitë tuaja motorike
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë kanceri i trurit dhe shpinës trajtim
 • Ulja e efekteve anësore të kanceri i trurit dhe shpinës trajtimi, duke përfshirë nauze, të vjella dhe lodhje
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Studimet që ekzaminojnë terapinë protonike për kanceret e CNS tregojnë se terapia me proton rezulton në:

92
Shkalla e mbijetesës për pacientët me meningjoma intrakraniale1
50
Ulja e rrezikut të tumoreve sekondare të lidhura me rrezatimin në pacientët me beninje nga meningjoma2

Përfitimet e terapisë Proton për kancerin e trurit dhe shpinës

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në palcën kurrizore ose të trurit. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia me përparim protonesh i lejon mjekët të japin në mënyrë më selektive rrezatim me dozë të lartë në qelizat tumorale në tru dhe shpinë, dhe të zvogëlojë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Rrezatimi i reduktuar në indet e shëndetshme rreth tumoreve që kërkojnë doza të larta rrezatimi mund të minimizojë dëmtimin e zonave kritike dhe strukturave të trurit, trungut të trurit, hipofizës dhe nervave që ndikojnë në shikimin, dëgjimin dhe aftësitë motorike. Kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme pasi dëmtimi i këtyre strukturave të ndjeshme mund të dëmtojë cilësinë e jetës tuaj.
 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve të lapsave gjithashtu zvogëlon rrezatimin në palcën e eshtrave, gjë që mund të zvogëlojë lodhjen e lidhur me trajtimin.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit të kancerit të trurit ose shpinë mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Is
Proton Therapy
E drejta per ty?

 

Në varësi të fazës dhe llojit të kancerit të trurit dhe shpinë, një kombinim i operacionit, kimioterapisë dhe rrezatimit mund të jetë i nevojshëm për disa tumore të trurit dhe shpinë. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga mosha, shëndeti i përgjithshëm dhe preferencat personale.

Trajtimi për recidiv
Kanceri i trurit dhe shpinës

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Trajtimi i kancerit të trurit dhe shpinës
Rezultatet & Efektet Afatgjata

Trajtimi me terapi proton i tumoreve të trurit ose kancerit kurrizor në Qendrën e Terapisë së Kancerit në Kaliforni, në San Diego, mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht të rrezikshme për jetën, si humbja e kujtesës, ndryshimet e personalitetit, paraliza , dhe shikimi dhe humbja e dëgjimit për shkak të dëmtimit të rrezatimit në tru, shtyllës kurrizore dhe strukturave të shikimit kritik dhe dëgjimit. Ai gjithashtu siguron mundësinë për të ulur mundësinë e zhvillimit të kancerit sekondar më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet tuaja të shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Studime kërkimore që mbështesin terapinë me protone për kancerin e trurit dhe shpinës

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit