858.283.4771
Gji
Kancer
Fillimi  /  Kanceri i gjirit

Trajtimi i kancerit të gjirit me proton proton


Luftoni kancerin e gjirit me precizion të ngjashëm me lazerin

Teknologjia e skanimit të rrezeve me lapsa të moduluar me intensitet të Protonit të Kalifornisë është një formë shumë e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit që u mundëson mjekëve tanë që të selektojnë në mënyrë selektive tumoret e gjirit me rrezatim me dozë të lartë brenda kësaj zone të ndërlikuar.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër pas terapisë protonike për shpërndarjen e kancerit të gjirit, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps saktësisht jep trajtimin e rrezatimit proton për kancerin e gjirit brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresës dhe minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer të gjirit të cilët mund të përballen me rrezikun e kancereve sekondare, dëmtimet në mushkëri dhe ngjarje të mëdha kardiake më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të mëparshëm nga rrezatimi. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e pacientëve të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

Terapia me proton për kancerin e gjirit
Detajet e trajtimit

Farë trajtojmë

 • Kanceri i gjirit në fazën e hershme
 • Kanceri i gjirit i përparuar lokalisht (Faza II dhe III)
 • Karcinoma duktale in-situ
 • Kancerin e gjirit trefishtë-negativ
 • Kanceri i përsëritur i gjirit

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni zemrën, mushkëritë dhe palcën kurrizore
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit të kancerit të gjirit
 • Ulja e efekteve anësore të terapisë me rrezatim, përfshirë rrezikun e ngjarjeve kardiake, kancerin e mushkërive dhe pneumonite
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Një test i planeve të trajtimit për gratë me kancer të gjirit të majtë që i nënshtrohen një terapie për ruajtjen e gjirit, zbuloi se në krahasim me rrezatimin me rreze X, terapia me proton rezultoi në:

81
Doza e zvogëluar e rrezatimit në mushkëri1
96
Reduktimi i rrezatimit në gjoksin tjetër1
99
Reduktuar dozën e rrezatimit në zemër1

Përfitimet e terapisë me protone për kancerin e gjirit

Terapia Varian Proton për Trajtimin e Kancerit të Gjirit

 • Teknologjia e skanimit të rrezeve të lapsit në qendrën tonë të trajtimit të kancerit të gjirit kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën Bragg - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumor. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia me përparim protonesh i lejon mjekët të japin në mënyrë më selektive rrezatim me dozë të lartë në tumoret dhe indet kanceroze të gjirit dhe të zvogëlojnë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Studimet kanë zbuluar se terapia protonike për kancerin e gjirit siguron mbulim më të mirë të nyjeve limfatike, ndërsa ul ndjeshëm dozat mesatare të rrezatimit në zemër dhe mushkëri. Kjo përfundimisht rezulton në një rrezik të zvogëluar të ngjarjeve kardiake, kancerit të mushkërive dhe pneumonite.
 • Rrezatimi i pjesshëm i gjirit (PBI) me terapi me protone siguron një shpërndarje më të barabartë të rrezatimit dhe zvogëlon ekspozimin ndaj indeve të shëndetshme të gjirit, zemrës dhe mushkërive krahasuar me teknikat e fotoneve dhe rrezeve X PBI. Ajo gjithashtu është shoqëruar me toksicitet të zvogëluar dhe shumë rezultate të shkëlqyera.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Stadet e kancerit të gjirit
& Terapia me Proton

 

Në varësi të fazës së kancerit të gjirit, trajtime të kombinuara të mastektomisë ose kirurgjisë së lumpektomisë, kimioterapia dhe rrezatimi mund të jenë të nevojshme për disa tumore të gjirit. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga lloji i kancerit të gjirit, mosha, shëndeti i përgjithshëm dhe preferencat personale.

Në fazën I kanceri i gjirit është relativisht i vogël në këtë fazë dhe nuk është përhapur fare në nyjet limfatike, ose është përhapur në vetëm një zonë shumë të vogël në nyjen limfatike sentinel. Ndërsa operacioni është trajtimi më i zakonshëm, terapia me rrezatim për kancerin e gjirit në fazën I shpesh rekomandohet pas operacionit për të zvogëluar rrezikun e përhapjes ose kthimit të kancerit.

Kanceret e gjirit në fazën II janë më të mëdha se kanceret e fazës I dhe / ose janë përhapur në disa nyje limfatike. Ndërsa operacioni është trajtimi më i zakonshëm për kancerin e gjirit në fazën II, terapia me rrezatim shpesh rekomandohet pas operacionit për të zvogëluar rrezikun e përhapjes ose kthimit të kancerit.

Tumoret në fazën III janë më të mëdha se 5 cm, ose kanceri po rritet në lëkurë ose ind të muskujve aty pranë ose është përhapur në shumë nyje limfatike aty pranë. Ndërsa operacioni është trajtimi më i zakonshëm për kancerin e gjirit në fazën III, terapia me rrezatim shpesh rekomandohet pas operacionit të kancerit të gjirit për të zvogëluar rrezikun e përhapjes ose kthimit të kancerit.

Në këtë IV, kanceri i gjirit është përhapur përtej gjirit dhe nyjeve limfatike të afërta në pjesë të tjera të trupit. Terapia me ilaçe të tilla si kimioterapia dhe / ose terapia hormonale janë trajtimet kryesore të rekomanduara për gratë me fazën IV të kancerit të gjirit. Në këtë fazë, trajtimi i rrezatimit proton mund të përdoret për tkurrjen e tumoreve ose kontrollimin e dhimbjes.

Trajtimi për
Kanceri i përsëritur i gjirit

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Rezultatet e trajtimit të kancerit të gjirit
& Efektet Afatgjata

Trajtimi i protonit me terapi për kancerin e gjirit në Qendrën e Terapisë së Kancerit në Kaliforni mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht të rrezikshme për jetën, siç janë sulmet në zemër për shkak të dëmtimit të rrezatimit në zemër. Ajo gjithashtu ofron mundësinë e shanseve më të ulëta për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet tuaja të shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Doja të jetoja një jetë të gjatë dhe nuk doja të rrezikoja të kisha një sulm në zemër ose dëmtim të zemrës, kështu që zgjodha terapinë protonike. Pas konsultimit tim me doktor Chang, unë thjesht e dija që California Protons është vendi ku unë doja të isha. Ai kaloi aq shumë kohë me mua dhe unë u ndjeva shumë i sigurt në aftësinë e tij.
Marti Shelton
Pacienti i kancerit të gjirit

Studime kërkimore që mbështesin terapinë me protone për kancerin e gjirit

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit