858.283.4771

Përditësimet e COVID-19

Ju lutemi kontrolloni këtu shpesh për azhurnime në Protonet e Kalifornisë dhe masat paraprake që ne po ndërmarrim për të vazhduar me siguri trajtimet duke mbajtur personelin dhe pacientët tanë të shëndetshëm. Informacioni do të azhurnohet rregullisht.

Qëndro në Rendit në shtëpi

Të enjten, më 19 mars 2020, Guvernatori i Kalifornisë Gavin Newsom lëshoi ​​zyrtarisht një urdhër mbarëkombëtar në mënyrë efektive menjëherë. Kjo është përpjekja e fundit e Shtetit për të luftuar përhapjen e koronavirusit.

Ne duam t'ju sigurojmë se mbetemi të hapur për trajtimet e pacientëve.

Qendra e Terapisë së Kancerit të Protoneve në Kaliforni u ka lëshuar një letër pacientëve aktualë duke thënë se ata janë nën trajtimin aktual në Qendrën tonë. Nëse jeni një pacient aktual, ju kërkojmë që ta bëni këtë me vete ndërsa udhëtoni për në dhe nga emërimet tuaja të përditshme. Nëse nuk keni mundësinë për ta shtypur këtë, një kopje e vështirë mund t'ju jepet në tryezën e përparme të Qendrës.

Nëse keni pyetje, ju lutemi telefononi në Qendrën e Terapisë së Kancerit në California Protons në (858) 549-7400.

Masat paraprake të sigurisë COVID-19

Ndërsa shumë prej jush janë të vetëdijshëm, ekziston shqetësimi në rritje për përhapjen e virusit COVID-19 (zakonisht të quajtur "koronavirus") në komunitetin tonë. Prioriteti numër një i Qendrës së Terapisë së Kancerit në California protones është mbrojtja e shëndetit të pacientëve dhe stafit tonë. Ne kemi vëzhguar nga afër situatën, dhe vazhdojmë të vlerësojmë zhvillimet e reja dhe të ndërmarrim masa të përshtatshme për të adresuar rreziqet. Shëndeti dhe siguria juaj është përparësia jonë kryesore. Ndërsa nuk ka pasur raste të koronavirusit në California Protons, ne jemi duke i përmirësuar protokollet tona të sigurisë megjithatë.

Për të parandaluar përhapjen e sëmundjes, ne vazhdojmë të promovojmë një higjenë të mirë duke përfshirë përdorimin e sanitizatorit të duarve dhe larjen e duarve shpesh, praktikimin e procedurave të duhura të izolimit siç janë duke u kërkuar pacientëve dhe vizitorëve të mbajnë maska ​​nëse kanë simptoma aktive të frymëmarrjes, duke kërkuar që punonjësit e sëmurë të qëndrojnë në shtëpi, dhe sanifikimi i sipërfaqeve të ngurta përfshirë pajisjet e trajtimit shpesh.

Përveç këtyre praktikave, ne kemi dashur t'ju bëjmë të vetëdijshëm për ndryshimet e mëposhtme:

  • Shfaqja: Të gjithë pacientët dhe stafi që hyjnë në ndërtesë do të kontrollohen çdo ditë për faktorët e rrezikut dhe simptomat e mundshme të COVID-19. Nëse po përjetoni një ethe, kollë të re, gulçim të ri, dhimbje të fytit të ri, diarre, dhimbje trupi ose humbje të shijes ose erë, ju lutemi telefononi në Qendrën në (858) 549-7400 për udhëzime të mëtejshme në lidhje me takimin tuaj.
  • Pajisjet mbrojtëse: Pas udhëheqjes së CDC dhe UC San Diego Health, punonjësit do të mbajnë maska ​​gjatë të gjitha takimeve, emërimeve dhe trajtimeve të pacientëve. Kjo është për sigurinë tuaj dhe atë të ekipit tonë.
  • Vizitorët Kufizues: Në këtë kohë ne po kufizojmë të gjithë vizitorët (bashkëshortët, të tjerët të rëndësishëm, familjen, miqtë, etj.) Që të hyjnë në ndërtesën tonë. Vizitorët janë të mirëpritur të presin jashtë ose në makinat e tyre. Shpresojmë që kufizimet e vizitorëve të jenë të përkohshme. Nëse keni rrethana të veçanta që kërkojnë ndihmë shtesë, ju lutemi na tregoni dhe ne do të bëjmë çmos për t'ju akomoduar. Bashkëshortët dhe të tjerët të rëndësishëm mund të marrin pjesë në takime përmes telefonit nëse dëshironi.
  • Ngjarjet në grup: Mënyra më e mirë për të shmangur përhapjen e viruseve është të shmangni kontaktin person-në-person. Si i tillë, Qendra ka marrë vendimin e vështirë për të ndërprerë disa ngjarje në grup për të ardhmen e parashikueshme. Ne e dimë se këto janë një burim i rëndësishëm për pacientët tanë dhe jemi të trishtuar që duhet të shtyjmë, megjithatë, siguria e pacientëve tanë është përparësia jonë kryesore dhe besojmë se ky është një hap i kujdesshëm.

Konsultime telefonike dhe video dhe vazhdime

Ndërsa këshillimet ballë për ballë rekomandohen kur është e mundur, ne kemi filluar të ofrojmë konsulta dhe takime pasuese përmes telefonit ose konferencës video. Nëse nuk jeni të kënaqur të vini në Qendër ose të udhëtoni, ju lutemi na telefononi në (858) 549-7400 për të caktuar takimin tuaj.

Pacientët me simptoma COVID-19

Në këtë kohë, California Protons po tregohet jashtëzakonisht i kujdesshëm në lidhje me shpërthimin e fundit të Coronavirus. Pacientët tanë janë të imunizuar dhe për këtë arsye, ne duhet të ndërmarrim të gjitha hapat dhe masat e nevojshme për të zvogëluar çdo sëmundje të mundshme me të cilën ata mund të vijnë në kontakt.

Për shkak të kësaj, çdo pacient, vizitor, shitës ose anëtar i stafit që është duke provuar simptoma (ethe, kollë, gulçim, dhimbje të fytit, hundë me erë apo ndjenjën e përgjithshme të të qenit jo i mirë) duhet të vlerësohet nga mjeku i tyre i kujdesit parësor ose lokal Dhoma e emergjencave. Të dy zyrat e kujdesit parësor dhe dhomat lokale të urgjencës po kërkojnë që të telefononi përpara për të njoftuar stafin për simptomat tuaja. Të listuara më poshtë janë disa opsione për vlerësim në zonën përreth.

SHENIM: Nëse keni ndonjë lloj shqetësimi, ju lutemi telefononi menjëherë 911 ose vizitoni dhomën më të afërt të urgjencës.

Departamenti i Urgjencës i UC San Diego
9434 Qendra Mjekësore Dr.
La Jolla, CA 92037
(858) 657 7600-

Linja e shpejtë e infermiereve shëndetësore Scriptps
(888) 261 8431-

Ju lutemi vizitoni mjekun tuaj për vlerësim dhe na telefononi përpara se të ktheheni në Qendër. Ne do të kërkojmë dokumente nga mjeku që ju jeni vlerësuar dhe duke deklaruar se nuk jeni ngjitës me Coronavirus.

Faleminderit që kuptuat që ne po mbrojmë pacientët dhe stafin tonë nga çdo sëmundje në mënyrë që të mund të vazhdojmë t'i trajtojmë pacientët tanë në mënyrë të sigurt.