858.283.4771
esophageal
Kancer

Luftoni kancerin e ezofagut
me precizion të ngjashëm me lazer


Terapia me protone për kancerin ezofageal

Teknologjia e skanimit të rrezeve me lapsa të moduluar me intensitet të Protonit të Kalifornisë është një formë shumë e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit që ju mundëson mjekëve tanë që të selektojnë në mënyrë selektive tumoret e ezofagut me rrezatim me dozë të lartë brenda kësaj zone të ndjeshme dhe sfiduese.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps siguron saktësisht trajtimin e rrezatimit për kancerin e ezofagut brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresave dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer të ezofagut duke pasur parasysh sa afër zemra dhe mushkëritë shtrihen në lidhje me ezofagun. Doza e tepërt e rrezatimit te këto organe të ndjeshme mund të rezultojë në pneumonit rrezatimi, komplikime të mushkërive, sëmundje të zemrës dhe dështim të zemrës. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit gjasat që pacientët të mund të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa dhe minimizon efektet anësore të rrezatimit në ezofag.

Kanceri i ezofagut
Detajet e trajtimit

Farë trajtojmë

 • Karcinoma qelizore skuamoze, e cila fillon në qeliza të rrafshëta të hollë që gjenden në rreshtimin sipërfaqësor të ezofagut, më shpesh në pjesën e sipërme dhe të mesme
 • Adenokarcinoma, e cila zakonisht lind në strukturat gjëndra që sekretojnë mukozën
 • Kanceri i përsëritur

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni stomakun, zemrën, mushkëritë dhe palcën kurrizore
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit
 • Ulja e efekteve anësore të trajtimit, përfshirë dhimbjen me gëlltitje, vjellje, të vjella, humbje peshe, urth dhe dehidrim
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Analizat e planifikimit të trajtimit sugjerojnë që doza e rrezatimit të destinuar për ezofagun që në vend të kësaj i dorëzohet zemrës përgjatë rrugës së saj është dukshëm më pak me terapinë me rreze protoni:

75
Doza e rrezatimit dorëzohet në zemër me rrezatim me rreze X1
10
Doza e rrezatimit dorëzohet në zemër me terapi me rreze protoni1

Përfitimet e terapisë me protone për kancerin ezofageal

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumor. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia me përparim protonesh i lejon mjekët të japin në mënyrë më selektive rrezatim me dozë të lartë në tumoret dhe indet kanceroze të ezofagut, dhe të zvogëlojnë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Reduktimi i rrezatimit në indet e shëndetshme përreth ezofagut mund të minimizojë ndjeshëm dëmtimin e zemrës, mushkërive, stomakut dhe palcës kurrizore dhe të zvogëlojë potencialisht sëmundjen dhe vdekjen që lidhet me zemrën dhe mushkëritë. Kjo përfshin uljen e rrezikut për pneumonite nga rrezatimi, komplikime të mushkërive, sëmundje të zemrës dhe dështim të zemrës.
 • Teknika të specializuara mund të përdoren me terapi protone për të synuar një tumor lëvizës me përpikëri të madhe teknike. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer të ezofagut sepse çdo herë që merrni frymë, ezofagu juaj lëviz.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Is
Proton Therapy
E drejta per ty?

 

Në varësi të fazës së kancerit të ezofagut, trajtime të kombinuara të procedurave endoskopike, kirurgji, kimioterapi dhe rrezatim mund të jenë të nevojshme për disa tumore të ezofagut. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga lloji i kancerit të ezofagut, moshës, shëndetit të përgjithshëm dhe preferencave personale.

Trajtimi për
Kanceri i përsëritur

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Rezultatet e trajtimit dhe
Efektet afatgjata

Trajtimi i terapisë me protone në Qendrën e Terapisë së Kancerit në Protons në California në San Diego mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht kërcënuese për jetën si pneumoniti rrezatues, komplikimet e mushkërive, sëmundjet e zemrës dhe dështimi i zemrës për shkak të rrezatimit dëmtimi i zemrës dhe mushkërive. Ai gjithashtu mund të ulë shanset për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet tuaja të shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit