858.283.4771
Pyetje për trajtimin e terapisë me proton

Përgjigjet në pyetjet tuaja të trajtimit të terapisë me proton


Ne e kuptojmë se kur merrni një diagnozë të kancerit, duhet të merrni shumë vendime të rëndësishme dhe mund të keni një numër pyetjesh. Gjeni përgjigjet tuaja më poshtë ose na telefononi në 858.299.5984 për të folur drejtpërdrejt me një nga anëtarët e ekipit tonë.

Pse duhet ta konsideroj terapinë e protonit mbi rrezatimin standard?

Terapia me protone është një formë shumë e saktë e terapisë rrezatuese që rezulton në më pak ekspozim ndaj rrezatimit në indet normale të shëndetshme në trupin e një pacienti. Pacientët mund të shërohen më shpejt dhe të raportojnë më pak efekte anësore, së bashku me minimizimin e rrezikut të zhvillimit të kancerit sekondar në krahasim me rrezatimin standard të rrezeve X. Për shembull, burrat me trajtim të kancerit të prostatës raportojnë më pak raste të çështjeve të zorrëve dhe fshikëzës me terapinë me protone.

ÇFAR IS ISSHT Terapia PROTONI I LDES?

Protonët e Kalifornisë ishte qendra e parë e protoneve në vend që ofroi teknologjinë e protoneve me rreze lapsi në të gjitha dhomat tona të trajtimit të protoneve. Metoda më e avancuar e shpërndarjes së terapisë me protone është skanimi aktiv i terapisë së protoneve me rreze me laps. Kjo rreze protonesh drejtohet në një zonë brenda 2 milimetrave të një tumori duke përdorur magnet të fuqishëm. Doza e lartë e rrezatimit mund të drejtohet në formën dhe madhësinë unike të tumorit dhe mund të drejtohet në tumore shumë afër strukturave normale që duam të shmangim dëmtimin. Diferenca e ngushtë mbron indet e shëndetshme dhe organet përreth nga rrezatimi. Ndryshe nga trajtimi i vjetër i terapisë protonike të shpërndarë në mënyrë pasive, teknologjia e skanimit të rrezes me laps rrit më tej aftësitë e terapisë së rrezes protone. Kjo teknologji e skanuar në mënyrë aktive me rreze laps gjithashtu lejon që një të japë Terapinë e Protonit të Moduluar me Intensitet (IMPT) - rregullimi i saktë i diapazonit dhe intensitetit të rrezes së protonit për të fshirë këtë rreze të ngushtë protoni në të gjithë tumorin në goditje të imëta, duke rritur intensitetin dhe shtresën e dozës nga shtresa brenda tumorit.

CILAT KANCERA TREATON TERAPIA PROTON?

Terapia me protone mund të përdoret për të trajtuar të njëjtat kancere dhe tumore që trajton rrezatimi standard i rrezeve x. Ashtu si me rrezatimin standard, megjithatë, ka kancere që nuk mund të trajtohen lehtë me protone, të tilla si kanceret e gjakut. Ekzistojnë gjithashtu kancere në të cilat terapia me protone nuk përvetësohet në varësi të rrethanave të një pacienti individual, siç është faza ose prognoza e kancerit. Ekipi ynë i mjekëve shpesh i sheh pacientët për të dhënë mendime të dyta nëse ata do të ishin një kandidat për terapi me protone pasi është kritike të vlerësohet secili rast individualisht për të përcaktuar nëse terapia me protone do të ishte një zgjedhje e mirë e trajtimit. Një zonë e veçantë ku shohim shumë pacientë është për kanceret që janë kthyer në të njëjtën zonë pas trajtimit të mëparshëm me rrezatim. Me saktësinë e terapisë me protone, ne shpesh jemi në gjendje të japim një kurs të dytë rrezatimi që përndryshe nuk mund të bëhet me terapi standarde me rrezatim x. Vizitoni terapinë tonë me protone Kushtet e trajtuara faqe për të mësuar më shumë.

KUSH ISSHT A KANDIDAT P FORR Terapinë PROTON

Kandidatë të mirë për terapinë me protone janë pacientët me tumore të forta pranë organeve të ndjeshme, të tilla si kanceri i trurit, prostatës, gjirit dhe mushkërive. Për më tepër, pacientët me kancer të përsëritur, pediatrik dhe shumë lloje të tjera të kancerit janë të gjithë kandidatë të përshtatshëm. Ju mund të shihni të gjitha kushtet që trajton California Protons këtu.

SI PACIENTS T C KANCERIT TRAJTOHEN ME TERAPIN PROTONI?

Në të gjithë botën rreth 200,000 pacientë me kancer janë trajtuar me terapi me protone. Si qendër rajonale, California Protons punon me pacientë nga e gjithë bota. Në nivel lokal, ne jemi të lidhur me Rrjetin e Kancerit Shëndetësor UC San Diego dhe Spitalin e Fëmijëve Rady. Qendra jonë ka trajtuar mbi 3,500 pacientë që kur u hap në 2015.

SI GJAT KONSULTI MJEKSOR I Terapisë PROTON?

Koha totale e takimit mund të zgjasë disa orë, duke përfshirë kohën e kërkuar në vend për të azhurnuar të dhënat tuaja mjekësore dhe informacione të tjera dhe kohën me një onkolog rrezatimi për diskutimin e konsultës.

ÇFAR D DUHET T BR Sjell KONSULTIMIN MJIC MJEKSOR?

Ju lutemi sillni dokumentet e përfunduara që ju janë dërguar, si dhe kartat e sigurimit, CD-të (imazhet) imazhit dhe çdo informacion tjetër që kërkohet përpara këtij takimi. Ne do t'ju thërrasim me një kujtesë një ditë para takimit tuaj për këshillim. 

ÇFAR IS ISSHT CT-SIM?

Shkurtër për “Simulimin e CT”, ky është një takim gjatë të cilit vendoseni në një kopje të tryezës së trajtimit në pozicionin e duhur të nevojshëm për vendin tuaj specifik dhe tumorin. Nëse është e nevojshme për planin tuaj të trajtimit, krijohet një pajisje e imobilizimit me porosi siç është maskë, mbështetësja e kokës ose pajisja tjetër.

SA GJAT B TN NJ A CT-SIM?

Në përgjithësi, ky takim do të zgjasë për një orë. Mund të kërkojë deri në tre orë nëse nevojiten imazhe shtesë. 

ÇFAR IS SHT SIM-V?

Shkurt për "Simulimi i verifikimit", kjo është kur verifikimi i trajtimit dhe konfigurimit tuaj përpara dorëzimit të trajtimit të parë (rrezja e ndezur) për të siguruar saktësinë dhe saktësinë e të gjitha llogaritjeve, matjeve dhe pozicionimit të pacientit.

SI GJATH TN NJ V-SIM?

Përafërsisht 30 minuta.

Sa zgjat krijimi i një plani të trajtimit të personalizuar të terapisë PROTON?

Koha mesatare për shumicën e pacientëve është nga 10 deri në 14 ditë pasi të merren të gjitha imazhet e nevojshme dhe të dhënat mjekësore.

SA TRAJTIME M NE DUHET PERR TERAPIN PROTON?

Numri i seancave individuale varet nga lloji juaj i kancerit dhe vendndodhja, si dhe nëse trajtimi është në të njëjtën kohë me trajtime të tjera të tilla si terapi hormonale ose kimioterapi. Ju lutemi sigurohuni që të diskutoni çdo shqetësim që mund të keni në lidhje me fluturimet e paracaktuara ose angazhime të tjera specifike për datë me ekipin tuaj të kujdesit.

SA GJAT ASHT SEANCA E TRAJTIMIT T TERAPISAP PROTON?

Seanca mesatare e trajtimit zgjat 30 minuta, ku shumica e kohës përdoren për ndryshimin e rrobave dhe përgatitjen dhe pozicionimin në tryezën e trajtimit.

Pse më duhet një ngarkesë për të kontrolluar?

Sistemi paralajmëron ekipin e kujdesit për ardhjen tuaj.

A LEJOHEN PETET?

Vetëm kafshët e shërbimit të trajnuar posaçërisht për të ndihmuar një person me aftësi të kufizuara lejohen. 

ÇFAR IS SHT OTV?

Një "Në vizitë në trajtim" është një takim javor me onkologun tuaj rrezatues gjatë kursit tuaj të trajtimit të protonit të terapisë për të ndjekur progresin dhe adresuar çdo pyetje ose shqetësim që mund të keni. Onkologu juaj nga rrezatimi mund të modifikojë planin tuaj të trajtimit bazuar në mënyrën se si kanceri juaj po përgjigjet ndaj trajtimit. 

Cilin numër telefoni mund të mësoj nëse qendra pranon planin tim të sigurimit të shëndetit?

Mund të na kontaktoni në 858.299.5984 (E hënë deri të Premte, nga 8 e mëngjesit deri në 5 pasdite Koha e Paqësorit). 

ÇFAR H NDODH NJ ON herë, kur trajtimi im i plotë i terapisë PROTON është kompletuar?

Infermierja juaj e onkologjisë nga rrezatimi do t'ju ofrojë dokumentet e shkarkimit mjekësor dhe udhëzimet e kujdesit pas kujdesit. Një ceremoni e ziles me ekipin tuaj të kujdesit mbahet tradicionalisht për të festuar përfundimin tuaj të trajtimit të terapisë me protone.

SI T RE K RERKOJN R T R DHECNAT MJEKSORE?

Ju lutemi telefononi qendrën në 858.299.5984 (E hënë deri të Premte, nga 8 e mëngjesit deri në 5 pasdite Koha e Paqësorit).

KUR ISSHT EM APRIMI IM I VAZHDUESH AFM PAS PLOTTSIMIT TRE TRAJTIMIT?

Emërimet vijuese diskutohen zakonisht gjatë procesit tuaj të shkarkimit.

A KA M WNYRA T OTHER TJERA T TO PRFshihen N THE QENDR D GJATING OSE PAS TRAJTIMIT?

Pacientët, anëtarët e familjes dhe të tjerët të interesuar për protonoterapinë mund të qëndrojnë të lidhur me Qendrën e Terapisë së Kancerit në Protons California, duke u bërë një anëtar i California Protons Connect. Anëtarët tanë kënaqen të mbajnë kontakte me anëtarët e tjerë dhe pacientët përfitojnë nga shkëmbimi i përvojave të tyre, duke iu përgjigjur pyetjeve dhe duke siguruar mbështetje emocionale për njëri-tjetrin. Ju gjithashtu mund të bëni vullnetarë për Programin tonë të Kampionëve të Protoneve në Kaliforni për të ndihmuar në mbështetjen e pacientëve të rinj dhe aktualë, ose të merrni pjesë në një ngjarje ose grup mbështetës. Pacientët e tanishëm dhe të mëparshëm planifikojnë aktivitete sociale në mënyrë të rregullt dhe postojnë detaje në hollin e qendrës sonë. Ju gjithashtu mund të qëndroni në kontakt me pacientët dhe stafin përmes faqes sonë në Facebook në: facebook.com/CaliforniaProtons.

 

A është terapia protonike e duhur për ju? Diskutoni opsionet tuaja.