858.283.4771
FAQ të Qendrës së Kancerit Protons në Kaliforni

Ekspertë në terapinë me protone. Pasioni për kujdesin ndaj pacientit.


E vendosur në San Diego, California Protons Cancer Therapy Center është në krye të kujdesit mjekësor, kërkimit dhe bioteknologjisë. Me dekada përvojë të kombinuar, mjekët tanë janë të përkushtuar për të ofruar një nivel të pashembullt të kujdesit klinik. Në fakt, ata kanë trajtuar gati 20,000 pacientë me terapi me protone.

Çfarë e dallon Qendrën e Terapisë së Kancerit në Protons të Kalifornisë nga qendrat e tjera të trajtimit të kancerit?

Protonët e Kalifornisë është një nga dy qendrat e trajtimit të protoneve në shtetin e Kalifornisë. Qendra jonë përmban pajisjet më të fundit të protonit të gjeneratës së tretë, e cila është ndër teknologjinë më të përparuar të disponueshme - terapi me protone me rreze lapsi të skanuar në mënyrë aktive. Ekipi ynë i mjekëve është ndër më me përvojë me terapi me protone në botë. Shumë nga mjekët e qendrës ishin me fat që u trajnuan në qendrën e parë të protoneve në botë e cila u hap në vitin 1990 dhe që atëherë kanë sjellë ato dekada përvojë në teknologjinë më të përparuar. Për shkak të rezultateve të shkëlqyera dhe numrit në rritje të qendrave të protoneve, numri i pacientëve me kancer që zgjedhin terapinë me protone vazhdon të rritet çdo vit.

Përveç kësaj, Protonët e Kalifornisë e kanë kombinuar të gjithë këtë me gantries me rotacion të plotë 360 gradësh që kanë imazhe volumetrike CT-Rreze që na lejon të rreshtojmë rrezen me tumorin - duke siguruar saktësi jashtëzakonisht të lartë përveç saktësisë së lartë.

Si adresohen nevojat e fëmijëve në California Protons Cancer Therapy Center?

Mjekët dhe stafi ynë punojnë ngushtë së bashku me anëtarët e ekipit të Spitalit të Fëmijëve Rady për të krijuar trajtime të specializuara për të përmbushur nevojat unike të pacientëve me terapi protonike pediatrike. Në institucionin tonë, pacientët pediatër kanë një hyrje të veçantë, dhomat e tyre të trajtimit, plus anëtarët e vëmendshëm të ekipit që punojnë shumë për të lehtësuar ankthet dhe frikën që shumë fëmijë ndiejnë gjatë trajtimit.

A kam nevojë për referim të një mjeku për t'u trajtuar në California Protons?

Shumë nga pacientët tanë vijnë direkt në California Protons për trajtim. Ndonjëherë siguruesi i një pacienti kërkon një rekomandim për trajtim, por California Protons nuk kërkon një të tillë. Sidoqoftë, në rastin e Medicare ose një PPO, një referim nuk kërkohet. Ekipi i Sigurimeve është në dispozicion për t'iu përgjigjur pyetjeve dhe për të ndihmuar në lundrimin e rrugëve të sigurimit dhe referimit.

Sa dhoma trajtimi keni në California Protons Cancer Therapy Center?

Protonët e Kalifornisë kanë pesë dhoma trajtimi dhe ishte klinika e parë e protoneve në vend që ofroi teknologjinë e protoneve me rreze lapsi në të gjitha dhomat e saj të trajtimit. Për shkak të dhomave të shumta, ne mund të trajtojmë shumë pacientë gjatë gjithë ditës dhe pacientët mund të fillojnë trajtimin sa më shpejt që të jetë i plotë plani i tyre i trajtimit.

A i ndihmojnë protonët e Kalifornisë pacientët me strehim? Po në lidhje me mbështetjen emocionale?

Për njerëzit që udhëtojnë nga jashtë qytetit, California Protons është kontraktuar me disa hotele lokale që u ofrojnë pacientëve tanë ulje gjatë qëndrimit të tyre. Anëtarët e ekipit mbështetës, të tillë si punonjësi ynë social, ndihmojnë pacientët dhe familjet e tyre të gjejnë strehimin dhe transportin, të gjejnë grupe mbështetëse dhe të adresojnë çdo vështirësi që paraqitet. Dietologia jonë punon me pacientët për të zhvilluar një plan dietik për t'i ndihmuar ata të ndjehen më të mirën gjatë trajtimit dhe koordinon grupet mbështetëse për socializimin gjatë trajtimit. Mësoni më shumë rreth planifikimit të vizitës suaj këtu.

Ku mund të marr më shumë informacion në lidhje me California Protons Cancer Therapy Center?

California Protons ka një ekip të shkëlqyeshëm të Avokatëve të Shërbimit të Pacientëve që mund t'u përgjigjen shumë pyetjeve përmes telefonit. Gjatë krizës COVD19 dhe Strehimit në Vend, ne po ofrojmë konsultime dhe takime me telemjekësi përmes video konferencës. Një listë pritjeje është gjithashtu në dispozicion për ata që janë të interesuar të bëjnë një turne të drejtuar nga mjeku në këtë institucion pasi të hiqen protokollet e distancës sociale. Dhe, një turne virtual i Qendrës është në dispozicion në faqen tonë të internetit. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni www.californiaprotons.com, ose telefononi (858) 433 4886-.

Sa shpejt mund të shkoj në qendrën tuaj? A keni një listë pritjeje?

Konsultimet me një mjek janë zakonisht të disponueshme brenda 1 jave. Meqenëse kanceri ndonjëherë mund të lëvizë shpejt, vlerësimi i rasteve urgjente ndonjëherë mund të organizohet brenda 24 orësh.

A është terapia protonike e duhur për ju? Diskutoni opsionet tuaja.