858.283.4771
gastrointestinal
Kancer

Luftoni kancerin gastrointestinal
me precizion të ngjashëm me lazer


Terapia me protone për kancerin gastrointestinal

Teknologjia e skanimit të rrezeve me lapsa të moduluar me intensitet të Protonit të Kalifornisë është një formë shumë e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit që u mundëson mjekëve tanë që të selektojnë në mënyrë selektive tumoret gastrointestinale (GI) që gjenden në zonat e ndërlikuara dhe të ndjeshme të traktit digjestiv me rrezatim me dozë të lartë.

Krahasuar me trajtimin me terapi më të vjetër protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps siguron saktësisht trajtimin e rrezatimit për stomakun, rektalin, analin, zorrën e trashë dhe tumoret e tjera të ulëta të GI brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresës dhe minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme pasi këta tumorë të stomakut dhe kolorektalë zakonisht kërkojnë doza agresive të rrezatimit dhe ndodhen pranë indeve dhe organeve të shëndetshme që janë jashtëzakonisht të ndjeshëm ndaj rrezatimit. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin minimizon efektet anësore të rrezatimit dhe gjithashtu rrit gjasat që pacientët të mund të kryejnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

Kanceri gastrointestinal
Detajet e trajtimit

Farë trajtojmë

 • Kancer i zorrës së trashë
 • Kanceri i rektumit
 • Kanceri anal
 • Kanceri i stomakut ose stomaku
 • Zgjidhni kancerin e përsëritur dhe kancerin metastatik

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni fshikëzën tuaj, zorrët e vogla dhe të mëdha, stomakun, veshkat, organet gjenitale dhe palcën kurrizore
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit
 • Ulja e efekteve anësore të terapisë me rrezatim, duke përfshirë marrje mendsh, të vjella, urth, ngërçe, keqpërdorim (pamundësia për të absorbuar lëndë ushqyese nga ushqimi), diarre, dehidrim dhe mosfunksionim seksual
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Përfitimet e terapisë me protone për kancerin gastrointestinal

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumor. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia e përparuar protone lejon mjekët që të japin më shumë selektiv rrezatim me dozë të lartë në tumoret kolorektal dhe qelizat kancerogjene që gjenden në traktin tretës, dhe të zvogëlojnë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Meqenëse terapia me protone mund të përqendrojë më mirë dozën e rrezatimit në objektiv dhe ta kufizojë atë diku tjetër, mjekët mund të minimizojnë rrezatimin në indet e shëndetshme përreth tumorit që mund të ndikojë në aftësinë tuaj për të tretur dhe metabolizuar lëndët ushqyese dhe për të çliruar sistemin tuaj nga mbeturinat.
 • Teknika të specializuara mund të përdoren me terapi protone për të synuar një tumor lëvizës me përpikëri të madhe teknike. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer gastrointestinal që trajtohen për kancer në stomak.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Is
Proton Therapy
E drejta per ty?

 

Trajtimet e kombinuara të kirurgjisë, kimioterapisë dhe rrezatimit janë bërë trajtimi standard për një shumicë të madhe të kancereve gastrointestinale. Në varësi të fazës, vendndodhjes dhe llojit të kancerit, mundësitë e trajtimit dhe rreziku i efekteve anësore mund të ndryshojnë. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga mosha, shëndeti i përgjithshëm dhe preferencat personale.

Gjithashtu referohet si kancer i stomakut, kanceret e stomakut zhvillohen në stomak dhe maten me atë se sa i thellë kanceri është përhapur në 5 shtresat e murit të stomakut dhe nëse ka përhapje të sëmundjes në nyjet limfatike ngjitur. Kanceri i stomakut ndonjëherë kërkon terapi rrezatimi pas operacionit. Në varësi të fazës së tumorit, gjendjes së përgjithshme shëndetësore të pacientit dhe shtrirjes së operacionit, terapia me proton mund të bëhet njëkohësisht me kimioterapi.

Ky lloj kanceri prek pjesë të zorrëve të mëdha. Në varësi të fazës së kancerit, terapia me rrezatim për këto lloj kancere shpesh bëhet para ose pas operacionit. Nëse kanceri është përhapur gjerësisht në murin e zorrës së trashë, terapia me proton mund të përdoret për të tkurrur tumoret gjerësisht në murin e zorrës së trashë ose për të kontrolluar dhimbjen.

Kanceri anal është zakonisht një karcinomë qelizore squamous që lind në hapjen e jashtme të traktit gastrointestinal. Ky lloj kanceri më së shpeshti trajtohet me terapi rrezatimi që jepet njëkohësisht me kimioterapi. Për shkak të vendndodhjes së tij, kimoradiation është opsioni kryesor i trajtimit, në vend të operacionit, dhe terapi proton mund të sigurojë një trajtim rrezatimi më pak toksik që mund të zvogëlojë efektet anësore dhe dëmtimin e indeve përreth.

Kanceri i zorrës së trashë formon në zorrën tuaj të madhe. Kirurgjia është trajtimi më i zakonshëm, veçanërisht në fazën I dhe II, kur kanceri ende nuk është përhapur. Kimioterapia rekomandohet gjithashtu në faza më të avancuara të kancerit. Terapia me proton mund të rekomandohet gjithashtu për të ndihmuar kontrollin e kancerit.

Trajtimi për
Kanceri i përsëritur

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese, veçanërisht në zonën gastrointestinale. Një raund i dytë i trajtimit me rrezatim me rreze X mund të jetë shumë i rrezikshëm pasi indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e "harrojnë" plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit normal të indeve. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.

 


Rezultatet e trajtimit dhe
Efektet afatgjata

Trajtimi i terapisë me protone në Qendrën e Terapisë së Kancerit në Protons në California në San Diego mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht kërcënuese për jetën, siç janë ulcera, perforimi dhe gjakderdhja e brendshme për shkak të dëmtimit të rrezatimit të tretjes zona e traktit dhe legenit. Mund të ulë gjithashtu shanset për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet tuaja të shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit