858.283.4771
mushkëri
Kancer

Terapia me protone për kancerin e mushkërive


Luftoni kancerin e mushkërive me precizion të ngjashëm me lazerin

Teknologjia e skanimit të rrezeve të lapsit të moduluar me intensitet të Protonit të Kalifornisë është një formë shumë e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit të mushkërive që u mundëson mjekëve tanë që të selektojnë në mënyrë selektive tumoret e mushkërive me rrezatim me dozë të lartë që mund të rezultojë në një shans më të madh të faljes nga rrezatimi me rreze X.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps siguron saktësisht trajtimin e rrezes proton proton për kancer në mushkëri brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresave dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer të mushkërive sepse mushkëritë janë të vendosura pranë disa prej organeve dhe indeve më të ndjeshme dhe kritike, përfshirë zemrën, ezofagun dhe palcën kurrizore. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin është gjithashtu veçanërisht e dobishme për pacientët me funksion të kompromentuar të mushkërive ose sëmundje kardiovaskulare.

Kancer në mushkëri
Detajet e trajtimit

Llojet e kancerit të mushkërive që trajtojmë

 • Kanceri i mushkërive jo të vogla qelizore
 • Kanceri i mushkërive të vogla qelizore
 • Mesothelioma malinje
 • Kanceri i zgjedhur recidiv dhe metastatik
 • Tumoret ndërmjetës (thymoma, sarkoma)
 • Kanceri i përsëritur

Si ta trajtojmë kancerin e mushkërive

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni zemrën, ezofagun, palcën kurrizore dhe indet e shëndetshme të mushkërive
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit të kancerit të mushkërive
 • Ulja e efekteve anësore të trajtimit, përfshirë ezofagitin dhe pneumonitin
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Përfitimet e terapisë me protone për kancerin e mushkërive

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumorin e mushkërive. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Trajtimi i avancuar i terapisë protonike për kancerin e mushkërive lejon mjekët që në mënyrë më selektive të japin rrezatim me dozë të lartë në tumoret dhe indet kanceroze të mushkërive, dhe të zvogëlojnë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Rrezatimi i reduktuar në indet e shëndetshme rreth një mushkërie të sëmurë mund të minimizojë dëmtimin e një mushkërie të shëndetshme, zemrës, ezofagut dhe indeve të palcës kurrizore. Kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme pasi dëmtimi i këtyre strukturave të ndjeshme mund të ketë efekte anësore të konsiderueshme si ezofagiti dhe pneumoniti dhe të ulë cilësinë e jetës suaj. Teknologjia jonë gjithashtu zvogëlon rrezatimin në palcën e kockave, gjë që mund të zvogëlojë lodhjen e lidhur me trajtimin.
 • Shumë pacientë vuajnë nga sëmundjet themelore të mushkërive ose zemrës. Saktësia e pikës së skanimit të rrezes së lapsit minimizon ekspozimin e rrezatimit në këto zona dhe ndihmon në parandalimin e përkeqësimit të këtyre kushteve.
 • Hulumtimet tregojnë se terapia me proton është po aq e efektshme sa rrezatimi me rreze X në trajtimin e kancerit të mushkërive jo të vogla dhe mund të zvogëlojë efektet anësore siç janë inflamacioni i mushkërive dhe ezofagu. Studimet tregojnë se disa pacientë me kancer të mushkërive mund të marrin doza më të larta terapeutike me më pak efekte anësore nga rrezatimi.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i terapisë së protonit të kancerit të mushkërive mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

A është terapia me protone për
Kanceri i mushkërive të drejtë për ju?

 

Vetëm rreth 20 përqind e tumoreve të mushkërive mund të trajtohen me operacion; pjesa tjetër zakonisht kërkon doza të larta rrezatimi ose një kombinim rrezatimi dhe trajtime të tjera. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga lloji i kancerit të mushkërive, mosha, shëndeti i përgjithshëm dhe preferencat personale.

Trajtimi për
Kanceri i përsëritur i mushkërive

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatuese konvencionale.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Rezultatet e trajtimit të terapisë me proton të kancerit të mushkërive dhe efektet afatgjata

Trajtimi i terapisë me protone në Qendrën e Terapisë së Kancerit në Kaliforni, në San Diego mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht të rrezikshme për jetën, si ezofagiti dhe pneumoniti për shkak të dëmtimit të rrezatimit në ezofag dhe mushkëri. Ajo gjithashtu ofron mundësinë e shanseve më të ulëta për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet e shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Studime kërkimore që mbështesin terapinë me protone për kancerin e mushkërive

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit