858.283.4771
limfoma

Trajtoni Limfomën me Terapi Proton


Luftoni limfomën me precizionin e ngjashëm me lazerin

Teknologjia e terapisë së rrezatimit me rreze të lapsit të moduluar nga intensiteti i Protoneve në Kaliforni është një formë shumë e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit që u mundëson mjekëve tanë që të synojnë në mënyrë selektive indet brenda sistemit limfatik të prekur nga qelizat e tumorit.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit me rreze lapsi saktësisht jep trajtim rrezatimi për limfomën brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresave dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme kur trajtoni limfomat në afërsi të organeve vitale që janë të ndjeshme ndaj efekteve të kombinuara të kimioterapisë dhe rrezatimit. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e pacientëve të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

limfoma
Detajet e trajtimit

Farë trajtojmë

 • Sëmundja e Hodgkin
 • Limfoma jo-Hodgkin
 • Plasmacytoma (myeloma e shumëfishtë)
 • Kanceri i përsëritur

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni zemrën, mushkëritë, gjinjtë dhe organet e tjera të afërta
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit
 • Ulni efektet anësore të trajtimit, duke përfshirë nauze, të vjella dhe lodhje
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Përfitimet e terapisë me protone për limfomat

Makina e skanimit të terapisë proton

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumor. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia me përparim protonesh i lejon mjekët të japin në mënyrë më selektive rrezatim me dozë të lartë në tumoret kancerogjene dhe indet në sistemin limfatik, dhe të zvogëlojnë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Terapia me rreze protoni depoziton energjinë maksimale drejtpërdrejt në tumor, i cili mund të kursejë inde të shëndetshme rreth tumorit dhe të zvogëlojë ekspozimin e rrezatimit në organet përreth.
 • Pacientët e limfomës që marrin terapi protonike mund të pësojnë më pak ose më pak efekte anësore nga rrezatimi dhe janë në rrezik të zvogëluar të zhvillimit të kancereve sekondare tek gjinjtë, mushkëritë dhe organet e tjera më vonë në jetë.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit të limfomës mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutave. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

A është terapia me protone
Për Limfomat
E drejta per ty?

 

Në varësi të fazës, terapia protonike për limfomën mund të jetë një mundësi trajtimi në vend të rrezatimit standard radiografik dhe kimioterapisë ose mund të dorëzohet në kombinim me kimioterapi. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga lloji i limfomës, moshës, shëndetit të përgjithshëm dhe preferencave personale.

Trajtimi për
Kanceri i limfës së përsëritur

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Trajtimi i terapisë me protone për rezultatet e limfomës dhe efektet afatgjata

Trajtimi i terapisë me protone në Qendrën e Terapisë së Kancerit në Kaliforni në San Diego mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht kërcënuese për jetën, siç janë sulmet në zemër për shkak të dëmtimit të rrezatimit në zemër. Terapia me proton gjithashtu ofron mundësinë e më pak shanseve për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet tuaja të shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit