858.283.4771

Protonët e Kalifornisë Trajton Pacientin e 3,000-të me Terapinë e Protoneve

Pacientët e Kancerit të Prostatës diplomohen nga një Qendër Kryesore e Terapisë me Proton në San Diego

SAN DIEGOPrill 6, 2021 / PRNewswire / - Qendra e Terapisë së Kancerit të Protoneve të Kalifornisë sot njoftoi trajtimin e 3,000 sajth pacient me terapi me protone që kur Qendra u hap në 2014. Terapia me protone është një formë e trajtimit të rrezatimit që është më pak invazive sesa rrezatimi tradicional i rrezeve x. Protonet ndalojnë në vendin e tumorit dhe nuk kalojnë pranë tij, duke rezultuar në më pak dozë rrezatimi në indet dhe organet e shëndetshme përreth dhe një rënie të efekteve anësore dhe rreziqeve të kancerit sekondar. Kryesisht përdoret për trajtimin e kancerit, në disa raste terapia me protone mund të përdoret gjithashtu për të trajtuar tumore jo kancerogjene.

"Ne jemi të nderuar që kemi pasur 3,000 pacientë që na besojnë kujdesin e tyre," tha Tom Wang, President i Qendrës së Terapisë së Kancerit në Protons të Kalifornisë. “San Diego është me fat të jetë një nga vetëm dy qytete në Kaliforni të kenë këtë modalitet të kancerit të disponueshëm në zonën e tyre. Për shkak të kësaj, njerëzit udhëtojnë nga të gjitha anët Kaliforni dhe shtetet fqinje për të hyrë në trajtimin e terapisë me protone. ”

Qendra, e vendosur në 9730 Summers Ridge Road në San Diego, ka qenë në veprim për gjashtë vjet, me Protonët e Kalifornisë që e operojnë që nga ajo kohë dhjetor 2017. Ekipi i onkologjisë i Protonëve të Kalifornisë përbëhet nga disa nga onkologët më rrezatues të rrezatimit në hapësirën e protoneve, të njohur ndërkombëtarisht dhe të kërkuar nga pacientë nga e gjithë bota. Me dekada përvojë të kombinuar në terapinë me protone, këta mjekë kanë trajtuar më shumë se 15,000 pacientë me terapi me protone.

Për më shumë informacion në lidhje me qendrën tonë të trajtimit, vizitoni www.kalifornia protons.com.

Një nga llojet më të zakonshme të kancerit të trajtuar me terapi me protone është kanceri i prostatës. Çdo vit më shumë se 190,000 burra diagnostikohen me kancer të prostatës. Carl Rossi, MD, Drejtori Mjekësor i California Protons ka trajtuar mbi 12,000 pacientë me kancer të prostatës gjatë karrierës së tij 29 vjeçare.

"Terapia me protone është një mjet i vlefshëm në trajtimin e kancerit të prostatës", tha Carl Rossi, MD. “Për shkak të natyrës së protoneve dhe teknologjisë sonë të skanimit të rrezes së lapsit, ne jemi në gjendje të maksimizojmë dozën e rrezatimit brenda prostatës, duke kufizuar dozën e rrezatimit në strukturat kritike ngjitur si fshikëza dhe zorra. Me përdorimin e një substance të përkohshme hidrogeli të futur midis prostatës dhe rektumit, ne në thelb mund të eleminojmë dozën e rrezatimit në këto struktura kritike. Kjo nga ana tjetër lejon më pak efekte anësore përfshirë uljen e inkontinencës, gjakderdhjen rektale dhe çështjet e zorrëve siç janë diarreja. "

Rreth 3,000 tonëth Pacient

Një nga pacientët e Dr. Rossi, Ken Kotoski, është një pacient me kancer prostate në California Protons dhe është 3,000th pacienti i trajtuar në Qendër. Ken, mosha 58 vjeç nga Bozeman, Montana, u diagnostikua me kancer të prostatës pasi vizitoi mjekun për një infeksion të dyshuar të traktit urinar. Pas provave të mëtejshme, mjeku i tij zbuloi se ai kishte një nivel të ngritur PSA dhe e referoi atë tek një urolog. Pasi panë urologun, testet treguan se PSA e tij ishte rritur më lart dhe një biopsi konfirmoi se Ken kishte kancer të prostatës.

Babai dhe dy vëllezërit e Kenit ishin trajtuar më parë për kancer të prostatës, por kur vjehrri i tij i dha një libër në lidhje me terapinë me protone, ai filloi ta hulumtojë atë më tej. Pas një konsultimi me video me Dr. Rossi, Ken zgjodhi terapinë me protone si trajtimin e tij të zgjedhur. Në janar, Ken dhe gruaja e tij Kristi u larguan me makinë Bozeman në San Diego për të filluar trajtimin. Ken mori 28 trajtime me terapi me protone dhe vuri në dukje vetëm acarim të lehtë të lëkurës, i cili lejoi që ai dhe gruaja e tij të vazhdonin shëtitjet në mbrëmje.

Rreth California Protons Cancer Therapy Center

California Protons Cancer Therapy Center është një nga dy qendrat e terapisë së protoneve në Kaliforni dhe 37 në shkallë vendi. Qendra përdor teknologjinë revolucionare të skanimit të rrezeve të lapsit të moduluar me intensitet për të lëshuar një dozë të lartë të rrezatimit vrasës të kancerit që përputhet saktësisht me formën dhe madhësinë unike të tumorit. Kjo qasje në mënyrë efektive synon dhe trajton edhe kanceret më komplekse dhe agresive, duke kursyer indet dhe organet e shëndetshme përreth. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni www.californiaprotons.com.