858.283.4771

California Protons tani është i lidhur me Rrjetin e Kancerit Shëndetësor UC San Diego

SAN DIEGO - Që nga maji 2019, Qendra e Terapisë së Kancerit në Protons të Kalifornisë tani është e lidhur me Rrjetin e Kancerit Shëndetësor UC San Diego, duke u dhënë më shumë pacientëve qasje në trajtimin e terapisë së protoneve të klasit botëror, të shpëtuar, të siguruar nga onkologët e rrezatimit nga Moores Cancer Center në UC San Diego Health, San Qendra Gjithëpërfshirëse e Kancerit e Përcaktuar nga Instituti Kombëtar i Kancerit i Diegos.

"California Protons është projektuar të jetë një burim rajonal për trajtimin e mjekëve dhe pacientëve që kërkojnë mundësi trajtimi të kancerit", tha Andrew Chang, MD, Presidenti i grupit të mjekëve të Proton Doctors Corporation Professional në California Protons. "Ne jemi të ngazëllyer që jemi të lidhur me Rrjetin e Kancerit Shëndetësor UC San Diego, përveç Spitalit të Fëmijëve Rady, duke na mundësuar që të përdorim shërbimet tona dhe teknologjinë kryesore për të ndihmuar edhe më shumë njerëz me kancer."

Qendra, e vendosur në 9730 Summers Ridge Road në San Diego, ka funksionuar për pesë vjet, me California Protons që e operojnë atë që nga Dhjetori 2017. Ekipi onkologjik i Protonëve të Kalifornisë përbëhet nga disa nga onkologët më rrezatues të rrezatimit në hapësirën e protoneve, ndërkombëtarisht njohur dhe kërkuar nga pacientë nga e gjithë bota. Me mbi 50 vjet përvojë të kombinuar në terapinë me protone, këta mjekë kanë trajtuar më shumë se 15,000 pacientë me terapi me protone.

"Qasja e ekipit multidisiplinar të UC San Diego Health na lejon t'u sigurojmë pacientëve tanë terapi të kancerit, pa pasur nevojë të largohen nga San Diego," tha Arno Mundt, MD, Kryetar i Departamentit të Mjekësisë Rrezatuese dhe Shkencave të Zbatuara në Universitetin e Kalifornisë San Diego Shkolla e Mjekësisë. "Të kesh terapi me protone si një mjet tjetër në dispozicion të mjekëve tanë është një përfitim i vlefshëm për pacientët tanë të cilët do të kenë një koordinim të përsosur të kujdesit."

 California Protons dhe UC San Diego Health do të punojnë së bashku në kërkime për të mbështetur më tej protokollet për kancerin e gjirit, kancerin e prostatës, kancerin e kokës dhe qafës, dhe më shumë. Përvoja e gjerë kërkimore e UC San Diego do të përmirësojë më tej kërkimin e terapisë së protoneve. Si një sistem shëndetësor akademik, UC San Diego Health po kryen më shumë se 300 prova klinike që shpesh janë të padisponueshme kudo tjetër.

 "Rezultatet e provave klinike dhe studimeve kërkimore janë pjesë kritike e informacionit që mjekët përdorin kur vendosin se si t'i trajtojnë më mirë pacientët tanë, "tha James Urbanic, MD, onkolog i rrezatimit Shëndetësor në UC San Diego dhe Menaxher Kryesor i Programit për Protonët e Kalifornisë. "Kjo lidhje do t'u sigurojë të dy palëve qasje në të dhënat e pacientit dhe strukturat kërkimore të nevojshme për të marrë pjesë, dhe do të ndihmojë në drejtimin e kërkimeve inovative dhe shumë të nevojshme."

Mjekët e Protonëve të Kalifornisë do të punojnë ngushtë me mjekët e Shëndetit të UC San Diego për të diskutuar raste të rralla dhe komplekse, si dhe ndajnë ekspertizën gjatë takimeve të bordit të tumorit - konferenca multidisiplinare ku rastet komplekse të pacientëve dhe opsionet e trajtimit diskutohen në detaje nga onkologë mjekë, kirurgë, onkologë rrezatues , studiues, gjenetikë dhe patologë. Ky diskutim bashkëpunues ndihmon për të siguruar që të gjitha opsionet e trajtimit janë rishikuar dhe opsionet më të mira janë paraqitur për secilin pacient.

"Në California Protons, ne jemi të përkushtuar për ofrimin e kujdesit të jashtëzakonshëm dhe efektiv të pacientit," tha Carl Rossi, MD, Drejtor Mjekësor i California Protons. "Duke zgjeruar marrëdhëniet tona me Rrjetin e Kancerit Shëndetësor UC San Diego, ne do të rrisim aksesin e pacientëve në këtë Qendër dhe, ndër të tjera, do të rrisim aftësinë tonë për të marrë pjesë në prova klinike dhe kërkime me të vetmen qendër gjithëpërfshirëse të caktuar për NCI në San Diego Rajon."

Rreth Shëndetit UC San Diego

Shëndetësia UC San Diego përbëhet nga Qendra Mjekësore UC San Diego, Qendra Mjekësore Jacobs, Instituti i Shikimit të Shikimit dhe Qendra Kardiovaskulare Sulpizio, si dhe praktika të tjera parësore dhe specialiteti të vendosura në të gjithë Kaliforninë Jugore. Moores Cancer Center në UC San Diego Health është një Qendër Kombëtare Gjithëpërfshirëse e Kancerit e Përcaktuar nga Instituti i Kancerit, një emërtim i rezervuar për qendrat me arritjet më të larta në kërkimin e kancerit, shkencën përkthimore, kujdesin klinik, arsimin dhe kontributet e komunitetit. Studimet tregojnë se rezultatet në Qendrat Gjithëpërfshirëse të Kancerit të Përcaktuara nga NCI rezultojnë në nivele superiore të mbijetesës dhe shërimit. UC San Diego Health gjithashtu ofron vizita të klinikës onkologjike ambulatore, trajtim onkologjik rrezatues dhe procedura të infuzionit dhe laboratorit në disa vende në të gjithë qarkun për t'i shërbyer të gjithë rajonit.

Rreth California Protons Cancer Therapy Center

California Protons Cancer Therapy Center është një nga dy qendrat e terapisë së protoneve në Kaliforni dhe 31 në mbarë vendin. Qendra përdor teknologjinë revolucionare të skanimit të rrezeve të lapsit të moduluar me intensitet për të lëshuar një dozë të lartë të rrezatimit vrasës të kancerit që përputhet saktësisht me formën dhe madhësinë unike të tumorit. Kjo qasje në mënyrë efektive synon dhe trajton edhe kanceret më komplekse dhe agresive, duke kursyer indet dhe organet e shëndetshme përreth. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni www.californiaprotons.com.