858.283.4771

QENDRA E TERAPIS SAN KANCERIT TAL CALIFORNIA PROTONS: Çfarë duhet të di për terapinë me protone?

Siç është botuar në UT Community Press, 30 Prill 2020

Qendra e Terapisë Kancerore e Protoneve në Kaliforni është e angazhuar për krijimin e një bote pa kancer. Një ekip i jashtëzakonshëm i udhëhequr nga onkologë dhe profesionistë të njohur ndërkombëtarisht, kombinojnë teknologjinë inovative dhe pajisjet e imazheve për të ofruar trajtimin e terapisë me protone, një formë më e saktë e terapisë me rrezatim që çon në më pak efekte anësore në krahasim me radioterapinë me rreze.

Andrew Chang, MD, një onkolog në California Protons, ofron depërtim në disa nga pyetjet më të zakonshme që pacientët me kancer bëjnë në lidhje me terapinë me protone. Dr. Chang ka më shumë se 18 vjet përvojë dhe ka trajtuar mbi 4,000 pacientë me kancer.

Përparësitë e Terapisë Proton Krahasuar me Standardin Rrezatim

Terapia me protone është një formë shumë e saktë e terapisë rrezatuese që rezulton në më pak ekspozim ndaj rrezatimit në indet normale të shëndetshme në trupin e një pacienti. Pacientët mund të shërohen më shpejt dhe të raportojnë më pak efekte anësore, së bashku me minimizimin e rrezikut të zhvillimit të kancerit sekondar në krahasim me rrezatimin standard të rrezeve X. Për shembull, burrat me trajtim të kancerit të prostatës raportojnë më pak raste të çështjeve të zorrëve dhe fshikëzës.

Terapia e Protoneve me rreze me laps - Më pak invazive, më precize

Protonët e Kalifornisë ishte qendra e parë e protoneve në vend që ofroi teknologjinë e protoneve me rreze lapsi në të gjitha dhomat tona të trajtimit. Metoda më e përparuar e shpërndarjes së terapisë me protone është terapia e protoneve me rreze me laps të skanuar. Kjo rreze protonesh drejtohet në një zonë brenda 2 milimetrave të një tumori duke përdorur magnet të fuqishëm. Doza e lartë e rrezatimit mund të drejtohet në formën dhe madhësinë unike të tumorit dhe mund të drejtohet në tumore shumë afër strukturave normale që duam të shmangim dëmtimin. Diferenca e ngushtë mbron indet e shëndetshme dhe organet përreth nga rrezatimi. Ndryshe nga trajtimi i vjetër i terapisë protonike të shpërndarë në mënyrë pasive, teknologjia e skanimit të rrezes me laps rrit më tej aftësitë e terapisë së rrezes protone. Kjo teknologji e skanuar në mënyrë aktive me rreze laps gjithashtu lejon që një të japë Terapinë e Protonit të Moduluar me Intensitet (IMPT) - rregullimi i saktë i diapazonit dhe intensitetit të rrezes së protonit për të fshirë këtë rreze të ngushtë protoni në të gjithë tumorin në goditje të imëta, duke rritur intensitetin dhe shtresën e dozës nga shtresa brenda tumorit.

Terapia Proton Trajton Kanceret e Njëjtë si Rrezatimi Standard me Rrezet X

Terapia me protone mund të përdoret për të trajtuar të njëjtat kancere dhe tumore që trajton rrezatimi standard i rrezeve x. Ashtu si me rrezatimin standard megjithatë, ka kancere që nuk mund të trajtohen lehtë me protone, të tilla si kanceret e gjakut. Ekzistojnë gjithashtu kancere në të cilat terapia me protone nuk përvetësohet në varësi të rrethanave të një pacienti individual, siç është faza ose prognoza e kancerit. Ekipi ynë i mjekëve shpesh i sheh pacientët për të dhënë mendime të dyta nëse ata do të ishin një kandidat për terapi me protone pasi është kritike të vlerësohet secili rast individualisht për të përcaktuar nëse terapia me protone do të ishte një zgjedhje e mirë e trajtimit. Një zonë e veçantë ku shohim shumë pacientë është për kanceret që janë kthyer në të njëjtën zonë pas trajtimit të mëparshëm me rrezatim. Me saktësinë e terapisë me protone, ne shpesh jemi në gjendje të japim një kurs të dytë rrezatimi që përndryshe nuk mund të bëhej me terapinë standarde të rrezatimit me rreze X.

California Protons Therapy Center - Teknologji e Avancuar dhe Dekada Përvojë

Ne jemi një nga dy qendrat në shtetin e Kalifornisë. Qendra jonë përmban pajisjet më të fundit të protonit të gjeneratës së tretë, e cila është ndër teknologjinë më të përparuar të disponueshme - terapi me protone me rreze lapsi të skanuar në mënyrë aktive. Gjithashtu, ekipi ynë i mjekëve janë ndër më me përvojë me terapi me protone në botë. Shumë prej nesh ishin me fat që ishin stërvitur në qendrën e parë të protoneve në botë e cila u hap në 1990, dhe sollën atë përvojë dekadash në teknologjinë më të përparuar. Për shkak të rezultateve të shkëlqyera dhe numrit në rritje të qendrave të protoneve, numri i pacientëve me kancer që zgjedhin terapinë me protone vazhdon të rritet çdo vit.

Përveç kësaj, ne e kemi kombinuar të gjithë këtë me gantries me rrotullim të plotë 360 gradë që kanë imazh volumetrik CT Cone-Beam që na lejon të përafrojmë rrezen me tumorin jashtëzakonisht mirë - kjo na jep saktësi të lartë përveç saktësisë së lartë!

Terapia me Proton - Mbi 200,000 Pacientë të Trajtuar në të gjithë botën

Në të gjithë botën rreth 200,000 pacientë me kancer janë trajtuar me terapi me protone. Si qendër rajonale, California Protons punon me pacientë nga e gjithë bota. Në nivel lokal, ne jemi të lidhur me Rrjetin e Kancerit Shëndetësor UC San Diego dhe Spitalin e Fëmijëve Rady. Qendra jonë ka trajtuar mbi 3,500 pacientë që kur u hap në 2015.

Trajtimi i fëmijëve në Protonet e Kalifornisë

Mjekët dhe stafi ynë punojnë ngushtë së bashku me anëtarët e ekipit të Spitalit të Fëmijëve Rady për të krijuar trajtime të specializuara për të përmbushur nevojat unike të pacientëve pediatrik. Në institucionin tonë, pacientët pediatër kanë një hyrje të veçantë, dhomat e tyre të trajtimit plus anëtarët e vëmendshëm të ekipit të cilët punojnë shumë për të lehtësuar ankthet dhe frikën që shumë fëmijë ndiejnë gjatë trajtimit.

Shumica e Planeve të Sigurimit dhe Medicare Pranohen

California Protons punon me të gjitha planet e sigurimit dhe është kontraktuar me shumë sigurime private, si dhe Medicare. Ekipi ynë i Sigurimeve punon ngushtë me secilin pacient për t'i ndihmuar ata të lundrojnë në proces. Për shkak se secili pacient është unik dhe planet e sigurimit ndryshojnë, nuk ekziston një qasje e një madhësie që i përshtatet të gjithë mbulimit. Nëse një kompani e sigurimeve fillimisht mohon shërbimet, ne ndihmojmë në procesin e apelimit. Për fat të mirë, ne shpesh jemi të suksesshëm në procesin e apelimit.

Referenca e mjekut nuk kërkohet 

Shumë nga pacientët tanë vijnë direkt tek ne. Ndonjëherë siguruesi i një pacienti kërkon një rekomandim për trajtim, por ne nuk e kërkojmë një të tillë. Sidoqoftë, në rastin e Medicare ose një PPO, një referim nuk kërkohet. Ekipi ynë i Sigurimeve është në dispozicion për t'iu përgjigjur pyetjeve dhe për të ndihmuar në lundrimin e rrugëve të sigurimit dhe referimit.

Në dispozicion pesë dhoma të trajtimeve më të fundit 

Protonët e Kalifornisë kanë pesë dhoma trajtimi dhe ishte klinika e parë e protoneve në vend që ofroi teknologjinë e protoneve me rreze lapsi në të gjitha dhomat e saj të trajtimit. Për shkak të dhomave tona të shumta, ne mund të trajtojmë shumë pacientë gjatë gjithë ditës dhe pacientët mund të fillojnë trajtimin sa më shpejt që të përfundojë plani i tyre i trajtimit.

Mbështetje për akomodimet dhe nevojat emocionale 

Për njerëzit që udhëtojnë nga jashtë qytetit, California Protons është kontraktuar me disa hotele lokale që u ofrojnë pacientëve tanë ulje gjatë qëndrimit të tyre. Anëtarët e ekipit mbështetës, siç është punonjësi ynë social, ndihmon pacientët dhe familjet e tyre të lokalizojnë strehimin dhe transportin, të gjejnë grupe mbështetëse dhe të adresojnë çdo vështirësi që paraqitet. Dietologia jonë punon me pacientët për të zhvilluar një plan dietik për t'i ndihmuar ata të ndjehen më të mirën gjatë trajtimit dhe koordinon grupet mbështetëse për socializimin gjatë trajtimit.

Gjej më shumë

Ne kemi një ekip të shkëlqyeshëm të Përfaqësuesve të Shërbimit të Pacientëve që mund t'u përgjigjen shumë pyetjeve përmes telefonit. Gjatë krizës COVD19 dhe Strehimit në Vend, ne po ofrojmë konsultime dhe takime me telemjekësi përmes video konferencës. Një listë pritjeje është gjithashtu në dispozicion për ata që janë të interesuar të bëjnë një turne të drejtuar nga mjeku në këtë institucion pasi të hiqen protokollet e distancës sociale. Dhe, një turne virtual i Qendrës së shpejti do të jetë në dispozicion në faqen tonë të internetit. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni www.californiaprotons.com, ose telefononi në (858) 433-4886.

Koha e pritjes 1 javore për konsultime, 24 orë për raste urgjente

Ne jemi në gjendje të ofrojmë konsulta për të parë mjekët tanë zakonisht brenda 1 jave. Siç e dimë që kanceri mund të lëvizë shpejt, ne gjithashtu jemi në gjendje të shohim pacientë brenda 24 orësh për raste urgjente.