858.283.4771

Qendra e Terapisë së Kancerit të Protoneve në Kaliforni: Trajtimi i klasit botëror po aq unik sa ju

Siç është botuar në UT Community Press, 23 Prill 2020

California Protons Cancer Therapy Center, e lidhur me UC San Diego Health Cancer Network, ofron trajtim të saktë të rrezatimit nga kanceri duke përmirësuar cilësinë e jetës, dhe duke u ofruar shpresë pacientëve me kancer me trajtimin e tij të rrezatimit të pashembullt.

Një nga vetëm dy qendrat e terapisë me protone në Kaliforni - dhe një nga 30 në të gjithë vendin - California Protons është e pajisur me gjeneratën e fundit të teknologjisë revolucionare dhe ofron formën më të saktë të terapisë rrezatuese të disponueshme sot. Një ekip i dhembshur i përbërë nga onkologë shumë të aftë, fizikantë mjekësorë, infermierë të çertifikuar të onkologjisë, terapistë rrezatimi, dozimetristë mjekësorë, dietologë, punonjës socialë dhe shumë të tjerë ofrojnë kujdes dhe mbështetje të dhembshur për qindra pacientë me kancer çdo vit nga struktura e saj e krijuar bukur në San Diego. California Protons gjithashtu përmban hapësira të veçanta dhe protokolle trajtimi për fëmijët e diagnostikuar me kancer përmes lidhjes së saj me Spitalin e Fëmijëve Rady.

Terapia e protoneve funksionon duke dhënë një rreze rrezatimi të terapisë me proton në madhësi të lapsit posaçërisht brenda një të dhjetës së një inç të zonës që rrethon kancerin ose tumorin beninj. Kërkimet e bazuara në prova tregojnë se nivelet e shërimit për trajtimin e protoneve janë të njëjta me rrezatimin standard, ndërsa ekspozimi ndaj rrezatimit është më i vogël.

Onkologu Andrew Chang, MD, i cili specializohet në trajtimin e kancerit të gjirit dhe fëmijëve dhe ka trajtuar mbi 4,000 pacientë me terapi me protone, shpjegoi se trajtimet e terapisë me protone janë të individualizuara për të synuar tumorin ose kancerin me saktësi. Rezultati është më pak efekte anësore dhe kancere dytësore sesa me rrezatimin standard.

“Pacientët me kancer shpesh përjetojnë çështje dytësore shëndetësore si rezultat i terapisë rrezatuese tradicionale. Për një pacient me kancer gjiri, zemra mund të dobësohet, ose për një pacient me kancer prostate rektumi ose fshikëza mund të dëmtohet ”, tha Dr. Chang. “Fëmijët - të cilët shpesh diagnostikohen me kancer të kokës, qafës ose shtyllës kurrizore - gjithashtu përfitojnë shumë nga terapia me proton, sepse rrezatimi tradicional mund të rezultojë në zona të dëmtuara, siç është indi brenda gojës, duke e bërë të vështirë për ta për të ngrënë gjatë trajtimit. "

Edhe pse shkalla kuruese është e njëjtë për terapinë me protone dhe rrezatimin standard, ndryshimi më i madh me terapinë me protone është në zvogëlimin e efekteve anësore dhe rreziqeve afatgjata, të tilla si kanceret dytësore, tha Dr. Chang.

"Çdo rast është individual, dhe terapitë janë krijuar posaçërisht për llojin e kancerit të çdo pacienti, fazën dhe historinë mjekësore," shtoi ai. “Trajtimet zakonisht janë pesë ditë në javë për pesë deri në tetë javë. Koha aktuale në Qendër është rreth një orë me shumicën e asaj që merret për të vendosur pacientin në pozicionin e saktë të saktë. Doza e shkurtër e terapisë me protone zgjat rreth një minutë ose më pak. ”

Trajtimi me proton funksionon së bashku me operacionin dhe / ose kimioterapinë, në varësi të planit të veprimit të ekipit onkologjik. Pacientët rifillojnë aktivitetet e tyre të përditshme shumë shpejt, gjë që është një përfitim tjetër i terapisë precize.

"Për shkak se terapia me protone është në gjendje të zvogëlojë ekspozimin ndaj rrezatimit në indet normale, shumë nga pacientët tanë ndihen mirë gjatë gjithë kursit të trajtimit", tha Dr. Chang. “Shumica e pacientëve tanë raportojnë se nuk janë tepër të lodhur ose të përzier, të cilat mund të jenë efekte anësore të zakonshme për pacientët me kancer që i nënshtrohen terapisë tradicionale të rrezatimit. Kur ata largohen nga Protonët e Kalifornisë pas trajtimit të tyre të përditshëm, shumica e pacientëve tanë janë në gjendje të kthehen në ditën e tyre normale - të punojnë, të luajnë golf ose të kryejnë detyra ".

Terapia me protone nuk është një koncept i ri - ajo u propozua së pari në një botim të vitit 1946, pasuar nga trajtimi i parë me një pacient në vitet 1950. Kur imazhi me cilësi të lartë u bë i disponueshëm me teknologjinë MRI në vitet 1970 dhe 1980, terapia fitoi terren.

Ndërsa hulumtimi ka evoluar, terapia me protone ka fituar pranim.

Shumë trajtime jepen përmes dozës së rrezes së rrezes me laps. Kanceri i gjirit, prostatës dhe mushkërive janë format më të zakonshme të kancerit të trajtuar përveç tumoreve të kokës dhe qafës dhe trurit. California Protons trajton kanceret dhe tumoret e mëposhtme:

 • Tru
 • Gji
 • esophageal
 • Sy
 • gastrointestinal
 • gjinekologjik
 • Koka dhe qafa
 • Mëlçia
 • mushkëri
 • limfoma
 • pankreatik
 • Prostatë
 • Indet e buta
 • Shpinë
 • Shumë kancere pediatrike

California Protons Cancer Therapy Center është e vendosur në Luginën Sorrento, midis I-805 dhe I-15. Qendra bashkëpunon me mjekë nga sistemet shëndetësore në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe është e lidhur me Rrjetin e Kancerit Shëndetësor UC San Diego dhe Spitalin e Fëmijëve Rady. Gjatë krizës COVID19 dhe Strehimit në Vend, Qendra po ofron konsulta për telemjekësinë dhe emërimet e mjekëve përmes video konferencës. Pacientët vazhdojnë t'i nënshtrohen trajtimit dhe stafi po respekton protokollet e rrepta të higjienës dhe distancës sociale. Një listë pritjeje është gjithashtu në dispozicion për ata që janë të interesuar të bëjnë një turne të drejtuar nga mjeku në këtë institucion pasi të hiqen protokollet e distancës sociale dhe një turne virtual i Qendrës së shpejti do të jetë në dispozicion në faqen e tyre të internetit.

Për më shumë informacion në lidhje me California Protons Cancer Therapy Center, ju lutemi vizitoni www.californiaprotons.com, ose telefononi në (858) 433-4886.