858.283.4771
Pankreatik & duktus biliar
Kancer

Terapia me protone për trajtimin e kancerit të kanalit pankreatik dhe biliare


Luftoni kancerin e pankreasit dhe të kanaleve të tëmthit me precizion të ngjashëm me lazer

Teknologjia e skanimit të rrezeve të lapsit me intensitet të moduluar nga Protonët e Kalifornisë është një trajtim shumë i saktë dhe efektiv për kancerin e pankreasit dhe kanalit biliar që u mundëson mjekëve tanë që të synojnë në mënyrë selektive tumoret e pankreasit dhe të kanaleve biliare me rrezatim të dozës së lartë brenda kësaj zone të ndjeshme dhe sfiduese.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë proton-shpërndarës të protonit për kancerin e pankreasit dhe të rrugëve biliare, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps siguron saktësisht trajtimin e rrezatimit për kancerin e kanalit pankreatik dhe biliare brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresave dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer pankreatik sepse minimizimi i rrezatimit në indet e shëndetshme përreth është thelbësore pasi pankreasi juaj ndodhet pranë disa indeve dhe organeve të ndjeshme dhe kritike. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e pacientëve të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

Kanceri i pankreasit dhe kanalit biliar
Detajet e trajtimit të terapisë me proton

Farë trajtojmë

 • kanceri pankreatik
 • Kanceri i kanalit biliare (kolangiokarcinoma)
 • Kanceri i përsëritur

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni mëlçinë, stomakun, veshkat, zorrët e vogla dhe palcën kurrizore
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit të kancerit të kanalit pankreatik dhe biliare
 • Ulja e efekteve anësore të trajtimit, duke përfshirë marrje mendsh, të vjella, urth, ngërçe, keqpërdorim (pamundësia për të absorbuar lëndë ushqyese nga ushqimi), diarre dhe dehidrim
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Krahasuar me rrezatimin me rreze X, protonoterapia për kancer pankreatik zvogëlon ekspozimin e rrezatimit në organet vitale nga:

78
Ekspozimi i zvogëluar i rrezatimit në palcën kurrizore1
55
Ulje e ekspozimit të rrezatimit në mëlçi1

Përfitimet e terapisë Proton për kancerin e pankreasit dhe kanalit biliar

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumor. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia e përparuar protone lejon mjekët që të japin më shumë selektiv rrezatim me dozë të lartë në tumoret dhe indet kanceroze të pankreasit dhe biliare, dhe të zvogëlojnë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Mjekët mund të dërgojnë me përpikëri doza të larta rrezatimi në qelizat e tumorit, pa mbingarkuar organe kritike përreth dhe indeve të brishtë, të tilla si mëlçia, stomaku, veshkat, zorrët e vogla dhe palca kurrizore. Kursimi i këtyre indeve të shëndetshëm është jashtëzakonisht i rëndësishëm pasi dëmtimi i këtyre strukturave të ndjeshme mund të rezultojë në ulcera, shpim, gjakderdhje të brendshme dhe dështim.
 • Teknika të specializuara mund të përdoren me terapi protone për të synuar strukturat lëvizëse dhe organet me precizion teknik më të madh. Kjo është e rëndësishme për trajtimin e kancerit të pankreasit, kur saktësia është e rëndësishme.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu jo-invazive dhe të përshtatshme, në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Is
Trajtimi i terapisë me proton për kancerin e pankreasit dhe kanalit biliar
E drejta per ty?

 

Ndërsa operacioni i pankreatektomisë ose procedura Whipple rekomandohet në përgjithësi për kancerin pankreatik të fazës së hershme (të resektueshme) që nuk është përhapur, mund të rekomandohet terapia me rrezatim, si dhe për të siguruar që të gjitha qelizat kancerogjene janë vrarë. Rrezatimi dhe kimioterapia gjithashtu mund të përdoren në pacientët që nuk mund të kryejnë operacion. Opsionet e trajtimit preken gjithashtu nga lloji i kancerit të pankreasit, moshës, shëndetit të përgjithshëm dhe preferencave personale.

Në fazën I kanceri i pankreasit gjendet vetëm në pankreas por rritja e tij lokale prek më shumë sesa një shtresë e vetme qelizash. Ndërsa operacioni për të hequr tumorin është trajtimi më i zakonshëm, terapia rrezatuese për kancerin pankreatik resektibilizues të fazës I shpesh rekomandohet për të siguruar që të gjitha qelizat kancerogjene janë vrarë.

Kanceri i pankreasit në fazën II është përhapur jashtë pankreasit ose në nyjet limfatike. Ndërsa operacioni për të hequr tumorin është trajtimi më i zakonshëm, terapia me rrezatim për kancerin pankreatik të fazës II resektibile shpesh rekomandohet për të siguruar që të gjitha qelizat kancerogjene janë vrarë dhe për të zvogëluar rrezikun e përhapjes ose kthimit të kancerit.

Kanceri është përhapur në enët kryesore të gjakut ose nervat, por nuk ka metastazuar ose prekur organet e tjera. Ndërsa operacioni për të hequr tumorin është trajtimi më i zakonshëm, mjekët ka të ngjarë që nuk janë në gjendje të heqin të gjithë atë. Në fazën III, kanceri i pankreasit është i avancuar në nivel lokal dhe rrezatimi mund të rekomandohet në përpjekje për të tkurrur tumorin, të kufizojë rritjen shtesë të tumorit dhe të zvogëlojë rrezikun e përhapjes në zona të tjera të trupit.

Në fazën IV të kancerit të pankreasit, kanceri është përhapur nga pankreasi në organe të tjera. Terapia me ilaçe siç është kimioterapia është trajtimi kryesor që rekomandohet për pacientët me kancer pankreatik metastatic. Ndërsa mund të kryhet operacioni, këto kancere nuk mund të hiqen plotësisht. Trajtimi i rrezatimit proton mund të përdoret për tkurrjen e tumoreve ose kontrollimin e dhimbjes.

Trajtimi për
Kanceri i përsëritur i pankreasit

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Rezultatet e Trajtimit të Protonit të Pankreasit dhe Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Fshikëzës së Bileve:

Trajtimi i protonit me terapi për kancerin e pankreasit në Qendrën e Terapisë së Kancerit të Protonit në Kaliforni mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht të rrezikshme për jetën, si ulcera, perforimi, gjakderdhja e brendshme dhe dështimet e organeve për shkak të ndaj dëmtimit të rrezatimit në mëlçi, veshkë dhe organe gastrointestinale. Mund të ulë gjithashtu shanset për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet tuaja të shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit