858.283.4771

Shërbime Mbështetëse për Trajtimin e Kancerit të Protonit


Mbështetja e pacientëve të kancerit në çdo hap të rrugës


Një diagnozë e kancerit është ndryshimi i jetës. Së bashku me një trajtim shumë të përparuar mjekësor dhe një ekip të përkushtuar të kujdesit për pacientët, duke qenë i informuar ndihmon në lehtësimin e shumë pacientëve dhe heq pasigurinë për trajtimin. Ne ofrojmë mbështetje për pacientët me kancer gjatë gjithë procesit të trajtimit. Ne kemi krijuar procesin e trajtimit të terapisë me 8 hapa proton për të përshkuar çdo detaj nga fillimi deri në fund, në mënyrë që pacientët dhe familjet të ndjehen të informuar dhe të sigurt në trajtim. Shumë pacientë gjithashtu e konsiderojnë ngushëllues lidhjen me të tjerët që mund të bashkohen me ankthin e natyrshëm, si dhe sfidat e hulumtimit të opsioneve të trajtimit. Shërbimet tona për pacientët dhe portierët, përfshirë shërbimet tona Programi i Protonit të Kalifornisë në Kaliforni, sherbime ushqimore, shoqërorët e përjavshëm të pacientëvedhe vizitat e qenve terapi forcimi i mëtejshëm i këtyre lidhjeve pasi ato ndihmojnë në bashkimin e komunitetit dhe krijimin e një ndjenje shtëpie.

Procesi i trajtimit me terapinë me 8 hapa protoni

 1. Hetimi fillestar. Një prej koordinatorëve tanë klinikë të infermierëve do t'ju kontaktojë pasi të merrni informacionin tuaj mjekësor, përfshirë diagnozën tuaj dhe historinë e shëndetit, për të aprovuar trajtimin dhe krijimin e një skedari zyrtar mjekësor të pacientit.
 2. Mbulimi i Sigurimeve. Një nga përfaqësuesit tanë do të mbledhë informacionin e nevojshëm për të kërkuar autorizimin e sigurimit për trajtimin tuaj. Mësoni më tepër rreth kostos dhe mbulimit të Terapisë Proton.
 3. Konsulta Mjekësore. Gjatë këtij takimi, onkologu juaj rrezatues do të rishikojë dhe shpjegojë rrjedhën tuaj të rekomanduar të trajtimit.
 4. Emërimi i Simulimit të CT (ST-SIM). Do të kaloni nëpër një “provë veshjeje” me imazhe CT dhe pajisje (t) imobilizuese të personalizuara për t'ju përgatitur dhe siguruar që pajisjet të pozicionohen saktë me saktësinë e pikësimit për trajtim. Ju mund të pajiseni me një myk ose maskë të trupit të krijuar posaçërisht ose merrni shenja gjysmë të përhershme të trupit (pika të vogla) për t'ju ndihmuar në shtrirjen gjatë trajtimit.
 5. Planifikimi i trajtimit. Onkologu juaj rrezatues, duke punuar me një ekip dosimetrists dhe fizikanë mjekësorë, do të krijojë një plan trajtimi të përshtatur, duke përdorur softuer dhe teknologji të sofistikuar. Puna e saktë dhe e detajuar kërkon 10 deri në 14 ditë pune, pas së cilës do të merrni një telefonatë nga një radioterapist për të caktuar trajtimet tuaja ditore.
 6. Simulimi i verifikimit (V-Sim). Do të takoheni me radioterapistin tuaj dhe ekipin e asistentëve të terapisë, të cilët do t'ju prezantojnë me përbërjen tuaj ditore dhe do të vërtetojnë pozicionimin dhe imazhet tuaja. Ndërsa koha aktuale e trajtimit varion nga 1 deri në 3 minuta, mund të prisni që të jeni në dhomën e trajtimit deri në 30 minuta në seancë. Gjatë asaj kohe, video dhe audio të plotë me dy drejtime janë gjithmonë në funksion gjatë trajtimeve në mënyrë që ju dhe ekipi juaj i kujdesit të mund të komunikoni gjatë gjithë procesit.
 7. Trajtimet ditore. Ngjashëm me një seancë V-Sim ditore, terapistët tuaj të rrezatimit do të vërtetojnë pozicionimin dhe imazhet tuaja përpara se të filloni trajtimin tuaj. Kursi juaj i trajtimit mund të ndryshojë në varësi të llojit të tumorit, madhësisë dhe vendndodhjes. Sidoqoftë, shumica e llojeve të kancerit, dhe madje edhe kushteve jo kanceroze, përgjithësisht mund të trajtohen brenda 5 deri në 8 javë.
 8. Pas trajtimit. Do të merrni letrat përfundimtare të shkarkimit të pacientit nga infermierja dhe ekipi i kujdesit tuaj onkologjik rrezatimi, të cilët do të diskutojnë hapat e përshkruara në planin tuaj të plotë pas trajtimit. Nëse udhëtimi në qendrën tonë për vizita vijuese ose teste shtesë siç është puna e gjakut ose imazhet është një vështirësi, mund të vendosni të ktheheni te onkologu ose mjeku i kujdesit parësor për monitorimin pas trajtimit. Disa nga pacientët tanë të kaluar dhe të tanishëm mbajnë kontakte përmes tubimeve joformale dhe programit tonë California Protons Connect.

Rreze Terapie me proton Varian në San Diego

Shërbimet tona për Mbështetjen e Pacientit

Ne besojmë se ka shumë shtigje drejt shërimit dhe se një qasje gjithëpërfshirëse ndaj shëndetit mund të ndihmojë. Në Protonet e Kalifornisë, pacientët mund të përfitojnë nga shumë komoditete dhe aktivitete në vend.

Protonet e Kalifornisë Lidhen

Komuniteti i Protoneve në Kaliforni bashkohet përmes:

 • Ngjarje dhe aktivitete të veçanta, duke përfshirë darka javore në restorante lokale
 • Programi ynë në Protonet Kampione në Kaliforni përbëhet nga pacientë të mëparshëm dhe aktualë të terapisë proton që veprojnë si një sistem mbështetës për njëri-tjetrin
 • Një faqe në Facebook për pacientët dhe stafin për të qëndruar të lidhur në facebook.com/CaliforniaProtons

Nëse jeni të interesuar të bëheni një Kampion California Protons ose të mësoni më shumë rreth California Protons Connect, ju lutemi na dërgoni me email në portier@californiaprotons.com.

 


Sociale javore e pacientëve

E pritur nga Z. Harrison Miller dhe gruaja e tij, Znj JoAnne Miller, mbledhja e përjavshme sociale e pacientëve është një forum i mrekullueshëm për të shijuar një vakt dhe bisedë me pacientët e tanishëm dhe të kaluar në një mjedis shoqëror. Një nga pacientët e parë proton në Qendër, Z. Miller ishte aq i kënaqur me rezultatet e tij të trajtimit të kancerit të terapisë proton, sa që ai filloi të organizojë këto mbledhje, si një mënyrë për t'i dhënë përsëri komunitetit të protoneve dhe për t'i ndihmuar të tjerët të kalonin një përvojë të ngjashme.

Mbledhja drejtohet nga pacientë për pacientë, dhe ka qenë një burim i mrekullueshëm për informacion mbi gjithçka nga çfarë të prisni me trajtim, deri ku të qëndroni dhe të hani gjatë trajtimit.

Kontrolloni hollin për vendndodhjen javore të grumbullimit, ditën dhe kohën, ose telefononi Qendrën në 858.283.4771 për më shumë informacion. Të gjithë pacientët aktual dhe të kaluar janë të mirëseardhur.


Vizitat e qenve me terapi për pacientët e trajtimit të kancerit

Vizitimi me një kafshë të certifikuar terapi mund të ndihmojë pacientëve dhe familjeve të tyre lehtësi, lehtësim dhe një shpërqendrim nga trajtimi. Itshtë treguar gjithashtu se ul stresin, përmirëson gjendjen shpirtërore dhe të energjisë dhe ul ankthin.

Qendra është e kënaqur të ofrojë vizita nga dy qen terapi speciale, Howard dhe Lucy.

Howard: çdo të enjte në orën 9:00 për 1-2 orë

Lucy: çdo të Mërkurë në orën 9:00 të mëngjesit

Nëse shihni Howard ose Lucy duke ecur nëpër Qendër, shpresojmë që të merrni një moment për të thënë 'hi' dhe t'u jepni atyre një përqafim!


Shërbimet e Nutrionit

Ndihma ushqyese për pacientët me kancer

Kathryn Holly Mott, RD, ONC, takohet me të gjithë pacientët çdo javë gjatë gjithë trajtimit të tyre në mënyrë që të mbështesë nevojat e tyre individuale dietike dhe ushqyese. Për më tepër, ajo mban grupe ushqyese dhe mbështetëse të kancerit në një larmi temash të lidhura me shëndetin. Këto grupe mbështetëse janë të hapura për të gjithë pacientët dhe ofrojnë një mundësi që të pranishmit të zgjerojnë njohuritë e tyre dhe të takojnë njerëz të rinj. Kathryn merr një qasje progresive jo vetëm që ndihmon me efektet anësore dhe marrjen e ushqimit gjatë rrezatimit, por gjithashtu siguron rekomandime për llojet përkatëse të kancerit dhe nevojat individuale për shëndetin afatgjatë.

Mësoni më shumë për tonë shërbime ushqimore këtu, së bashku me aksesin në udhëzues për temat e të ushqyerit dhe një përzgjedhje të recetave të shëndetshme.


Shërbimet tona të portierit

Ekipi ynë i shërbimit portier është i përkushtuar për të ndihmuar pacientët vendas dhe jashtë zonës të ndjehen më shumë në shtëpi gjatë qëndrimit në San Diego. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për tarifa të veçanta për strehim, një udhëtim për trajtim, sugjerime për restorant ose një tip ndonjë gjë interesante, ne jemi këtu për të bërë kohën tuaj në San Diego sa më të këndshme që të jetë e mundur.

Kontakt

Thirrje 858.283.4771 (E hënë deri të Premte, nga 8 e mëngjesit deri në ora 5 pas Paqësorit) për të folur me një anëtar të ekipit portier ose na dërgoni me email portier@californiaprotons.com.

Informacione për vizat e SHBA

vizitë udhëtimi.state.gov/content/visas.

Pyetjet në lidhje me sigurimin dhe mbulimin e trajtimit?