858.283.4771
Pediatrik
Kancer

Terapia me protone për kancerin pediatrik


Luftoni kancerin pediatrik me precizion të ngjashëm me lazerin

Në California Protons, ne mbështesim bashkëpunim të ngushtë midis pacientëve, prindërve dhe klinikanëve për të krijuar një plan të personalizuar trajtimi të përshtatur pikërisht për nevojat unike të një fëmije. Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve të lapsit të moduluar me intensitet është një formë shumë e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit që ju mundëson mjekëve tanë që të selektojnë në mënyrë selektive tumorin (et) pediatrik të një fëmije me doza shumë të kontrolluara. Kjo është jashtëzakonisht e vlefshme për fëmijët dhe adoleshentët që janë akoma në rritje, më të ndjeshëm ndaj rrezatimit dhe përballen me rreziqe më të mëdha nga ekspozimi ndaj rrezatimit.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me lapsa saktësisht jep rrezatimin e protonit në tumoret brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresat e tumoreve pediatrike me shtresa dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm në indet dhe organet e shëndetshme përreth. Duke depozituar pjesën e energjisë më të lartë të dozës drejtpërdrejt në tumor, ne zvogëlojmë ekspozimin ndaj indeve të shëndetshëm dhe efektet anësore të lidhura që mund të çojnë në probleme të ardhshme, duke përfshirë rritjen e shtanguar, dëmtimin njohës dhe kanceret sekondare të shkaktuara nga rrezatimi. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e fëmijëve që të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa, të qëndrojnë aktivë dhe të vazhdojnë aktivitetet e tyre normale.

Protoni i kancerit pediatrik
Detajet e trajtimit të terapisë

Llojet e kancerit pediatrik të trajtuara

 • Astrocitoma dhe gliomat e tjera, përfshirë rrugën optike / glioma hipotalamike, oligodendroglioma, oligoastrocitoma, astrocitoma anaplastike
 • Tumoret atatik teratoid / Rhabdoid
 • Kraniofaringjoma
 • Ependymoma
 • Medulloblastoma
 • Pineoblastoma
 • Tumoret e qelizave germinale intrakraniale (germinoma)
 • meningioma
 • retinoblastoma
 • Karcinoma nazofaringeale
 • Angiofibromat e të miturve
 • limfoma
 • neuroblastoma
 • Neurofibroma
 • osteosarkome
 • Sarkoma e Ewing / Tumori neuro-ekstrodermal Primitiv (PNET)
 • rabdomiosarkoma
 • Tumori desmoid
 • Histiocitoza X
 • Kanceri i përsëritur

Si i Trajtojmë Kanceret e Pediatrisë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni indet e shëndetshme dhe organet përreth
 • Ruani cilësinë e jetës së një fëmije gjatë trajtimit
 • Ulja e efekteve anësore të terapisë së rrezatimit, duke përfshirë rritjen e shtanguar, dëmtimin njohës, humbjen e dëgjimit dhe çështjet hormonale
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Partnerët tanë në Kujdes - Spitali i Fëmijëve Rady

Pacienti & Onkologu Terapia e Kancerit PediatrikEkipi ynë në California Protons bashkëpunon me Spitali i fëmijëve Rady onkologët e rrezatimit pediatrik, anesteziologët pediatër dhe infermierët pediatrikë, kështu që fëmijët kujdesen nga ekspertët pediatrikë në çdo hap të rrugës. Përveç kësaj, pacientët tanë të vegjël kanë një hyrje të dedikuar për ndërtesën, një zonë lojërash miqësore për fëmijët, një kopsht në natyrë shëruese dhe dhomën e tyre të shërimit të ndarë nga pacientët tanë të rritur.


Përfitimet e terapisë me proton për kancerin pediatrik

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumor. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia me përparim protonesh i lejon mjekët të japin në mënyrë më selektive rrezatim me dozë të lartë në tumoret dhe indet kancerogjene pediatrike, dhe të ulin dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Saktësia e pikës së imazhit të përparuar të rrezeve me laps sjell përfitime të jashtëzakonshme për pacientët pediatrikë. Kjo është veçanërisht e vërtetë me kanceret e trurit dhe kurrizit. Synimi i saktë në tru do të thotë që më pak neurone në zhvillim janë të ekspozuar ndaj rrezatimit të dëmshëm potencialisht. Në shpinë, kjo saktësi përkthehet në më pak rrezatim në indet përreth, të tilla si zemra, mushkëritë, stomaku dhe organet riprodhuese.
 • Aftësia e terapisë protonike për të kursyer indet e shëndetshme nga rrezatimi zvogëlon rrezikun e rënies njohëse tek fëmijët dhe adoleshentët me Ependymoma, një tumor malinj i zakonshëm i trurit. Kur trajtohet me rrezatim standard me rreze X, ai mund të pengojë zhvillimin e trurit dhe të dëmtojë aftësitë e tjera njohëse.
 • Krahasuar me protonet e shpërndara në mënyrë pasive, terapia jonë protonike për fëmijët zgjeron mundësitë e trajtimit për të trajtuar më shumë lloje të tumoreve dhe tumore më të çrregullta, përfshirë tumoret me vështirësi të arritshme afër organeve vitale. Kanceret agresive gjithashtu mund të trajtohen me doza më të larta dhe kanceret e përsëritura mund të synohen përkundër trajtimeve të mëparshme të rrezatimit.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Is
Proton Therapy
E drejta për fëmijën tuaj?

 

Për shkak se pacientët pediatrikë janë të ndjeshëm ndaj terapisë me rrezatim, terapia me rreze protoni mund të jetë një mundësi efektive për shumë kancere. Shumë fëmijë dhe adoleshentë tolerojnë mirë terapinë me proton, megjithatë, përgjigjet individuale mund të ndryshojnë. Numri dhe gjatësia e trajtimeve do të luhatet në bazë të llojit të kancerit. Në varësi të fazës dhe llojit, trajtimet e kombinuara të operacionit, kimioterapisë dhe rrezatimit mund të jenë të nevojshme për disa tumore pediatrike. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga lloji i kancerit, moshës, shëndetit të përgjithshëm dhe preferencave personale.

Medulloblastoma është një tumor cerebellar i trurit që fillon në bazën e kafkës dhe mund të përhapet në pjesët e tjera të trurit dhe palcës kurrizore. Trajtimi zakonisht përfshin një kombinim të operacionit, kimioterapisë dhe rrezatimit në të gjithë trurin dhe shpinë. Terapia me protone është jashtëzakonisht e dobishme për trajtimin e medulloblastomës tek fëmijët sepse mund të parandalojë dozën e rrezatimit në zemër, mushkëri, zorrë dhe inde të tjera normale. Duke kufizuar rrezatimin, terapia me proton zvogëlon efektet anësore afatshkurtra dhe rrezikun afatgjatë të zhvillimit të organeve të vonuara ose jonormale, kanceret sekondarë, sëmundjet e zemrës dhe mushkërive, formimin e indeve mbresë dhe rritjen e shtangur.

Tumoret ependimoma zakonisht formohen në rajonin intrakranial të trurit dhe prekin indet në sistemin nervor qendror. Trajtimi zakonisht përfshin operacion, i ndjekur nga rrezatimi. Terapia me proton lejon shpërndarjen ultra të saktë të dozës relativisht të lartë të rrezatimit të kërkuar për kontrollin e këtij tumori. Kjo është me rëndësi jetike, duke pasur parasysh afërsinë me trurin, trurin e trurit, palcën kurrizore dhe traktet optike. Këto struktura nervore të ndjeshme gjithashtu kërkojnë kujdes shumë të veçantë për të siguruar që ato nuk dëmtohen nga doza të tepërta të rrezatimit.

Germinoma dhe tumoret e qelizave mikrobe jo germinomatoze (NGGCT) janë tumore të trurit që zhvillohen në qelizat e mikrobit dhe ndodhin më së shpeshti tek fëmijët dhe të rriturit e rinj. Në varësi të nëntipit të tumorit, trajtimi mund të ndryshojë, por shumica përfshijnë një kombinim të operacionit, kimioterapisë dhe rrezatimit. Terapia me protone zvogëlon shumë sasinë e indeve normale të trurit që janë të ekspozuar ndaj efekteve të terapisë rrezatuese. Ai gjithashtu kursen inde dhe organe të tjera normale në afërsi të zonave që janë në rrezik për të mbrojtur sëmundje shtesë dhe që kërkojnë trajtim, të tilla si zemra, mushkëritë dhe zorrët, sistemi i tërë ventrikular dhe boshti kranospinal.

Limfoma është një kategori kanceresh që fillon në qelizat e sistemit imunitar. Trajtimi në përgjithësi përfshin një kombinim të kimioterapisë dhe rrezatimit. Për shkak se shumë limfoma përfshijnë zonën e gjoksit, terapia me proton mund të jetë shumë e dobishme për pacientët pediatrikë, për shkak të aftësisë së saj superiore për të kursyer zemrën, mushkëritë, gjinjtë dhe shpinë të rrezatimit të panevojshëm. Duke kufizuar dozën e rrezatimit, terapia me proton për fëmijët gjithashtu zvogëlon efektet anësore afatgjata të rrezatimit, siç janë sëmundja e zemrës ose mushkërive, kanceret sekondarë dhe rritja e shtanguar.

Terapia me proton pediatrik
Trajtimi për kancer recidiv

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatuese konvencionale.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Rezultatet e trajtimit dhe
Efektet afatgjata

Trajtimi i terapisë me protone në Qendrën e Terapisë së Kancerit në Kaliforni, në San Diego mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht të rrezikshme për jetën, si rritja e mahnitur, dëmtimi njohës, humbja e dëgjimit dhe çështjet hormonale për shkak të dëmtimi i rrezatimit në indet dhe organet e shëndetshme. Ajo gjithashtu ofron mundësinë e shanseve më të ulëta për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet e shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun e fëmijës tuaj.

Ne zgjodhëm terapinë me protone për shkak të aftësisë së saj për të depërtuar në mënyrë të sigurt në trurin e trurit për të arritur një pjesë të tumorit që nuk mund të preket më parë. Dhe duke qenë se teknologjia në California Protons është më e reja dhe më e përparuar në vend, ne menduam 'pse të shkojmë kudo tjetër?'
Babai i Natalie Wright
Pacienti i trurit pediatrik pediatrik

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit