858.283.4771
Prostatë
Kancer

Terapia me proton terapi Trajtimi i kancerit të prostatës


Luftoni kancerin e prostatës me precizion të ngjashëm me lazerin

Drejtori i Protonit të Kalifornisë, Carl Rossi, MD, është njohur ndërkombëtarisht për trajtimin personalisht të më shumë se 10,000 pacientëve nga kanceri i prostatës me terapi rrezatimi proton gjatë 26 viteve të fundit - më shumë se çdo mjek tjetër në botë.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps siguron saktësisht trajtimin e rrezatimit proton për kancerin e prostatës me precizion të pakrahasueshëm dhe kujdes maksimal. Kjo u mundëson mjekëve tanë të sulmojnë tumoret e prostatës, shtresë-nga-shtresa, me rrezatim me dozë të lartë dhe të minimizojnë ekspozimin në zona të pafektuara. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer të prostatës të cilët mund të përballen me rrezikun e mosfunksionimit erektil, uljen e nivelit të testosteronit, probleme urinare dhe rektale dhe çrregullime gastrointestinale për shkak të rrezatimit. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e pacientëve të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

Terapia protonike për prostatën
Detajet e trajtimit të kancerit

Farë trajtojmë

 • Kanceri i prostatës në fazën e hershme
 • Kanceri i përparuar lokal i prostatës (Faza III dhe IV)
 • Disa raste të kancerit metastatik
 • Kanceri i përsëritur

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni indet e brishta të shëndetshme, rektumin tuaj, fshikëzën dhe zorrën
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit
 • Ulja e efekteve anësore, përfshirë nivelet e ulura të testosteronit, problemet urinare dhe rektale dhe çrregullimet gastrointestinale
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Hapësirë ​​HapësirëOAR® - Organet Hapësinore në Rrezik

Në përpjekje për të minimizuar rrezatimin e panevojshëm, efektet anësore të padëshiruara dhe dëmtimin e mundshëm të rektumit gjatë re-trajtimeve të terapisë së kancerit të prostatës dhe situatave të tjera të veçanta, ne u japim pacientëve mundësinë e hidrogelës. California Protons tani ofron këtë procedurë minimale pushtuese për injektimin e hidrocentralit në objektin tonë. Pasi të jetë vendosur, zakonisht nuk mund të ndjehet dhe vepron si një spacer 1.3cm1 për të larguar rektumin larg prostatës. Spacer mbetet në vend për tre muaj para se të përthithet plotësisht dhe pastrohet natyrisht në urinën tuaj.

99
Shkalla e suksesit procedural2

0
Ngjarje të pafavorshme të pajisjes2

Përfitimet e terapisë me protone për kancerin e prostatës

Terapia me rreze protoni për kancerin e prostatës në San Diego

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur kulmin e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumorin e prostatës. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia e përparuar e protoneve lejon që mjekët të shpërndajnë rrezatim me dozë të lartë në qelizat e gjëndrës së prostatës kanceroze dhe të ulin dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë shkallë më të lartë të kurimit sesa trajtimi me rrezatim X edhe në disa nga situatat më sfiduese. Në një studim, 97 përqind e 4,000 pacientëve me terapi me protone nuk kishin pësuar një përsëritje; shumë nga pacientët pa kancer kishin përfunduar trajtimin për aq kohë sa 10 vjet më parë.3
 • Efektet anësore të trajtimit të zvogëluar të kancerit të prostatës dhe asnjë efekt në nivelet e testosteronit. Një studim i vitit 2013 nuk gjeti ndryshime të rëndësishme në nivelet e testosteronit në pacientët me kancer të prostatës me rrezik të ulët dhe të mesëm.4 Një studim tjetër zbuloi ekspozim rrezatimi dukshëm më të ulët në rektum dhe fshikëz me terapi me protone sesa me rrezatim me rreze X, e cila është treguar se zvogëlon shanset e zhvillimit të problemeve urinare dhe të zorrëve.5
 • Koha e shkurtuar e trajtimit të kancerit të prostatës, doza më të larta, kosto më të ulët dhe më pak përçarje në jetën e një pacienti me trajtim hipofrakcioni. Provat e shumëfishta në të dy SH.B.A. dhe MB kanë treguar se fraksionimi hipo (4-6 javë trajtim) është po aq efektiv sa 8 deri në 9 javë dhe nuk është më toksik për indet e shëndetshme.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet për kancerin e prostatës janë gjithashtu jo tërheqës dhe të përshtatshëm në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Stadet e kancerit të prostatës
& Trajtimi

 

Faza e kancerit të prostatës është një nga faktorët më të rëndësishëm në zgjedhjen e trajtimit. Në varësi të fazës, mund të nevojiten trajtime të kombinuara të kirurgjisë, prostatektomisë radiale, brachytherapisë, terapisë hormonale, kimioterapisë dhe radioterapisë për disa tumore të prostatës. Mundësitë e trajtimit preken gjithashtu nga lloji i kancerit të prostatës, mosha, shëndeti i përgjithshëm dhe preferencat personale.

Në fazën I, kanceri i prostatës gjendet vetëm në gjëndrën e prostatës. Terapia me rrezatim për kancerin e prostatës në fazën I shpesh rekomandohet të zvogëlojë rrezikun e përhapjes së kancerit, veçanërisht për ata me rezultate më të larta të Gleason dhe nivele PSA.

Në fazën II, kanceri i prostatës është më i avancuar sesa në fazën I, por nuk është përhapur jashtë prostatës. Faza II është e ndarë në fazat IIA (gjysma ose më pak e një lobi) dhe IIB (gjysma ose më shumë e një lobi). Në këtë fazë të kancerit të prostatës, si operacioni ashtu edhe terapia me rrezatim janë mundësi trajtimi. Terapia me rrezatim mund të rekomandohet akoma pas operacionit për të zvogëluar më tej rrezikun e përhapjes ose kthimit të kancerit.

Stadi III kanceri i prostatës është përhapur përtej shtresës së jashtme të prostatës dhe mund të jetë përhapur në vezikulat seminale. Kirurgjia dhe terapia me rrezatim me terapi hormonale janë mundësi trajtimi kurativ në këtë fazë të kancerit të prostatës. Terapia me rrezatim mund të jetë ende e nevojshme pas operacionit për të siguruar një kontroll shtesë lokal dhe të largët të kancerit.

Kanceri i prostatës në fazën IV mund të jetë përhapur përtej vezikulave seminale në indet ose organet e afërta, siç janë fshikëza, rektumi ose nyjet limfatike. Në këtë fazë, trajtimi i tërë trupit me terapi hormonale ose terapi sistemike është shtresa kryesore e trajtimit. Terapia lokale me kirurgji ose terapi rrezatimi mund të jetë e nevojshme për të ndihmuar në kontrollin e simptomave. Trajtimi i rrezatimit proton mund të përdoret për kancerin e prostatës së përparuar ose në fazën e vonë për të tkurrur tumoret ose kontrolluar dhimbjen.

Trajtimi për
Kanceri i përsëritur i prostatës

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Rezultatet e trajtimit të kancerit të prostatës
& Efektet Afatgjata

Trajtimi me terapi protone për kancerin e prostatës në Qendrën e Terapisë së Kancerit të Protonit në Kaliforni mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht të rrezikshme për jetën, si mosfunksionim ngrerë, nivele të ulëta të testosteronit, urinar dhe rektale probleme, dhe çrregullime gastrointestinale për shkak të dëmtimit të rrezatimit në rektum, zorrë dhe fshikëz. Ajo gjithashtu ofron mundësinë e shanseve më të ulëta për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në inde dhe organe të shëndetshme.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit për kancerin e prostatës, me onkologun ose urologun tuaj.

Kam përjetuar absolutisht asnjë efekt anësor nga trajtimet e mia. Kam trainuar ekipet e burrave dhe grave të mi në të gjithë trajtimet e mia, pa humbur asnjë ditë të vetme. Unë kam ruajtur intimitetin që vlerësoj aq shumë me gruan time, JoAnn, dhe mbetem aktiv si baba dhe mentor në komunitet.
Steve Scott
Pacienti i kancerit të prostatës

Studime kërkimore që mbështesin terapinë me protone për kancerin e prostatës

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit