858.283.4771

Cilat lloje të kancerit mund të trajtohen Terapia me proton?


Terapia me protone mund të jetë efektive në trajtimin e limfomës, kancerit të gjirit, kancerit të pankreasit, kancerit të prostatës, kancerit të mushkërive, kancerit të fytit, kancerit të tiroides dhe kushteve të ndryshme. Terapia me proton shpesh përdoret për të trajtuar kanceret si në fazat e hershme ashtu edhe ato të avancuara për shkak të efekteve minimale anësore të rrezatimit proton dhe aftësisë së tij për të trajtuar të dy tumoret malinje dhe beninje. Shkalla e suksesit të terapisë proton varet nga faza, vendndodhja e kancerit dhe faktorët e tjerë.

Shqyrtoni cilat kushte mund të trajtohen me terapi protonike:

Kanceri i prostatës

Terapia me proton është një trajtim efektiv për kancerin e prostatës. Shumica e burrave që kanë një diagnozë të kancerit të prostatës janë kandidatë për trajtimin e protoneve.

Kanceri i gjirit

Terapia me proton mund të përdoret për të trajtuar kancerin e gjirit. Në një studim, 99% e grave me kancer të gjirit të krahut të majtë përjetuan dozë të reduktuar të rrezatimit në zemër.

Sheqeri dhe Qafa e Kancerit

Kanceret e kokës dhe qafës si kanceri i laringut, sinusit, bajamet dhe fyt mund të trajtohen me terapi rrezatimi proton. Trajtimet e kancerit të kokës dhe qafës ndryshojnë sipas stadimit dhe vendndodhjes së tumorit.

Kanceri i tubit pankreatik dhe biliare

Një diagnozë e kancerit pankreatik mund të trajtohet me terapi protonike. Mundësitë e trajtimit mund të ndryshojnë në varësi të fazës së kancerit.

limfoma

Të dy Limfoma e Hodgkin dhe Non-Hodgkin mund të trajtohen me terapi rrezatimi proton. Saktësia me një lazer lejon onkologët nga rrezatimi që në mënyrë efektive të synojnë qelizat kancerogjene në sistemin limfatik.

Kancer në mushkëri

Si qeliza e vogël ashtu edhe qeliza jo e vogël e mushkërive mund të trajtohen me terapi protonike. Terapia me rrezatim është një mundësi e vlefshme trajtimi për pacientët me sëmundje të tjera të mushkërive dhe zemrës.

Kanceri i fytit

Onkologët e rrezatimit shpesh e trajtojnë kancerin e fytit me terapi protone për shkak të vendndodhjes së saj sfiduese. Kanceri tjetër i kokës dhe qafës gjithashtu mund të trajtohet me terapi protonike.

Kancer i tiroideve

Lloje të ndryshme të kancerit të tiroides mund të trajtohen me terapi protonike. Terapia me proton është një nga trajtimet më të mira për kancerin e tiroides pasi mund të ndihmojë në uljen e rrezatimit në indet e shëndetshme përreth.

Kanceri testicular

Shpesh pas operacionit, terapia me proton është një opsion i rekomanduar për trajtimin e kancerit të testikullit. Sasia dhe kohëzgjatja e seancave të trajtimit ndryshon nga pacienti.

Kanceri i ezofagut

Terapia me proton është një trajtim i disponueshëm për kancerin e ezofagut. Studimet tregojnë se dozat e rrezatimit në zemër janë dukshëm më pak me terapinë me rreze protoni sesa rrezatimi me rreze x.

Kanceri i stomakut

Për shkak të teknologjisë së saktë të rrezatimit, ka disa përfitime të terapisë protonike për kancerin e stomakut. Kanceret gastrointestinale mund të trajtohen më saktësisht dhe me më pak efekte anësore.

sarkomë

Sarcoma mund t'i përgjigjet trajtimit të rrezatimit me terapi protonike. Disa sarkoma që mund të trajtohen me terapi protonike përfshijnë: kockën, krondrosarkomën, dhe sarkomën Ewing.

Kanceri i fshikëzës

Të tre llojet kryesore të kancerit të fshikëzës (uroteliale, qelizës skuamoze dhe adenokarcinoma) mund të trajtohen me terapi protonike. Ulja e rrezatimit në inde të shëndetshme dhe koha e shpejtë e trajtimit janë disa përfitime të terapisë protonike për kancerin e fshikëzës.

Kanceri i gojës

Kanceri i gojës mund të shkaktohet nga përdorimi i duhanit, përdorimi i alkoolit, HPV dhe faktorë të tjerë. Terapia me proton është një mundësi për ata që diagnostikohen me kancer në gojë.

Kanceri i mëlçisë

Një diagnozë e kancerit të mëlçisë mund të trajtohet me terapi protonike. Terapia me proton përdoret për kontrollin e tumorit dhe mund të këshillohet në varësi të fazës së kancerit të mëlçisë.

Kanceri i gjuhës

Pas operacionit, terapia me proton mund të jetë trajtimi më i mirë për kancerin e gjuhës. Për shkak të vendndodhjes së tij sfiduese, terapia me rrezatim proton përdoret për të parandaluar dëmtimin e zonave përreth.

Kanceri anal

Shkaku më i zakonshëm i kancerit anal është HPV. Kanceri anal mund të mjekohet me terapi proton për të zvogëluar efektet anësore të trajtimit.

Kanceri i trurit dhe i shpinës

Kanceri i trurit dhe i shpinës, duke përfshirë edhe tumoret malinje dhe beninje, mund të trajtohen me terapi protonike. Studimet tregojnë se kanceret e CNS të trajtuar me terapi protonike kanë një ulje prej 50% të rrezikut të tumoreve sekondare të lidhura me rrezatimin.

Kanceri rektal

Mundësitë e trajtimit për kancerin e rektumit varen nga faza. Terapia protonike për kancer të rektumit zakonisht jepet para ose pas operacionit.

Kanceri i hundës

Trajtimi i kancerit të hundës mund të bëhet me terapi protonike. Terapia me protone për kancerin e hundës shpesh zgjidhet gjatë terapisë së rregullt të rrezatimit për shkak të përcaktimit të saktë të saj.

Kanceri pediatrik

Kanceret e zakonshme të fëmijërisë janë limfoma, leuçemia dhe medulloblastoma. Terapia me proton është një mundësi e mirë për kancerin pediatrik për shkak të dozave të tij shumë të kontrolluara.

Kanceri gastrointestinal

Terapia me protone për kancerin gastrointestinal shpesh konsiderohet si një alternativë më e mirë për terapinë me rrezatim për shkak të aftësisë së saj për të sulmuar shtresat e tumorit sipas shtresës. Terapia me proton mund të përdoret për të trajtuar lloje të ndryshme të kancerit gastrointestinal duke përfshirë: kancerin e zorrës së trashë, kancerin e zorrës së trashë, kancerin anal dhe kancerin e stomakut.

Kanceri i përsëritur dhe sekondar

Terapia me proton është një mundësi për trajtimin e përsëritur dhe sekondar të kancerit. Duke synuar drejtpërdrejt tumorin me teknologjinë e skanimit të rrezeve me laps, terapia me proton mbron organet e shëndetshme dhe indet që rrethojnë tumorin sekondar.

Kanceri i zorrës së trashë

Kanceri i zorrës së trashë mund të mjekohet me rrezatim terapi protonike. Gjatësia e trajtimit për kancerin e zorrës së trashë ndryshon në varësi të pacientit.