858.283.4771
sarkomë

Trajtimi i terapisë me proton për Sarcoma


Luftoni Sarcoma me Precision-si lazer

Teknologjia e skanimit të rrezeve të lapsit me intensitet të moduluar nga Protonët e Kalifornisë është një formë shumë precize e terapisë rrezatuese me sarkoma që ju mundëson mjekëve tanë që të selektojnë në mënyrë selektive tumoret e sarkomës që lindin në indet tuaja të buta lidhëse ose kockat me rrezatim me dozë të lartë.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike shpërndarëse pasive, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps siguron saktësisht trajtimin e rrezatimit për sarkomën brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresave dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme për sarkomat që ndodhen afër organeve kritike dhe të ndjeshme në të cilat rrezatimi i panevojshëm mund të çojë në rritje të efekteve anësore dhe rrezikut të kancerit sekondar. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e pacientëve të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

Rrezatimi i sarkomës
Detajet e trajtimit

Farë trajtojmë

 • Sarkoma kockore (osteosarkoma)
 • Kondrosarkoma
 • Akordoma
 • rabdomiosarkoma
 • Ewing sarkoma
 • Sarkoma të tjera që gjenden në kockat, muskujt, tendinat, kërcin, nervat, dhjamin dhe enët e gjakut

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni zemrën, mushkëritë, shpinë, organet riprodhuese dhe sistemin tretës
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit
 • Ulni efektet anësore të trajtimit, duke përfshirë nauze, të vjella dhe lodhje
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Përfitimet e Terapisë Rrezatuese Proton për Sarcoma

Lazeri i terapisë me proton Varian për trajtimin e Sarcoma

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumor. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia e përparuar protone lejon mjekët që të japin më shumë selektim rrezatim me dozë të lartë në qelizat kanceroze të sarkomës, dhe të zvogëlojë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Për shkak se sarkomat mund të gjenden afër organeve kritike dhe të ndjeshme, trajtimi i këtyre tumoreve me rrezatim mund të jetë sfidues. Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me lapsa jep rrezatimin me precizion dhe kontroll më të madh, kështu që ekspozimi ndaj organeve dhe indeve të afërta, si zemra juaj, mushkëritë, shpina, organet riprodhuese dhe sistemi tretës zvogëlohet shumë.
 • Terapia me protone mund të ofrojë një avantazh terapeutik ndaj teknikave tradicionale të rrezatimit në trajtimin e sarkomës, sipas udhëzimeve të sarkomës për vitin 2009 nga Rrjeti Kombëtar Gjithëpërfshirës i Kancerit (NCCN).
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

Is
Terapia Proton për Sarcoma
E drejta për ju apo fëmijën tuaj?

 

Në varësi të fazës së sarkomës, trajtime të kombinuara të kirurgjisë, kimioterapisë dhe rrezatimit mund të jenë të nevojshme për disa tumore të sarkomës. Opsionet e trajtimit preken gjithashtu nga lloji i sarkomës, vendndodhja në trup, mosha, shëndeti i përgjithshëm dhe preferencat personale.

Trajtimi për
Kanceri i përsëritur i Sarcoma

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni u mundëson mjekëve të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtimin me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Rezultatet e trajtimit të terapisë me proton Sarcoma & Efektet afatgjata

Trajtimi me terapi protonike për sarkomën në California Protons Cancer Therapy Center në San Diego mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht të rrezikshme për jetën të tilla si dëmtimi i rrezatimit në zemër, mushkëri, shpinë, riprodhuese organet dhe sistemi tretës. Ai gjithashtu ofron mundësinë e shanseve më të ulëta për kancer sekondar më vonë në jetë për shkak të ekspozimit të zvogëluar të rrezatimit në indet dhe organet e shëndetshme.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit